Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αρχίζει η δίκη Τέρι – Φέρντιναντ!!

Αρχίζει η δίκη Τέρι – Φέρντιναντ
Η κόντρα των Τζον Τέρι και Άντον Φέρντιναντ οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες! Η δίκη της ρατσιστικής επίθεσης με την οποία κατηγορείται ο αρχηγός της Τσέλσι, ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας, με τους δύο παίκτες να έχουν προετοιμάσει την υπερασπιστική τους γραμμή.

Μια μεγάλη κόντρα που οδήγησε σε… «γαϊτανάκι» εξελίξεων, κυρίως στο εσωτερικό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας με αποτέλεσμα – αρχικά – την αποχώρηση του Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία και αργότερα τον αποκλεισμό του Ρίο Φέρντιναντ από την αποστολή των «τριών λιονταριών» για το Euro 2012, φτάνει στο τέλος της.

Τουλάχιστον θεωρητικά. Το… μίσος των αδερφών Φέρντιναντ για τον Τζον Τέρι ενδεχομένως να μη σβήσει ακόμη και μετά το αποτέλεσμα της δίκης – εφόσον επιβληθεί τιμωρία στον έμπειρο αμυντικό – αλλά από την άλλη, θα ικανοποιηθούν ηθικά.

Από εκείνη την ημέρα του περασμένου Οκτώβρη και το πρώτο ματς της σεζόν 2011-2012 ανάμεσα στην ΚΠΡ και την Τσέλσι στο «Λόφτους Ρόουντ», μέχρι σήμερα, έχει κλονιστεί τόσο το κύρος της Πρέμιερ Λιγκ με το ρατσιστικό «χτύπημα» του Τέρι και αργότερα αυτό του Λουίς Σουάρες, ενώ οι επιπτώσεις επηρέασαν και την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Τζον Τέρι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή, αλλά από τη στιγμή που η υπόθεση έφυγε από το αθλητικό πλαίσιο και πήγε στο νομικό, οφείλει να παραστεί στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο δικαστήριο του Λονδίνου.

Η ποινή πάντως – εφόσον αποδειχθεί ένοχος – αφορά μονάχα ένα χρηματικό πρόστιμο που θα φτάνει στις 2.500 λίρες, χωρίς να προβλέπεται φυλάκιση ή κάποια βαρύτερη τιμωρία…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: