Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εννιά μέρες προθεσμία στην ΑΕΚ!

Κανένα σοκ δεν θα έπρεπε να προκαλεί στην ΑΕΚ το γεγονός ότι στις 16 Φεβρουαρίου ειδοποιήθηκε από την UEFA να απολογηθεί ενώπιον της πειθαρχικής της επιτροπής.

Εννιά μέρες προθεσμία στην ΑΕΚ!
Είναι κάτι που στην ΑΕΚ θα έπρεπε να το γνωρίζουν, όπως επίσης και το ότι είναι εντελώς διαφορετική η ιστορία της αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν (με την περίφημη και… μόνιμη αναφορά Αδαμίδη στις 31 Μαρτίου) και εντελώς διαφορετική η διαδικασία της απολογίας της ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA για τα περσινά…
Η ΑΕΚ γνωρίζει από τις 30 Σεπτεμβρίου την παραπομπή της από το financial control panel της UEFA στην πειθαρχική επιτροπή, διαδικασία που πριν από περίπου ένα μήνα πέρασε ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν απλώς περισσότερο χρόνο γιατί δεν συμμετέχουν στο υπόλοιπο της εφετινής ευρωπαϊκής σεζόν. Πριν από μερικές μέρες ο Αντρέα Τραβέρσο, διευθυντής financial fair play της UEFA είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στο «Goal» ότι και για τις δύο ελληνικές ομάδες η απολογία τους θα οριστεί τον Φεβρουάριο όπως κι έγινε.
Μόλις το περασμένο Σάββατο το «Goal» επαναλάμβανε ότι είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που λένε στην ΑΕΚ για την επόμενη χρονιά και εντελώς διαφορετικός ο πρώτος σκόπελος που πρέπει να περάσουν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA και αφορά παραβάσεις στη διαδικασία της περσινής αδειοδότησης. Το να εμφανίζονται στην ΑΕΚ ως… αιφνιδιασμένοι για την εσπευσμένη κλήση τους από την UEFA είναι τουλάχιστον υποκριτικό! Η και επικίνδυνο…
Στις 31 Μαρτίου είναι το επόμενο ραντεβού του ΠΑΟΚ με το financial control panel, αφού στο μεταξύ πέρασε στις αρχές του Γενάρη από την πειθαρχική επιτροπή και τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό αλλά με αναστολή. Για να γίνει αυτό ο ΠΑΟΚ παρουσίασε σχέδιο, αφού πρώτα είχε πουλήσει τον Βιεϊρίνια για να δείξει εμπράκτως ότι συμμορφώνεται, σύμφωνα με το οποίο τον προσεχή Ιούνιο θα είναι… zero ως προς τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του.
Στο δια ταύτα… Η ΑΕΚ θα πρέπει να πει στην πειθαρχική επιτροπή τι ακριβώς έχει κάνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν στο μεταξύ έχει δημιουργήσει και νέες οφειλές που δεν έχει καλύψει και ποιο είναι το πλάνο της ώστε να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά σε σύντομο χρόνο.
Η UEFA δεν θα ζητήσει από την ΑΕΚ να έχει πληρώσει τα πάντα μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά θα περιμένει να είναι πειστική στο ότι θα μπορεί να τα πληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και με ποιο… πραγματικό και ρεαλιστικό τρόπο.
Αν οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν είναι πειστικοί ή αν ούτως ή άλλως δεν έχουν επαρκές σχέδιο μέχρι τότε, τότε ο κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρώπη από ένα έως τρία χρόνια είναι ορατός και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ δεν θα έχει την υποχρέωση να εμφανιστεί και στις… κατά Αδαμίδη 31 Μαρτίου, αφού δεν θα έχει καν λόγο να ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος γιατί σύμφωνα με τις αποφάσεις της SuperLeague ενδεχόμενο τιμωρίας της ΑΕΚ από την UEFA για προβλήματα με τις διαδικασίες αδειοδότησης θα θέσει θέμα και για τη συμμετοχή της στο επόμενο ελληνικό πρωτάθλημα…
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: