Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ναι, φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά…!!

Ναι, φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά…
Η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως ομολογούν αυτοί που παλεύουν σήμερα να τη σώσουν, βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο και περιμένει την ανάσταση μόνο μέσα από την επιστροφή των κλεμμένων από τον Ψωμιάδη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δυσκολεύεται πολύ να βγάλει τα προς το ζην, ειδικά τώρα που βλέπει την πλατιά μάζα των ΠΑΟΚτσήδων να γυρίζει την πλάτη στην προσπάθεια του Ζήση Βρύζα και διαπιστώνει ότι τα χρέη και τα οικονομικά βάρη μεγαλώνουν.

Η ΠΑΕ Άρης διανύει την χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, με μια θηλιά περίπου 20 εκατ. ευρώ περασμένη στον λαιμό της.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τους ίδιους τους ανθρώπους της να αμφιβάλουν πολύ ότι θα παραμείνει σε λειτουργία. Οι ΠΑΕ Πανιώνιος, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα περνούν πολύ δύσκολες ώρες και αμφιβάλλουν για το αν θα καταφέρουν να βγάλουν τη χρονιά. Τι πρωτάθλημα θα δούμε από το τέλος του καλοκαιριού;

Ναι, επιχειρηματικά οι σύλλογοι δεν βρέθηκαν ποτέ, τόσοι πολλοί μαζεμένοι, σε τόσο δύσκολη στιγμή. Για μια σειρά από λόγους όμως προκύπτει η εκτίμηση ότι το ερχόμενο, με εξαίρεση την υπόθεση του τίτλου που μοιάζει, όπως πέρσι τέτοια εποχή, ότι θα είναι υπόθεση ενός, του Ολυμπιακού, το πρωτάθλημα που θα παρακολουθήσουμε μοιάζει το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών.

Δεν είναι μόνο ότι θα ανακαλύψουμε όλοι μια σειρά από νεαρά Ελληνάκια με ταλέντο και φιλοδοξία για καριέρα. Δεν είναι μόνο ότι η παρουσία πολλών Ελλήνων και μάλιστα νεαρών θα ξαναζεστάνει συναισθηματικά τους οπαδούς και θα τονώσει αυτή την ψυχική επαφή του οπαδού με την ομάδα.

Είναι και ότι, ακριβώς επειδή θα κυκλοφορήσουν πολλά άψητα παιδιά και πολλές άψητες ομάδες, αυτή την εποχή μοιάζει να αλλάζει ο χάρτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν κανείς εξαιρέσει τις δύο πρώτες θέσεις, που μοιάζουν, θεωρητικά, κατειλημμένες από Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό, όλα θα είναι ανοιχτά.

Κι όλα αυτά αν κανείς εξετάσει μόνο την επιφάνεια. Τα νέα είναι πολύ καλύτερα, πιο ενθαρρυντικά και αισιόδοξα αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τι συμβαίνει στο βάθος του ποδοσφαίρου. Διότι από εκεί αποχωρούν τα λαμόγια, οι μιζαδόροι και οι σκάρτοι μεσάζοντες, τώρα που δεν υπάρχει λίπος για να ρουφήξουν και μαύρα λεφτά για να τσεπώσουν.

Και την ίδια ώρα οι εταιρείες στρέφονται με μανία, έστω στο πόδι, στην υποδομή, κοιτάζουν να προσέξουν την ακαδημία τους, αφού αντιλαμβάνονται ότι θα καταλήξει να είναι η βασική δεξαμενή άντλησης ποδοσφαιριστών για την στελέχωση της πρώτης ομάδας.

Όχι, μια κρίση, έστω και αυτού του βάθους, δεν είναι αρκετή για να λυτρώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από όλα τα κακά του. Θα το απαλλάξει όμως από αρκετά κακά. Διότι θα διώξει, διώχνει ήδη, πολλά παράσιτα που ζούσαν και κονόμαγαν ρουφώντας το αίμα του, λαμόγια, τυχοδιώκτες και επαγγελματίες οπαδούς.

Ναι, το πρωτάθλημα θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικό στην υπόθεση του τίτλου. Θα είναι όμως πολύ πιο φρέσκο και πιθανότατα πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό σε όλα τα υπόλοιπα. Δεν είναι χαμένη υπόθεση. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι. Για το ποδόσφαιρο μιλάμε…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: