Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έλεγχος του ρυθμού και αυτοπεποίθηση!!

Με την εμπειρία κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων και την αυτοπεποίθηση από την άνετη νίκη επί της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σε λίγη ώρα την Ρούμπιν Καζάν στην έδρα της. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.

Έλεγχος του ρυθμού και αυτοπεποίθηση
Ο Λάζλο Μπόλονι δήλωσε ότι θα είναι πολύ ικανοποιημένος και με την ισοπαλία. Πρώτον, γιατί γνωρίζει τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας του αγώνα και δεύτερον, γιατί ξέρει πως με την αποφυγή της ήττας η Καζάν δεν θα ξεφύγει στην βαθμολογία του ομίλου.
Η Ρούμπιν έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή της, αλλά είναι κλασικός εκπρόσωπος της μεταμοντέρνας ρωσικής σχολής, με το αυτοματοποιημένο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Πού σημαίνει ότι εάν πιάσει το παιχνίδι της μπορεί να κερδίσει άνετα οποιαδήποτε αντίπαλο και εάν δεν της «βγει» μπορεί να χάσει το ίδιο άνετα από οποιονδήποτε αντίπαλο.
Κλειδί του ματς θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Οι Ρώσοι θα πάνε σε γρήγορο τέμπο, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τους αφήσουν, πιέζοντας τους με ασφυκτικό πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου. Εδώ το ερώτημα είναι το εάν θα παίξει ο Λαζάρ ή ο Ίβιτς στον κεντρικό άξονα. Ο Ίβιτς μπορεί και κρατάει μπάλα, «παγώνει» τον ρυθμό, στοιχεία απαραίτητα για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς. Από την άλλη ο Λαζάρ είναι καλύτερος ανασταλτικά, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση των Ρώσων. Το τι θα αποφασίσει τελικά ο Μπόλονι θα το δούμε. Πάντως, οι άλλοι δυο κεντρικοί χαφ θα είναι οι Φωτάκης και Αρίας.
Στην άμυνα, που θα έχει πολύ δουλειά, το μοναδικό ερώτημα είναι το ποιος θα παίξει δίπλα στον Κοντέρας. Ο Μαλεζάς ή ο Τσιρίλο; Ο Ιταλός λόγω δυναμισμού φαίνεται ότι έχει προβάδισμα. Στα άκρα θα παίξουν δεξιά οι Ετό και Γεωργιάδης και αριστερά οι Λίνο και Βιερίνια με τον Κλάους, που αποδίδει πλέον και σε μεγάλα παιχνίδια, φουνταριστό. Ο Κρέσιτς, φυσικά, θα πάρει την θέση του γκολκίπερ.
Ερωτηματικό, επίσης, παραμένει το εάν θα πιάσει το ρίσκο του Μπόλονι, που άφησε στην Θεσσαλονίκη τους Γκαρσία και Σαλπιγγίδη για ξεκούραση και το εάν η απουσία των δυο πολύπειρων παικτών θα επηρεάσει την λειτουργία της μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Πάντως, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν φοβήθηκε τυχόν αρνητικές συνέπειες και τους άφησε, όπως επιβάλλει το ροτέισον σε μια ομάδα που παίζει σε πολλαπλές διοργανώσεις, στην Θεσσαλονίκη. Εκτός αποστολής είναι και οι νεοαποκτηθέντες Σπαντάσιο και Λεονάρντο οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: