Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Το «χειρότερο ρόστερ» της 5ετίας…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ψάχνει μέσα από το blog του στο Gazzetta να βρει κάποιες αλήθειες για την ομάδα του Ολυμπιακού. 
Ένα από τα…ασφαλή συμπεράσματα, που έχουμε βγάλει όλοι μας για τον φετινό Ολυμπιακό, είναι ότι είχε το «χειρότερο ρόστερ» της πενταετίας. Γι΄αυτό κι η ομάδα δεν έπαιξε καλή μπάλα, όπως πέρσι κλπ, κλπ.
Απλά εγώ αναρωτιέμαι, πως το «χειρότερο ρόστερ» μάζεψε εννιά πόντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκ των οποίων τους έξι από Γιουβέντους (μία ανάσα από τον τελικό της διοργάνωσης) κι Ατλέτικο (αποκλείστηκε στα σημεία από τη Ρεάλ στα προημιτελικά), ενώ και στο Γιουρόπα Λιγκ κατά κοινή ομολογία δεν ήταν χειρότερος της Ντνίπρο (ήδη στα ημιτελικά). Υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Ολυμπιακός κέρδιζε ως το 60' μέσα στο Τορίνο τη Γιουβέντους κι έστω και με ισοπαλία θα προκρίνονταν στους 16...
Πως το «χειρότερο ρόστερ» έχει πάρει το πρωτάθλημα, με 13 πόντους διαφορά από το ΠΑΟΚ, που έφερε το Γενάρη Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα (πανηγυρίζοντας όλη η Θεσσαλονίκη) κι 11 από τον Παναθηναϊκό, που με τον "κορυφαίο Μπεργκ" έλεγε κάποια στιγμή ότι μπορούσε να κτυπήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Και πως το «χειρότερο ρόστερ» έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, βγάζοντας έξω την ΑΕΚ, που και σε επίπεδο Α΄ Εθνικής φέτος θα ήταν μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες, για να μην πω πέντε.
Αλλά αν δεν φτάνουν αυτά, να θυμίσω ότι από το «χειρότερο ρόστερ» ο Αφελάϊ έπαιξε βασικός σε όλα τα επίσημα ματς της εθνικής Ολλανδίας, όπως κι ο Ντουρμάζ της Σουηδίας κι ο Ομάρ της Νορβηγίας, ενώ ο Κασάμι πήρε παιχνίδια στην εθνική Ελβετίας, ο Μιλιβόγεβιτς κλήθηκε στην εθνική Σερβίας και φυσικά οι Μανιάτης, Μήτρογλου ήταν βασικοί στην εθνική Ελλάδας, στην οποία επέστρεψαν κι οι Σιόβας και Φορτούνης.
Και τι θα λέμε για το «χειρότερο ρόστερ» αν το καλοκαίρι έρθουν προσφορές πολλών εκατομμυρίων Ευρώ για Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Κασάμι και πάνε σε σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να παίξουν ο Μήτρογλου κι ο Αφελάϊ;...
Ειλικρινά δε αρνούμαι να συμφωνήσω στο ότι δεν είναι καλοί παίκτες οι Φουστέρ, Σαλίνο, Ντοσεβί, Σαντάνα (πρώην Ντόρτμουντ, Σάλκε), Εντινγκά (πρώην Μονακό), Χάρα (πρώην Μπενφίκα). Η, ότι δεν μπορούν να σταθούν έστω στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Αυλωνίτης κι ιδίως ο Γιαννούλης! Η, ότι δεν δείχνει πραγματικό ταλέντο ο Μπενίτες. Και δεν μιλάω για τον Τσόρι, τον καλύτερο όλου του φετινού πρωταθλήματος.
Εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός είχε φέτος ένα φοβερό και τρομερό ρόστερ. Αλλά μήπως θα πρέπει περισσότερο αλλού να αναζητηθούν κάποιες αλήθειες;
Μήπως π.χ. στο ρόστερ απλά δεν καλύφθηκαν μία-δύο σοβαρές αδυναμίες, όπως ενός γρήγορου στόπερ;
Μήπως το θέμα δεν ήταν η ποιότητα του ρόστερ, αλλά ότι η ομάδα δεν «δουλεύτηκε» προπονητικά όσο έπρεπε καλά;
Μήπως ήταν πρόβλημα που άργησαν πολλοί παίκτες να ενσωματωθούν στην ομάδα;
Γιατί βγήκαν τόσοι μυϊκοί τραυματισμοί και δη με υποτροπές και γενικά καθυστερήσεις επιστροφής τραυματιών;
Εν κατακλείδι, μήπως αυτά τα ερωτήματα, κι ίσως κι άλλα, είναι πιο σοβαρά από την ποιότητα αυτή καθ΄ εαυτή του ρόστερ;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: