Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Στη Μόσχα παίζεται και ο τίτλος!!

Στη Μόσχα παίζεται και ο τίτλος
Την ερχόμενη Τρίτη ο Ολυμπιακός δίνει τον πρώτο και ενδεχομένως πιο καθοριστικό αγώνα με την Ρούμπιν Καζαν για την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Europa League. Εκεί ίσως να μην κριθεί μόνο η συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής παρουσίας του Ολυμπιακού, αλλά ίσως κριθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Του Μιχάλη Τσόχου

Οσο ο Ολυμπιακός θα προσθέτει παιχνίδια και μάλιστα ζωτικής σημασίας στα πόδια των παικτών του, τόσο θα μεγαλώνουν οι πιθανότητες για μία απρόβλεπτη απώλεια - γκέλα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία όσο θα πλησιάζουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος δεν θα υπάρχει η πιθανότητα να διορθωθεί.

Αλλωστε όσο και να λέει η διοίκηση του Ολυμπιακού στους παίκτες ότι ο πρώτος και μεγάλος στόχος είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να πείσεις τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ότι πιο σημαντικό είναι το ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, από το ματς με τη Σάλτσμουργκ (π.χ) για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Europa League.

Υπό αυτή την έννοια το ματς που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη Μόσχα ανάμεσα στη Ρούμπιν και τον Ολυμπιακό μπορεί να αποδειχτεί καταλυτικό και για την έκβαση του ελληνικού τίτλου. Αν ο Ολυμπιακός γνωρίσει μία ήττα με σκορ που δύσκολα θα ανατρέπεται (2-0 ή 3-0 ας πούμε) οι παίκτες του Ολυμπιακού θα αντιληφθούν ότι πλέον το βάρος πρέπει να το ρίξουν στο πρωτάθλημα και θα ασχοληθούν και αυτοί κυρίως με τα 9 ματς που θα απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες να το κατακτήσουν θα είναι 50-50 με τον Παναθηναϊκό.

Αν όμως πάρουν ένα σκορ πρόκρισης, η ρεβάνς με τη Ρούμπιν θα περάσει σε πρώτο πλάνο στο μυαλό τους και αν σε αυτή επιβεβαιωθεί η πρόκριση, τότε όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα αρχίσουν να σκέφτονται ότι η ευρωπαική υπέρβαση δεν είναι μακριά. Αυτομάτως τα πλεονέκτημα για το ελληνικό πρωτάθλημα θα περάσει στον ΠΑΟ, ο οποίος ζει και αναπνέει για τα τελευταία 10 ματς του πρωταθλήματος, τα οποία είναι και τα μοναδικά που έχουν να δώσουν οι παίκτες της ομάδας ως το τέλος της σεζόν.

Θα είναι πραγματικά μία πολύ μεγάλη έκπληξη να παίξει ο Ολυμπιακός προημιτελικό στο Europa League και να κατακτήσει και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν αυτό το Σαββατοκύριακο δεν προκύψει με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων Ολυμπιακού – ΑΕΚ και ΠΑΟ – Ξάνθης κάποια ανατροπή στις ισορροπίες του πρωταθλήματος, π.χ. να πάει η απόσταση ξανά στους πέντε βαθμούς, ή να προσπεράσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟ, θα μπορούσα σε γενικές γραμμές να καταλήξω στο συμπέρασμα. «Πες μου τι θα γίνει στη Μόσχα να σου πω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;»

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: