Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Με τον Ολυμπιακό έψαχνε το ευ ζην

Είτε κέρδιζε, είτε όχι τους "ερυθρόλευκους" ο ΠΑΟΚ, δύσκολα θα έψαχνε κάτι παραπάνω από το διπλό στόχος του μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.


Με τον Ολυμπιακό έψαχνε το ευ ζην
Αν ήμουν και εγώ στη θέση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα δήλωνα ό,τι ο Γεωργιάδης και ο Αθανασιάδης: "Θέλουμε τη νίκη για να κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ". Θα ήταν παράλογο παίκτες, ειδικά στην ηλικία των δύο προαναφερθέντων, να μην αντιμετώπιζαν με περισσή αισιοδοξία τα πράγματα.
Όμως, πόσο στα αλήθεια απηχεί την πραγματικότητα μία τέτοια προσέγγιση; Είναι λογικό να ζητάμε από αυτό τον ΠΑΟΚ να πετύχει ό,τι και η ακριβοπληρωμένη ομάδα του "Δικεφάλου" πριν δύο χρόνια; Είτε ο ΠΑΟΚ κέρδιζε, είτε έχανε όπως συνέβη, νομίζω ότι το συμπέρασμα θα ήταν ίδιο: Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει το βάθος στο ρόστερ του για να θέτει ως ξεκάθαρο στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι μία ομάδα που ρεαλιστικά οφείλει να "σιγουρέψει" τη θέση της στα πλέι οφ για να κερδίσει ένα εισιτήριο για το Europa League και αν έρθει κάτι παραπάνω, αυτό θα συμβεί μόνο... αν αιφνιδιάσει και έχει μαζί της και την τύχη.
Με βάση τα παραπάνω, η όποια αξία μίας επικράτησης κόντρα στον Ολυμπιακό θα αφορούσε στον ψυχολογικό τομέα και την χαρά που θα σκορπούσε στον κόσμο της ομάδας. Με απλά λόγια, ο ΠΑΟΚ θα όδευε προς τα πλέι οφ με την ικανοποίηση ό,τι υπέταξε για μία ακόμη φορά τους "ερυθρόλευκους" στην Τούμπα.
Ο διπλός στόχος ως τα πλέι οφ
Αυτό το ματς, όμως, πέρασε και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να δει κατάφατσα την πραγματικόητα. Αυτή που λέει ότι χρειάζεται ακόμη αρκετούς βαθμούς για να αιασθανθεί ότι πατά γερά στα πόδια του σε ό,τι έχει να κάνει με τον στόχο των πλέι οφ.
Μία ματιά στη βαθμολογία αρκεί για του λόγου το αληθές: Ο ΠΑΟΚ έχει 35 βαθμούς, όντας τέταρτος και από πίσω του ακολουθούν ο ΟΦΗ με 32, η Ξάνθη με 29 και οι Ατρόμητος, Άρης με 28. Ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά, με τον ΟΦΗ (και πολλές απουσίες) στην Κρήτη, τον Άρη στην Τούμπα και στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και μάλιστα σε μία περίοδο που υπάρχουν και οι δύο αναμετρήσεις με την Ουντινέζε. Γι' αυτό και όλοι οι παίκτες θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να μαζέψουν βαθμούς, απαραίτητους για τη συνέχεια.
Αν το πετύχουν, θα δώσουν την ευκαιρία στον Μπόλονι να... προχωρήσει ένα ακόμη μεγάλο στόχο. Στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου να δώσει μπόλικο χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς τους οποίους πιστεύει και έχει προωθήσει. Έτσι, και εμπειρίες θα αποκομίσουν οι πιτσιαρικάδες που προέρχονται από τις Ακαδημίες και η πιθανότητα υπάρχει ο ΠΑΟΚ να βγάλει κάποιον ακόμη παίκτη πάνω στον οποίο θα υπολογίζει για τα πλέι οφ
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: