Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ έρμαιο των "καμένων"

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε πολλά εμπόδια και δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο ΠΑΟΚ έρμαιο των "καμένων"
Επί θητείας Ζαγοράκη μπήκαν σε μια σειρά τα οικονομικά της ΠΑΕ, κτίστηκε μια παραπάνω από αξιοπρεπής ομάδα, παρά τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν και πρόσφατα παρέκαμψε, έστω και προσωρινά, τον σκόπελο του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Δυστυχώς όμως για τον «δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τις οδυνηρές συνέπειες της συμπεριφοράς των δικών του οπαδών. Ο Ζαγοράκης πορεύτηκε σε τεντωμένο σκοινί. Προσπάθησε από τη μία πλευρά να τους τιθασεύσει και συγχρόνως να μη τους βρει απέναντί του.
Τελικά φαίνεται ότι ούτε αυτός, που ξεκίνησε έχοντας σχεδόν την καθολική αποδοχή των οπαδών, κατάφερε να τους φέρει στον σωστό δρόμο. Συμπεριφορές που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στον σύλλογο συνεχίζονται από ένα αριθμό «καμένων», με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να παραμένει έρμαιο στις αρρωστημένες διαθέσεις τους.
Την ώρα που οι διοικούντες την ΠΑΕ καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες να την κρατήσουν ζωντανή, αυτοί συνεχίζουν τον χαβά τους. Πριν από δύο εβδομάδες, μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, καμιά διακοσαριά από αυτούς εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένος στόχος δεν υπήρχε. Απλώς εξοργίστηκαν επειδή η ομάδα αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Προχθές πάλι τα ίδια. Κατακλυσμός από φωτοβολίδες πριν αρχίσει το ματς, βροχή από αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συμπλοκές με την αστυνομία και προσπάθεια να εισβάλουν στα αποδυτήρια, ήταν τα ... ανδραγαθήματά τους.
Που θα τα πληρώσει ακριβά ο σύλλογος είτε με βαρύτατα πρόστιμα είτε και με τιμωρία να παίξει η ομάδα με κλειστές πόρτες. Ετσι όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάει πουθενά. Είναι σαν οι διοικούντες να χτίζουν στην άμμο. Αν ο νέος πρόεδρος, ο Ζήσης Βρύζας, δεν σκοπεύει να δεχθεί μοιρολατρικά αυτήν την κατάσταση, το ξερίζωμα αυτού του φαινόμενου πρέπει να γίνει η επόμενη μεγάλη προτεραιότητά του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: