Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Tα παράσημα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο!!

Δύο χρόνια πριν και πάλι στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει την ήττα από την Άρσεναλ με 2-0. Και χθες υπέστη ήττα με 2-1 για το Champions League, όμως οι διαφορές μεταξύ των δύο αγώνων, είναι τεράστιες. Γράφει ο Γιάννης Θειακός.
Tα παράσημα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο
Εκείνο το βράδυ ο Ολυμπιακός είχε γλιτώσει τον διασυρμό γιατί είχε κάτω από τα δοκάρια, τον Αντώνη Νικοπολίδη, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του!
Χθες οι πρωταθλητές γνώρισαν την ήττα, γιατί δεν είχαν κάτω από τα δοκάρια τους έναν τερματοφύλακα της κλάσης του Νικοπολίδη….
Φυσικά και δεν ευθύνεται μόνο ο Κοστάντσο για την ήττα, απλά σε τέτοιες μάχες θες και τον πορτιέρο, να αναχαιτίσει τους αντιπάλους.
Τα κέρδη, πάντως, για τους «ερυθρόλευκους» είναι περισσότερα από τις ζημιές. Άλλωστε, όταν είχε γίνει η κλήρωση, όλοι γνώριζαν στο λιμάνι ότι στο Λονδίνο δεν μπορείς να υπολογίζεις σε «ταμείο».
Ο Έρνεστο Βαλβέρδε είχε δηλώσει, παραμονές του αγώνα, ότι η ομάδα θα εμφανιστεί βελτιωμένη στο «Emirates» και κράτησε την υπόσχεσή του.
Οι «ερυθρόλευκοι» αφού ξεπέρασαν την ψυχρολουσία του πρώτου 20λεπτου μετά το σοκ του 2-0 (εκεί που πολλοί πίστεψαν ότι το βράδυ θα είναι δύσκολο) ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, πίεσαν ασφυκτικά στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, μείωσαν με τον Φουστέρ και άγγιξαν τουλάχιστον τρείς φορές, την ισοφάριση.
Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι στην επανάληψη λόγω της υπερπροσπάθειας που είχε γίνει, ο Ολυμπιακός θα κλατάρει, μόνο αυτό δεν συνέβη.
Παίκτες όπως ο Φέισα, ο Ορμπάιθ, ο Ιμπαγάσα, ο Τοροσίδης, ο Μέλμπεργκ έβγαλαν ψυχή και πάθος μέσα στο χορτάρι. Με αστείρευτες δυνάμεις που ξάφνιασαν και τους Εγγλέζους ,οι πρωταθλητές κοίταξαν στα μάτια την Άρσεναλ και ανάγκασαν τον Βενγκέρ να επιστρατεύσει στο τέλος τον Φαν Πέρσι.
Το δοκάρι του Τοροσίδη έδειξε ότι η τύχη δεν ήταν με τον Ολυμπιακό και σε τέτοια βράδια, για να φύγεις με βαθμό, θες σύμμαχο και την τύχη.
Οι καθυστερήσεις που έκαναν στο φινάλε οι παίκτες της Άρσεναλ, το χειροκρότημα των οπαδών του στο τέλος και οι δηλώσεις του Βενγκέρ στον Μαρινάκη «Είμασταν τυχεροί που σας κερδίσαμε…» είναι τα παράσημα του Ολυμπιακού από την μάχη του Λονδίνου.
Ο Βαλβέρδε πάνω σε αυτή την εμφάνιση πρέπει να χτίσει για το μέλλον.
Πλέον πιο εφικτός στόχος είναι η τρίτη θέση και οι μονομαχίες με την Ντόρτμουντ δίνουν την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάρει το πάνω χέρι, αρχής γενομένης από το επόμενο ματς στο Καραϊσκάκη με τους Γερμανούς!
Όποιος πιστεύει ότι η Μπορούσια που έφαγε 3 γκολ από τη Μαρσέϊγ θα είναι εύκολος αντίπαλος, απλά δεν ξέρει μπάλα!
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: