Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Όταν έπαιξε… άμυνα!

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα στην πρώτη περίοδο από τον αξιόμαχο Άρη, αλλά ενεργοποιώντας την άμυνά του, νίκησε 69-58 στο «Nick Galis Hall» για την 25η αγωνιστική της Basket League.

Όταν έπαιξε… άμυνα
Συνέχεια στις νίκες στο πρωτάθλημα έδωσε ο Ολυμπιακός, που κόντρα σε έναν ανταγωνιστικό για περίπου τριάντα λεπτά, Άρη, επικράτησε 69-58 με κορυφαίο τον Σλούκα. Οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν χωρίς Μάντζαρη, Ντάρντεν και Λαφαγέτ, ξεπέρασαν το αρχικό «σοκ» του -12 και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, έγειραν οριστικά υπέρ τους την πλάστιγγα.

Παραμένει στο χέρι των «κίτρινων» παρά την ήττα η κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο, κάτι που θα επιτευχθεί με νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο στην Κρήτη. Χωρίς τον Νέιμικ που ήταν στη δωδεκάδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του, αγωνίστηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας:

Με μεγάλο πάθος και ώθηση από το κατάμεστο «Nick Galis Hall» μπήκε στην αναμέτρηση ο Άρης. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, με πρωταγωνιστή τον Ριντ, συνεχόμενη δημιουργία και 4/6 τρίποντα, προηγήθηκαν 16-12 στο 6΄, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει μέτριο έως κακό πρόσωπο. Στην…εξίσωση δεν άργησε να μπει και ο Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να έχουν double score στο 8΄ (24-12). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μοναδικό διακριθέντα τον Λοτζέσκι και άμυνα σαν… ελβετικό τυρί, αλλά οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου για βελτίωση έπιασαν άμεσα τόπο.

Με επί μέρους 14-2 και τους Σλούκα-Παπαπέτρου κύριους εκφραστές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 26-26 στο 15΄, με τον Άρη να μην βρίσκει πλέον εύκολα λύσεις. Έτσι κύλησε και το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες χέρι-χέρι στο σκορ (35-35 στο 18΄) και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο πόντων (38-36). Οι φιλοξενούμενοι, ολοκλήρωσαν το πρώτο εικοσάλεπτο με 0/9 τρίποντα και 7 λάθη.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στις αρχές της τρίτης περιόδου, (42-41 στο 24΄) με τον Σπανούλη να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού μετά από δέκα άστοχες προσπάθειες. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας, αφού Βεζένκοφ από τη μία και Σλούκας από την άλλη πετύχαιναν καλάθια για τις ομάδες τους, με τους «ερυθρόλευκους» (που σούταραν με 70% στα δίποντα) να προηγούνται για πρώτη φορά στο παιχνίδι με +6 (55-49), δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Άρης, εκτός του ότι είχε χάσει τα καλά ποσοστά ευστοχίας του από μακρινή απόσταση, δε μπορούσε να απειλήσει κοντά στο καλάθι και έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ. Με δύο σερί τρίποντα από Λοτζέσκι και Κατσίβελη, ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντάνστον και ένα καλάθι του κορυφαίου του γηπέδου, Σλούκα, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 πόντους, 67-52, πέντε λεπτά πριν το τέλος, με τους γηπεδούχους να έχουν μείνει εμφανώς από ιδέες και δυνάμεις. Το τελικό 69-58, απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, που έφτασαν τις 23 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-36, 49-55, 58-69.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 3 (1), Δήμας, Ριντ 13 (2), Τόμας 4, Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 19 (2), Μούρτος 10 (2), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγε.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1), Παπαπέτρου 10, Σλούκας 14 (1), Λοτζέσκι 9, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης 5 (1).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Δεσλής.

* Το «φράγμα» των 1600 ασίστ στο πρωτάθλημα «έσπασε» με τις 7 που μοίρασε ο Βασίλης Σπανούλης, που χρειαζόταν 5 πριν το τζάμπολ για να τα καταφέρει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: