Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Και όμως η ΑΕΚ θα απείχε μόλις 224.500 ευρώ από το Financial Fair Play…!!

Αν είχε τα έσοδα του 2011 και είχε πληρωμένους τους ποδοσφαιριστές. Γράφει ο Γιάννης Νικολακάκης.

Και όμως η ΑΕΚ θα απείχε μόλις 224.500 ευρώ από το Financial Fair Play…
Η απλή μαθηματική εξίσωση του Financial Fair Play «λέει» ότι το κόστος του ρόστερ μιας ομάδας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 70% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Με απώτερο σκοπό η οποιαδήποτε ομάδα να φθάσει σ’ ένα σημείο, όπου θα είναι αυτάρκης και θα ζει σύμφωνα με τα έσοδά της.
Για να έρθουμε τώρα και στην ΑΕΚ που αποτελεί και το θέμα μας, η Ενωση θα μπορούσε να απέχει από το Financial Fair Play μόλις 224.500 ευρώ. Θα μπορούσε δηλαδή να βρίσκεται (ενδεχομένως) στην καλύτερη μοίρα από όλες τις ελληνικές ομάδες. Εξηγούμαστε. Το «κούρεμα» που πραγματοποίησε το καλοκαίρι ο Σταύρος Αδαμίδης στο κόστος του ρόστερ ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με τη μείωσή του γύρω στα 12 εκατ. ευρώ (από τα 16.097.305 που κόστιζε πριν) θα μπορούσε αυτήν τη στιγμή η Ενωση να κοιμάται ήσυχη αναφορικά με τις ευρωπαϊκές επιταγές. Το κακό βέβαια είναι πως η Ενωση υστέρησε χαρακτηριστικά στο κομμάτι των εσόδων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αν δηλαδή έμπαιναν στο ταμείο της ως έσοδα τα 16.975.500 που μπήκαν την προηγούμενη χρονιά, τότε αυτήν τη στιγμή, κάνοντας την… εξίσωση του Financial Fair Play, θα της έλειπαν τα μόλις 224.500 που προαναφέραμε.
Πού χάλασε η «συνταγή»; Στα μειωμένα φέτος έσοδα σ’ ένα ποσοστό που αγγίζει το 40%, αλλά φυσικά και στο ότι δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό λοιπόν που προέχει, προκειμένου η ΑΕΚ να αναπνεύσει, είναι η εισροή ζεστού χρήματος στα ταμεία της ομάδας και το πετυχημένο (στα χαρτιά) «κούρεμα» του προέδρου της ομάδας.
Αυτά που παραθέτουμε φαίνεται ότι είχε κατά νου και ο Αδαμίδης, όταν στην ντάλα του καλοκαιριού έλεγε ότι «η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική εξυγίανση…».
Πηγή: Eξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: