Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε η Λίβερπουλ!

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε η Λίβερπουλ
Μία πρόθυμη, για γκολ και θέαμα, Λίβερπουλ και μία αποφασισμένη, για άμυνα κυρίως, Τότεναμ έμειναν στο 0-0, στο «Άνφιλντ». Καλύτεροι, αλλά αναποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι, οι Λονδρέζοι τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα. Αγωνίστηκε και πάλι ο Λουίς Σουάρες. «Ασφαιροι» οι φιλοξενούμενοι μετά από 22 αγώνες.

Οι «κόκκινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, αν ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν εύστοχος στο τετ α τετ με τον Πεπε Ρέινα.

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να επικρατήσει μπροστά στο κοινό της, έμεινε στην έβδομη θέση, ενώ η Τότεναμ έχασε κι άλλο έδαφος στη «μάχη» με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ για τον τίτλο.

Α’ Ημίχρονο

Όσο ελπιδοφόρα άρχισε η αναμέτρηση, τόσο διαφορετική ήταν η συνέχεια, τουλάχιστον όσον αφορά στα τέρματα που σημειώθηκαν. Λίβερπουλ και Τότεναμ έπαιξαν ανοιχτά και έδωσαν γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας. Οι «κόκκινοι» κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως μετά το πρώτο μισάωρο, και έφταναν με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Μπραντ Φρίντελ.

Ωστόσο, οι τελικές τους επιλογές δεν ήταν οι κατάλληλες, με την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος να έρχεται στο 33’ με σου του Τζέι Σπίαρινγκ. Από το 40’ και μετά, η Τότεναμ άφησε τον παθητικό ρόλο, στον οποίο είχε περιοριστεί, βγήκε μπροστά –κυρίως με αντεπιθέσεις- χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει κάτι αξιόλογο.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος άρχισε νωχελικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 53’, ο διαπληκτισμός του Γκάρεθ Μπέιλ με τον Ντάνιελ Άγκερ …άναψε τα αίματα και από εκεί και στο εξής το παιχνίδι απέκτησε και πάλι ρυθμό. Το σουτ του Κέλι, 6 λεπτά αργότερα, απέκρουσε ο Φρίντελ, με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί από τα πλάγια να ανοίξει την άμυνα της Τότεναμ. Η είσοδος του Λουίς Σουάρες στον αγωνιστικό χώρο έδωσε περισσότερη κίνηση στην ομάδα του Κένι Νταλγκλίς, αλλά χωρίς αυτό να μετουσιωθεί σε κάποιο τέρμα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες με Κάρολ και Σουάρες να πάρουν τη νίκη, όπως και οι φιλοξενούμενοι με τον Μπέιλ να αστοχεί με μόνο αντίπαλο τον Ρέινα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρμα, με το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί κανέναν.

Οι ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Ρέινα – Κέλι, Σκρτελ, Άγκερ, Τζόνσον – Σπίαρινγκ, Άνταμ, Τζέραρντ – Κάουτ(Σουάρες 66’), Κάρολ, Μπέλαμι(Ντάουνινγκ 73’)

Τότεναμ: Φρίντελ – Γουόκερ, Κινγκ, Ντόσον, Ασού-Εκοτό – Λίβερμορ, Πάρκερ – Κράνιτσαρ(Ρόουζ 87’), Μόντριτς, Μπέιλ – Αντεμπαγιόρ(Σαχά 71’)

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4/2 (17:00)

Άρσεναλ – Μπλάκμπερν 7-1
(2’, 38΄, 62’ Φαν Πέρσι, 40’, 54’ Τσάμπερλεϊν, 51’ Αρτέτα, 90’ + 3’ Ανρί – 31’ Πέντερσεν, 43’ κοκ. Ζιβέ)

Νόριτς – Μπόλτον 2-0
(70’ Σέρμαν, 85’ Πίλκινγκτον)

ΚΠΡ – Γουλβς 1-2
(16’ Ζαμόρα, 34’ κοκ. Σισέ – 46’ Τζάρβις, 71’ Ντόιλ)

Στόουκ – Σάντερλαντ 0-1
(45’ κοκ. Χουτ – 60’ ΜακΚλιν)

Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι 1-2
(54’ Φορτουνέ – 55’ Σίγκουρντσον, 59’ Γκρέιαμ)

Γουίγκαν – Έβερτον 1-1
(76’ αυτ. Νέβιλ – 83’ Ανιτσέμπε)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 3-0
(10' πεν. Αγουέρο, 29' αυτ. Μπερντ, 72' Τζέκο)

Κυριακή 5/2

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 2-1
(30' Μπα, 71' Σισέ-45+5' Κιν)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3
(36' αυτ. Εβανς, 46' Μάτα, 50' Λουίζ-58', 69' πεν. Ρούνεϊ, 84' Ερνάντεζ)

Δευτέρα 6/2

Λίβερπουλ – Τότεναμ 0-0

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: