Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Oταν ο Μέσι συνάντησε τον Νεϊμάρ!!

Η αλήθεια είναι ότι κάθισα να δω το ματς με μεγάλη περιέργεια. Όχι φυσικά για να συγκρίνω τον Μέσι με τον Νεϊμάρ, δεν είμαι τόσο αφελής, αλλά για να δω ποια θα ήταν η αντίσταση της Σάντος στην Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Oταν ο Μέσι συνάντησε τον Νεϊμάρ
Διότι η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής δεν είχε μόνο το όνομα, αλλά θεωρητικά και την χάρη να αντισταθεί στην Μπάρτσα. Δεν είναι άλλωστε μόνο ο Νεϊμάρ, αλλά και ο Γκάνσο ο οποίος θεωρείται παίκτης πολύ μεγάλης κλάσης και κυρίως πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Και είναι και ορισμένοι ακόμη που έχουν είτε πίσω τους είτε μπροστά τους μία μεγάλη καριέρα όπως ο Ελάνο, ο Αρούκα, ο Ντρασένα, ο Λέο και ο Μπόρχες.
Η απόσταση εν τέλει στα 90 λεπτά αποδείχτηκε χαοτική. Τόσο χαοτική που νομίζω κανείς δεν το περίμενε πριν το ματς. Δεν είναι ότι η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-0 και κατέκτησε πανηγυρικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (το οποίο πανηγύρισαν με τέτοια θέρμη οι παίκτες της Μπάρτσα που ώρες ώρες σε κάνουν να απορείς που το βρίσκουν το κίνητρο) είναι ο τρόπος που το έκανε.
Επί της ουσίας σοβαρά απειλήθηκε μόλις μία φορά σε ένα τετ α τετ του Νεϊμάρ που έβγαλε ο Βαλντές.
Η ίδια σημείωσε στο πολύ χαλαρό τέσσερα γκολ και θα μπορούσε να βάλει οκτώ. Δεν χρειάστηκε ποτέ να παίξει όχι με τσίτα τα γκάζια, αλλά ούτε καν με το πόδι στο γκάζι. Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή μπάλας ήταν 75% για την Μπαρτσελόνα! Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τόσο μεγάλη και τόσο ευδιάκριτη που σχεδόν σε τρόμαζε. Το οργανωμένο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για πρώτη φορά διέσυρε με τέτοιο τρόπο το αλέγκρο ποδόσφαιρο της αλάνας.
Νομίζω ότι το ματς αυτό πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μάθημα για όλο το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και κυρίως για την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, της οποίος η τωρινή Σάντος είναι μία μικρογραφία της. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο Νεϊμάρ και ο Γκάνσο είναι οι δύο βασικότερες ελπίδες των Βραζιλιάνων για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει σε δύο χρόνια στη χώρα τους. Και οι δύο είναι καλοί παίκτες.
Μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικοί, όσο όμως η ομάδα στην οποία παίζουν θα λειτουργεί με τους κανόνες της αλάνας όπως λειτούργησε η Σάντος κόντρα στην Μπαρτσελόνα οι πιθανότητες διάκρισής της είναι απίθανες. Μετά την εποχή Ντούνγκα και την … ευρωπαϊκή Βραζιλία οι «καριόκας» έχουν περάσει στο άλλο άκρο της … παραλιακής Βραζιλίας.
Αυτό ήταν η Σάντος κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μία ομάδα της παραλίας που επειδή οι Καταλανοί την σεβάστηκαν έχασε μόνο με 4-0 στον τελικό.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: