Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Από Αστέρας ...τέρας!

Στη Μασσαλία έμεινε ο αστεράτος Ολυμπιακός του Ch.League. Στην Τρίπολη ήταν αγνώριστος. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε δύο φάβες του Μέγερι, νίκησε 2-0 κι άφησε τους ερυθρόλευκους στο -5 από τον Παναθηναϊκό.
Από Αστέρας ...τέρας!
Απλά ήταν τα πράγματα στην Τρίπολη. Ο Αστέρας ήταν ψυχωμένος και συμπαγής και ο Ολυμπιακός ήταν... αλλού. Η κούραση, η αναγκαστική έξοδος του Μέλμπεργκ, τα πολλά λάθη, οι ασύνδετες γραμμές, ο Χακόμπο(!) και ο... Μέγερι ήταν οι λόγοι που υποχρέωσαν τους πρωταθλητές στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και στο -5 από τον Παναθηναϊκό.
Παραλίγο το 1-0 και Μέλμπεργκ off!
Ο Μπρέσκα στο 7` έπιασε ένα σκαστό σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μέγερι και ο Αβραάμ προσπαθώντας να την απομακρύνει την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι!!
Γενικά, το ματς ήταν... ροκ από την αρχή, με καλό ρυθμό και τους γηπεδούχους να πιέζουν, αλλά το πρόβλημα για τον Βαλβέρδε ήταν άλλο... Ο Μέλμπεργκ ένιωσε ενοχλήσεις (μάλλον προσαγωγοί) κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 21`, με τον Χολέμπας να μπαίνει και να πηγαίνει αριστερά και τον Μαρκάνο σέντερ μπακ.
Ο Μέγερι στο 26` κράτησε το μηδέν στο πλασέ του Χούλι, ο οποίος δημιουργούσε πολλά προβλήματα από αριστερά. Πάντως, τα λάθη εκατέρωθεν... έδιναν και έπαιρναν, με τον Ολυμπιακό να έχει 21(!) στο 35λεπτο (29 στο ημίχρονο), όντας ασύνδετος και νευρικός...
κι έγινε το 1-0!
Στο 40` ο Μέγερι απέκρουσε μεν το μακρινό σουτ του Τσαμπούρη, αλλά στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ροζέριο και ο Κύρκος έδειξε πέναλτι και κίτρινη στον Ούγγρο! Ο Ροζέριο το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0!
Πίεση... αλλά 2-0!!
Ο αρνητικός Μόνχε βγήκε και πέρασε ο Πάντελιτς, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο κινητικός, όμως τα λάθη στην άμυνα συνεχίζονταν. Στο δίλεπτο πάντως 60`-61`, ο Χακόμπο με φοβερές αποκρούσεις είπε "όχι" στις κεφαλιές των Τζιμπούρ και Αβραάμ!
Ο Βαλβέρδε έβαλε και τον "Φέτφα", αλλά κόντρα στη ροή του ματς, την ώρα που ο Ολυμπιακός πίεζε, το... καθάρισε ο Μέγερι! Στο 70` ο Αλβάρες έβγαλε στην κόντρα τον Περόνε, ο Μέγερι βγήκε... βόλτα και ο Αργεντινός έκανε το 2-0!!
Οι πρωταθλητές είχαν απωλέσει την αυτοκυριαρχία τους και αυτό φάνηκε και στα γκολ που έχασε ο Τζιμπούρ στο 78`, αλλά και στο 86`, οπότε το... ταμπούρι του Αστέρα κράτησε ως το τέλος το 2-0.
Το φιλμ του αγώνα:
90+4` Λήξη του ματς
90` Κίτρινη στον Χολέμπας
88` Κίτρινη στον Φουστέρ
86` Aπό πλάγια θέση δεξιά, ο Τζιμπούρ σούταρε πολύ άσχημα και άστοχα
83` Κίτρινη στον Πιπίνη
78` Ο Τζιμπούρ από τα 2 μέτρα έκανε... στραβοκλωτσιά άουτ!
75` O Oυσέρο στη θέση του Περόνε
72`  Κάρτα στον Αλβάρες
70` Ο Περόνε βγήκε στην κόντρα από την μπαλιά του Αλβάρες, και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Μέγερι, που είχε βγει, κάνοντας το 2-0!!
68` Ο Αλβάρες στη θέση του Φορμίκα
66΄ Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης στη θέση του Μοντέστο.
63` Ο Πιπίνης αντί του Χούλι
61` Κόρνερ του Φουστέρ, κεφαλιά του Αβραάμ απέκρουσε ο Χακόμπο
60` Σέντρα του Μανιάτη, κεφαλιά του Τζιμπούρ, εκπληκτικά σε κόρνερ ο Χακόμπο
58` Σουτ στην κίνηση του Μπρέσκα από δεξιά, δύσκολα ο Μέγερι
57` Κίτρινη στον Χακόμπο
53` Κίτρινη στον Χουανίτο
48` Kίτρινη στον Χούλι
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
46` Ο Πάντελιτς στη θέση του Μόνχε
45+1`Λήξη του πρώτου μέρους
45` Kίτρινη στον Ροζέριο
41` Ο Ροζέριο Μάρτινς ευστοχεί και κάνει το 1-0!
40` Σουτ του Τσαμπούρη, ο Μέγερι απέκρουσε και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ροζέριο με τον διαιητή να δείχνει πέναλτι και κίτρινη στον Ούγγρο!
38` Κίτρινη στον Μιραλάς για "θέατρο"
26` O Xoύλι βγήκε από πλάγια αριστερά, πλάσαρε, ο Μέγερι απομάκρυνε και ο Αβραάμ απομάκρυνε προ του Περόνε
21` Αναγκαστική αλλαγή. Ο Χολέμπας στη θέση του τραυματία Μέλμπεργκ
19` Ωραία σέντρα του Μιραλάς από αριστερά, δεν μπόρεσε ο Τζιμπούρ
11' Γύρισμα του Τζιμπούρ από αριστερά, ο Μπαρτολίνι έδιωξε προ του Μιραλάς που πήγε να σουτάρει
7` Σέντρα του Φορμίκα από αριστερά, γύρισμα του Μπρέσκα, πάνω από τον Μέγερι, ο Αβραάμ με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα απομακρύνθηκε!
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα (68' Αλβάρεζ), Μπρέσκα, Χουανίτο, Ροζέριο, Χούλι (63' Πιπίνης), Ράγιος, Περόνε (76' λ.τ. Ουσέρο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ (λ.τ. 22' Χολέμπας), Παπαδόπουλο, Μαρκάνο, Μοντέστο (66' Μοντέστο), Μανιάτη, Μιραλάς, Μόνχε (46' Πάντελιτς), Φουστέρ, Τζιμπούρ.
Διαιτητής: Κύρκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: