Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκας!

Η Ευρωλίγκα δεν αλλάζει σύστημα, αλλά με την κατάργηση των προκριματικών θα γίνει… σφαγή για τις εναπομείνασες θέσεις. Οι wild cards και η περίπτωση της ΑΕΚ.

Ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκας
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τα 15 χρόνια «ζωής» της Ευρωλίγκας έγινε γνωστό πώς θα είναι ο χάρτης της νέας περιόδου. Το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης δεν θα αλλάξει, αλλά με την κατάργηση των προκριματικών θα υπάρξει μεγάλη μάχη για τις διαθέσιμες θέσεις.

Εξασφαλισμένη θέση έχουν οι ομάδες με άδεια τύπου Α, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Λαμποράλ Κούτσα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, όπως και η Χίμκι που κατέκτησε το Eurocup. Επίσης εξασφαλισμένη παρουσία έχουν μέσω άδειας τύπου Β οι δύο φιναλίστ της Αδριατικής Λίγκας, Ερυθρός Αστέρας και Τσεντεβίτα, ενώ άλλες πέντε θέσεις θα μοιραστούν με βάση τα αποτελέσματα των εθνικών λιγκών. Οι τέσσερις θέσεις που θα απομείνουν θα δοθούν με wild cards, με βάση τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν από ενδιαφερόμενες ομάδες κι εφόσον αυτές έχουν πλήρη φάκελο (οικονομική επάρκεια, ανταγωνιστική ομάδα, μεγάλη λαϊκή βάση και γήπεδο που θα πληροί τις προδιαγραφές), προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα σαν το φετινό της Γαλατάσαραϊ που ήταν υπό διάλυση.

Φαβορί για δύο wild cards είναι μία ομάδα από την Τουρκία (Νταρουσάφακα;), μια από τη Γερμανία (όποια από τις Μπάμπεργκ, Μπάγερν και Άλμπα δεν πάρει το πρωτάθλημα) και μία από τη VTB League. Από την Ελλάδα δεν έχει επιβεβαιωθεί η πρόθεση να διεκδικήσουν wild cards ομάδες που θα μπορούσαν (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: