Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλος αθλητής - ισχυρή προσωπικότητα

Αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, πραγματικός ηγέτης μέσα στο γήπεδο, ένας αθλητής που έχει κερδίσει στα χρόνια που βρίσκεται στη Ελλάδα, τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό αποτελεί πλέον παρελθόν. Έχασε στο πρώτο 20λεπτο από τον αντίπαλο του, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, αντέδρασε στη συνέχεια και θα μπορούσε να μειώσει με τον Γκαρσία, δεν του έδωσε και τα δύο σφυρίγματα που έπρεπε ο Γιάχος (να δείξει δηλαδή στο 42΄ τη δεύτερη κίτρινη στον Αμπντούν και να καταλογίσει πέναλτι στο σπρώξιμο του Μέλμπεργκ στον Σαλπιγγίδη μέσα στη περιοχή) και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Για να αλλάξει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από τη στιγμή που στο τιμόνι του ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται κάποιος μεγιστάνας, ή πολυεκατομμυριούχος, η αναγκαιότητα επιβάλλει να πετύχει εξ’ ολοκλήρου το σχέδιο για τη ελληνοποίηση της ομάδας. Με τη προώθηση των νεαρών παικτών, οι οποίοι από το καλοκαίρι και μετά, θα μπορέσουν να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και να σταθούν καλύτερη στην ενδεκάδα.
Πέρασε στα “ψιλά” η στάση που κράτησε ο Πάμπλο Γκαρσία. Αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, πραγματικός ηγέτης μέσα στο γήπεδο, ένας αθλητής που έχει κερδίσει στα χρόνια που βρίσκεται στη Ελλάδα, τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Δημόσια αναγνώρισε πως έκανε λάθος πριν από το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού (με τον Αμπντούν), δημόσια πήρε τη πρωτοβουλία να υποστηρίξει πως ο ίδιος ευθύνεται για τη ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπυ. Προσέξτε, δεν του ζήτησε κανείς να απολογηθεί, δεν του επέρριψε κανείς ευθύνες για το αποτέλεσμα. Έτσι το αξιολόγησε, μόνος του το έκρινε και το δήλωσε δημόσια.
Χρειάζονται πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα που πρέπει να έχει ένας παίκτης προκειμένου να δηλώσει δημόσια πως φέρει στο ακέραιο τη ευθύνη για ένα αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας του. Επαναλαμβάνω πως η δήλωση Γκαρσία, ναι μεν καταγράφηκε, όπως το περιεχόμενο της, δεν αξιολογήθηκε σωστά από τη μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο ΠΑΟΚ έχει ένα τέτοιο πρωταγωνιστή στο ρόστερ του, ακόμη και με τις απώλειες παικτών και τη αποδυνάμωση του ρόστερ, είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει μπροστά. Θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα προχωρήσει στον ίδιο δρόμο προς τα πλέι οφ.
Σε τελική ανάλυση δεν χωρίζουν πολλά τη περσινή πορεία του ΠΑΟΚ στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε σύγκριση με τη αντίστοιχη φετινή. Στα πλέι οφ θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα και μέχρι εκεί μπορεί να φθάσει άνετα ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει ακόμη και τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με αφορμή την δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία, θα ήθελα, να ακούσω και από άλλους πρωταγωνιστές, ή ακόμη και τον ίδιο τον προπονητή του ΠΑΟΚ, τον Λάσλο Μπόλονι, κάτι ανάλογο. Στις νίκες, όλοι έχουν μερίδιο επιτυχίας, στις ήττες όλοι φέρνουν το ανάλογο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ντέρμπυ μέσα στη έδρα του, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε κερδίσει ένα άλλο (αυτό με την ΑΕΚ). Τη Κυριακή, πολύ απλά, άργησε η ομάδα να μπει μέσα στο γήπεδο, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Και αυτό το πλήρωσε.
Καλό είναι πάντως, από αυτή τη δήλωση Γκαρσία να παραδειγματιστούν και όσοι έχουν τον εγωισμό τους σε πολύ υψηλά επίπεδα και αδυνατούν να ομολογήσουν πως ευθύνονται για ορισμένα κακώς κείμενα. Έτσι δεν είναι κόουτς;
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: