Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως τελικά να μην πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι;

Ώρες- ώρες αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πρέπει τελικά να κινείσαι και να λειτουργείς στα όρια της αυστηρής νομιμότητας ή για να το πω πιο λαϊκά να πηγαίνεις με το σταυρό στο χέρι. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Μήπως τελικά να μην πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι;
Έρχονται στιγμές που κοιτάς στον καθρέπτη και αναρωτιέσαι γιατί να είμαι εγώ συνεπής απέναντι στο Δημόσιο την ίδια στιγμή που οι άλλοι ανταγωνιστικές μου στην σούπερ λιγκ έχουν αναγάγει την… πιστολιά σε επιστήμη κινούμενοι υπό την ανοχή της Πολιτείας και των θεσμών της που κάνει τα στραβά μάτια. Προφανώς για όλους αυτούς ο Θανάσης Αθανασιάδης είναι ένας κουτός παράγοντας που δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Για όλους αυτούς είναι ένας ρομαντικό… κορόιδο. Που όταν, ενώ είναι συνεπής και πληρώνει, πάει στην Πολιτεία και ζητάει να συνεχίσει να πληρώνει, απλά να το κάνει με μια επιμήκυνση των δόσεων, τρώει τα μούτρα του.
Μήπως τελικά να κάνει ό, τι οι υπόλοιποι; Επειδή γνωρίζω τους ανθρώπους της νυν διοίκησης του ΑΡΗ σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να το κάνουν. Και ας ματώνουν οικονομικά αφού η εφορία τους στραγγαλίζει και… ρουφάει σαν ηλεκτρική σκούπα τα ούτως ή άλλως περιορισμένα φετινά έσοδα. Σε λίγες μέρες ξεκινά η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Οι οπαδοί του ΑΡΗ θα αρχίσουν να ζητάνε μεταγραφές, ο προπονητής ενδεχομένως να ζητήσει κάποιες αποδεσμεύσεις. Εφόσον το Υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει δεκτό το αίτημα του ΑΡΗ τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει γιατί ό, τι έσοδα έρθουν θα πηγαίνουν στην Εφορία. Και με αυτούς τους ρυθμούς η σεζόν θα βγει- αν βγει- με τα χίλια ζόρια.
Προφανώς η συνέπεια της διοίκησης του ΑΡΗ δεν ενδιαφέρει κάποιους, ακόμη και μέσα στην οικογένεια του ΑΡΗ. Αυτούς τους ενδιαφέρει ό, τι έκανε προσφυγή ο Κουλουχέρης (που θα είχε φύγει νωρίτερα αν η διοίκηση δεν είχε να πληρώνει φέσια και Δημόσιο) και επενδύουν σε πτώχευση της ομάδας, αντί να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα για δικαιότερη μεταχείριση του ΑΡΗ. Είναι οι ίδιοι που αν την Κυριακή γκελάρει η ομάδα θα πανηγυρίζουν και θα μιλούν για κακό σχεδιασμό και ανίκανη διοίκηση.
Τα όσα περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο η Λέσχη μιλώντας για μείωση των φετινών εσόδων κατά 40% κάνοντας λόγο για ανάγκη δραστικής μείωσης των δαπανών και πωλήσεις, περιγράφοντας απλά την ζοφερή κατάσταση που υπάρχει σε όλες τις ΠΑΕ, προφανώς και δεν αγγίζει και μια σημαντική μερίδα του κόσμου της ομάδας που γυρίζει την πλάτη του εν όψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αν κρίνω από την προπώληση και το γενικότερο κλίμα. Δεν θέλω καν να αναφέρω το νούμερο των εισιτηρίων που έχει διατεθεί μέχρι το Σάββατο. Ελπίζω απλά αύριο να διαψευστώ…
 πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: