Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

"The next big thing" και τα 2.30 εκατοστά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Υστερεί μόλις ένα εκατοστό του μέτρου από τον γίγαντα Γκιόργκι Μουρεσάν, αλλά πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του αλλά και... στα 2.30 εκατοστά του, το επόμενο αστέρι του ΝΒΑ.
"The next big thing" και τα 2.30 εκατοστά του (ΒΙΝΤΕΟ)
Το όνομά του είναι Μαμαντού Εντιαγέ και το μόνο κοινό που έχει με τον συνονόματό του, πρώην ΝΒΑερ και παίκτη του ΠΑΟΚ (2005), είναι η Σενεγαλέζικη καταγωγή του.
Ο 18χρονος Μαμαντού αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ του Brethren Christian High School και το ύψος του έχει τραβήξει πάνω του τα βλέματα της δημοσιότητας.
Η ιστορία του όμως, δεν είναι πολύ ευχάριστη. Το ασυνήθιστο ύψος του δεν είναι δώρο της φύσης αλλά οφείλεται σε πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, σε μικρότερη ηλικία ο Μαμαντού διαγνώστηκε με όγκο στην υπόφυση που αν δεν εγχειριζόταν θα έχανε την όρασή του.
Το ύψος του βέβαια δεν είναι το μοναδικό του χάρισμα, αφού ο 18χρονος φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη κλίση στο μπάσκετ. Τα στατιστικά του το μαρτυρούν άλλωστε με 22.9 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 4.7 μπλοκ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Καμία έκπληξη λοιπόν, δεν κάνουν σε κανέναν οι ουρές των σκάουτερς σε κάθε αναμέτρηση των Ουόριορς (σ.σ. η ομάδα του Brethren Christian High School).
ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: