Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δίκοπη Σπάθα...!!

Αφού γλίτωσε από ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ατρόμητο, η ΑΕΚ έχασε 1-0 στο Περιστέρι από ένα γκολ του Σφακιανάκη που αμφισβητήθηκε για χέρι και οφσάιντ. Τέλος στο σερί των πέντε συνεχόμενων νικών με κλαταρισμένη εμφάνιση.

Δίκοπη Σπάθα...
Στο Περιστέρι “έσπασε” το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 της Ένωσης, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα ύστερα από 5 αγωνιστικές! Ο Σφακιανάκης ο σκόρερ των Περιστεριωτών στο 58'. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Σπάθας, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Σκόνδρα στο 51', ενώ στο γκολ των γηπεδούχων ο Μήτρογλου ήταν οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση.
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- θέση πήραν οι Γιαννούλης, Ζουέλα, Τομάς και Σκόνδρας. Στα χαφ αγωνίστηκε η τριάδα των Σφακιανάκη-Μπάλλα-Τάτο. Στην επίθεση έπαιξαν οι Επστάιν (αριστερά), Μπέλιτς (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή). Όσον αφορά την ΑΕΚ, τερματοφύλακας ήταν ο Αραμπατζής, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξί ο Κοντοές και στόπερ ο Κάλα με τον Μανωλά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος-Γεωργέας, με τον Κάρλος επιτελικό μέσο και τους Κλωναρίδη (αριστερά)-Μπέλεκ (δεξιά) στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.
Κακοποίηση του αθλήματος
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Το κακό είναι ότι αμφότερες προέβησαν σε κακοποίηση του ποδοσφαίρου στο πρώτο ημίχρονο. Το ματς ήταν πολύ κακό, δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό, τα λάθη και αυτά πολλά (στις πάσες), ενώ οι φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα. Καμία από αυτές δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κλασσική ευκαιρία. Στα πρώτα 45 λεπτά το μόνο που είδαμε ήταν κεφαλιές, σουτ της κακιάς ώρας, ενώ δύο φορές που ΑΕΚ και Ατρόμητος έφτασαν κοντά στο γκολ, ήταν ύστερα από λάθος των αμυντικών (36' Μπέλιτς, 41' Μάκος). Έτσι, η ανάπαυλα βρήκε Περιστεριώτες και κιτρινόμαυρους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το... στείρο 0-0!
Ο Σπάθας άναψε φωτιές...
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, άναψαν για τα καλά τα... αίματα με τον Ηλία Σπάθα να αναδεικνύεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων. Μάλιστα έπεσαν και πολλά γαλλικά μεταξύ Δώνη και Δημητριάδη, με τους δύο άνδρες να αποβάλλονται.
Στο 51', ο Πειραιώτης ρέφερι δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Σκόνδρα από τον Σιαλμά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και ύστερα από υπόδειξη του βοηθού έδωσε φάουλ εκτός περιοχής. Στο 58' ο Σφακιανάκης άνοιξε το σκορ, με σουτ εκτός περιοχής το οποίο πριν καταλήξει στα δίχτυα του Αραμπατζή, κόντραρε στα σώματα. Οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μήτρογλου στην αρχή της φάσης, ενώ στο σουτ του σκόρερ, ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση.
Η εικόνα του ματς βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό αφού η ΑΕΚ έτρεχε για να ισοφαρίσει παίζοντας με την μπάλα κάτω. Έπαιξε ρόλο βέβαια και το γεγονός ότι ο Κωστένογλου άλλαξε τον Μάκο με τον Γκερέιρο προκειμένου να φτιάξει παιχνίδι. Η Ένωση βρέθηκε δύο φορές μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Σιαλμάς σπατάλησε τις καταπληκτικές μπαλιές του Μπέλεκ (64', 80').
Οι παίκτες του Κωστένογλου δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στα τελευταία λεπτά και έτσι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα, σπάζοντας το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα.

90'+5' Λήξη αγώνα.
90'+3' Κίτρινη στον Κοντοέ.
88' -Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Οικονόμου στη θέση του Σφακιανάκη.
86' Κίτρινη κάρτα στον Κοντοέ.
84' -Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Μακρής στη θέση του Επστάιν.
80' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Μπέλεκ έβγαλε τρομερή μπαλία στον Σιαλμά, ο οποίος δεν πρόλαβε, καθώς ο Ιτάνζ έκανε έγκυρη έξοδο και έδιωξε!
79' Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά για επικίνδυνο τάκλιν στον Γιαννούλη.
78' Ωραία επίθεση για τον Ατρόμητο, ο Τάτος στρώνει για τον Μήτρογλου και αυτός κάνει ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
74' Κίτρινη κάρτα στον Τάτο.
68' -Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γκερέιρο στη θέση του Μάκου.
67' -Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Δημούτσος στη θέση του Μπέλιτς.
66' Κίτρινη στον Καράμπελα.
64' Απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ύστερα από αντεπίθεση ο Μπέλεκ έβγαλε τον Σιαλμά τετ α τετ με τον Ιτάνζ αλλά ο επιθετικός της Ένωσης σούταρε άουτ.
58' Γκολ για τον Ατρόμητο: Ο Σφακιανάκης σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Αραμπατζή. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για χέρι του Μήτρογλου στην αρχή της φάσης ενώ στο σουτ του Σφακιανάκη, ο επιθετικός του Ατρόμητου ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση, αφού ήταν μπροστά στο οπτικό πεδίο του Αραμπατζή.
56' Το ματς διακόπηκε για λίγο, καθώς στη μεριά του βοηθού Γκάγκα έπεφταν αντικείμενα. Από τα μεγάφωνα του γηπέδου έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις.
55' Αντεπίθεση της ΑΕΚ, σουτ του Σιαλμά -που παίζει στο αριστερό άκρο- μπλόκαρε ο Ιτάνζ.
54' Ο διαιτητής απέβαλε τον Δώνη με τον Δημητριάδη για διαπληκτισμό!
51' Το ματς πήρε φωτιά. Ο Σιαλμάς ανέτρεψε τον Σκόνδρα μέσα στην περιοχή, ο Σπάθας έδειξε πέναλτι, αλλά ο βοηθός έδειξε ότι ήταν φάουλ! Το ριπλέι δείχνει καθαρά ότι η ανατροπή είναι εντός περιοχής.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
-Aλλαγή για την ΑΕΚ: ο Μπερνς αντί του Κλωναρίδη.
45'+1' Λήξη ημιχρόνου.
41' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ύστερα από αποτελεσματικό πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου, ο Μάκος έκλεψε την μπάλα, σούταρε με καλές προϋποθέσεις έξω απ' την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω απ' το αριστερό "γάμα" του Ιτάνζ.
36' Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, με τον Μπέλιτς να γίνεταια αποδέκτης της μπάλας μετά το λάθος διώξιμο του Καράμπελα, αλλά ο Αραμπατζής βγήκε και καπάκωσε την μπάλα!
31' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Σιαλμάς αντί του τραυματία Λυμπερόπουλου.
30' Πρόβλημα με τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου και ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει ο Σιαλμάς!
28' Εκτέλεση φάουλ του Κάρλος, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά ψηλά άουτ.
27' Κίτρινη κάρτα στον Ζουέλα.
24' Ο Λυμπερόπουλος πήγε να περάσει ωραία κάθετα για τον Κάρλος αλλά ο Σκόνδρας πρόλαβε και απομάκρυνε.
21' Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο και στον Ιτάνζ.
20' Πολύ κακός ο ρυθμός του αγώνα στο Περιστέρι. Καμιά κλασσική ευκαιρία μέχρι στιγμής!
16' Ψιλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο Αραμπατζής βγήκε και καθάρισε τη φάση, μπλοκάροντας την μπάλα!
14' Σουτ του Μπέλιτς μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
2' Λάθος του Ιτάνζ, ο Λυμπερόπουλος δοκίμασε να τον κρεμάσει αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
1' Έναρξη αγώνα
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Ζουέλα, Γιαννούλης, Τάτος, Μπάλλας, Σφακιανάκης, Μπέλιτς, Επστάιν, Μήτρογλου
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Κάλα, Γεωργέας, Μάκος, Κάρλος, Κλωναρίδης, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: