Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η Ξάνθη νίκησε, αλλά το ποδόσφαιρο πνίγηκε στα Πηγάδια!

Στις νίκες επέστρεψε η Ξάνθη μετά το... διάλειμμα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό που έληξε ισόπαλος. Οι ακρίτες επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου σε ένα πολύ κακό από πλευράς θεάματος ματς. Ο Μαρκόφσκι στο 26' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στην 4η θέση σκαρφάλωσε η θρακιώτικη ομάδα.

Η Ξάνθη νίκησε, αλλά το ποδόσφαιρο πνίγηκε στα Πηγάδια!
Το ματς ήταν πολύ κακό από πλευράς θεάματος στα πρώτα λεπτά. Φάσεις δεν υπήρχαν, ενώ ο ρυθμός ήταν πολύ κακός. Η Ξάνθη είχε μία υποτυπώδη υπεροχή, προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σιδεράκη, αλλά οι επιλογές της ήταν λανθασμένες και ήταν ξεκάθαρο ότι παρουσίαζει μεγάλο πρόβλημα στις τελικές της προσπάθειες. Για να καταλάβετε πως πήγε η εικόνα του αγώνα, το πρώτο σουτ έγινε στο 16' από τον Σάμαρη με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να φεύγει άουτ. Από το 20λεπτο και μετά, η ροή του παιχνιδιού βελτιώθηκε (κάπως) με τους γηπεδούχους να βγαίνουν με περισσότερες αξιώσεις στα καρέ του Πανιωνίου πιέζοντας για το γκολ.
Στο 26', η πίεση των ακριτών απέφερε καρπούς. Ο Μαρσελίνιο σέντραρε από αριστερά, ο Μαρκόφσκι πήδηξε μόνος του στην “κυανέρυθρη” περιοχή, έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ (1-0).
Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε ποτέ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Και πως να έρθει αφού ο Πανιώνιος ήταν ανύπαρκτος επιθετικά. Ένα σουτ έκανε όλο και όλο! Και αυτό στο 44' από τον Σάμαρη. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ένα λεπτό νωρίτερα ο Μαρκόφσκι έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ, αλλά παρότι βρέθηκε από καλή θέση σούταρε άουτ. Έτσι παρέμεινε το 1-0 ως σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, δυστυχώς, το ματς δεν άλλαξε... θεαματικά. Οι φάσεις και πάλι λιγοστές, ενώ η κόρνα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε σπάσει τα νεύρα ποδοσφαιριστών και φιλάθλων! Η Ξάνθη είχε και πάλι τα ηνία του αγώνα έχοντας μία καλή στιγμή (το σουτ του Μαρκόφσκι στο 57'), ενώ ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει. Μία φορά το έκανε στο 76' με το σουτ του Κολοβού να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.
Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ξάνθη πήρε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι την έφεραν στην 4η θέση της κατάταξης (21 βαθμοί).
93' Λήξη αγώνα.
90' Στην Ξάνθη ζητούν πέναλτι για χέρι μετά από φάουλ του Πόι.
87' Σουτ του Ντούνη η μπάλα άουτ.
83' -Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Ντούνης παίρνει την θέση του Γουνδουλάκη.
78' Κίτρινη κάρτα στον Σκέμπρι για διαμαρτυρία.
77' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Σταθάκης πήρε την θέση του Κομεσίδη.
76' Ο Πόι θα υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και ενώ ήταν σε θέση για γκολ.
76' Ο Κολοβός θα πάρει το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει πάλι κόρνερ.
75' Καλό σουτ του Σταυροθανασόπουλου με την μπάλα να καταλήγει εν τέλει κόρνερ
72' Κίτρινη στον Κούρντι
69' -Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Σταυροθανασόπουλος μπαίνει στο ματς αντί του Μπούζα
68' Κίτρινη κάρτα στον Κομεσίδη.
64' Εκτέλεση φάουλ από τον Σάμαρη μπλοκάρει ο Βιβιανί.
62' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Βλαχοδήμος αντί του Μαρσελίνιο.
57' Ο Μαρκόφσκι θα κάνει ένα σουτ που θα περάσει άουτ. Καλή στιγμή για την Ξάνθη.
56' Κίτρινη στον Στάσιακ.
54' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Φλίσκας αντί του Μάνταλου.
50' Σουτ του Μπούζα άουτ.
47' Σουτ του Πόι άουτ.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
46' Λήξη ημιχρόνου.
44' Σουτ του Κολοβού η μπάλα κόντραρε και δεν βρήκε στόχο.
43' Μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο ο Μαρκόφσκι από πολύ καλή θέση θα σουτάρει άουτ.
35' Η σέντρα του Πετκάκη δεν αξιοποιείται από κανέναν συμπαίκτη του.
27' Κίτρινη κάρτα στον Ρόκα.
27' Σουτ του Μαρσελίνιο άουτ.
26' Γκολ για την Ξάνθη: Ύστερα από σέντρα του Μαρσελίνιο από αριστερά, ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής του Πανιωνίου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
24' Γύρισμα του Μαρσελίνιο, απομακρύνουν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.
21' Σέντρα του Πόι, μπλοκάρει ο Σιδεράκης.
16' Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε το πρώτο σουτ στον αγώνα! Το σουτ του Σάμαρη βρήκε κόντρα και απομακρύνθηκε. Πολύ κακό παιχνίδι στα Πηγάδια. Μιλάμε για κακοποίηση του αθλήματος! Πονάνε τα ματάκια μας...
1' Έναρξη αγώνα

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόβσκι, Πόι, Ντάνι, Μάνταλος
Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Αναστασόπουλος, Κούρντι, Μπούζας, Σκέμπρι, Σάμαρης, Πετκάκης, Γουνδουλάκης, Ρόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: