Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

«Να... αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο»


Ο στόχος της Εθνικής μπάσκετ U-18 είναι να δείξει καλό πρόσωπο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Εφήβων ώστε να «τραβήξει» τον κόσμο στο γήπεδο, όπως ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Να... αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο»
Στην προσπάθεια της Εθνικής U-18 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ των Εφήβων που θα διεξαχθεί στον Βόλο αναφέρθηκε ο τεχνικός της γαλανόλευκης, Ηλίας Παπαθεοδώρου, στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Ο στόχος είναι να έχουμε καλό πρόσωπο, να βγάλουμε ενθουσιασμό και ενέργεια. Να αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο», τόνισε. Επίσης, μίλησε για τους Μωραΐτη,Τολιόπουλο, που έκαναν το βήμα παραπάνω, παίρνοντας μεταγραφή για ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Αναλυτικά μίλησε στον Τόλη Κοτζιά για:

-την προσπάθεια της U-18 λίγο καιρό μετά από αυτή της U-19: «Είναι μια διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το Παγκόσμιο. Υπάρχουν πέντε παιδιά σε εμάς, στο ρόστερ μας από το Παγκόσμιο. Ο στόχος είναι να έχουμε καλό πρόσωπο, να βγάλουμε ενθουσιασμό και ενέργεια. Να αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είναι μια τεράστια προσπάθεια που δεν ξεκινάει τώρα, αλλά εδώ και αρκετό καιρό. Η πίεση που ασκείται είναι πολύ μεγάλη, ψυχικά και σωματικά. Είναι και ένα άλλο κομμάτι που παίζει ρόλο για τους παίκτες το καλοκαίρι. Σκέφτονται το μέλλον τους. Είναι πολλά που περνάνε από το μυαλό τους».

-τις ομάδες που ξεχωρίζουν: «Υπάρχουνε τέσσερις ομάδες που έχουν σταθερή πορεία. Μιλάω για τους Κροάτες, τους Σέρβους, τους Ισπανούς, τους Γάλλους. Είναι ομάδες που έχουν πάντα πολύ καλές παρουσίες. Είναι αρκετά ισορροπημένο το πρωτάθλημα. Παίζει ρόλο το πώς θα ανταπεξέλθουν οι ομάδες στις δύσκολες στιγμές. Το αν θα έχουν επίσης και τραυματισμούς».

-το έχει δείξει ο κόσμος να υποδέχεται «ζεστά» τη διοργάνωση: «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Όχι πάρα πολύ, αλλά ανταποκρίθηκε. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Ο στόχος είναι να συμβεί ότι και στο Παγκόσμιο. Να έρχεται κάθε μέρα και περισσότερος κόσμος. Να τον φέρνουμε σε κάθε παιχνίδι όλο και πιο κοντά».

-τον Μωραΐτη που πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ: «Στην ηλικία του είναι από τους κορυφαίους. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ. Ωστόσο, είναι σοβαρό παιδί και προσγειωμένο, Ξέρει να χειριστεί αυτήν την κατάσταση. Θέλει δουλειά, δεν έχει καταφέρει ακόμη κάτι. Η ωριμότητα του τον έχει κάνει να ξεχωρίζει. Είναι μια μικρογραφία του Χαραλαμπόπουλου και ήθελα να το πω αυτό. Ας ελπίσουμε να προχωρήσουνε πολύ αυτά τα δύο παιδιά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε… προπονητές, δημοσιογράφοι και να μην βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη».

-τον Τολιόπουλο που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό: «Ο Βασίλης ήθελε τον χρόνο του. Είχε και έχει ταλέντο στο παιχνίδι του. Χρόνο με τον χρόνο κατάλαβε τι χρειάζεται να κάνει. Ήταν τρία χρόνια μαζί μας στις Εθνικές. Έχει γίνει πολύ κουβέντα και φέτος κατάλαβε πιο πολύ από όλες τις φορές τι πρέπει να κάνει. Έπαιξε για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι του και αυτό τον βοήθησε στο να ωριμάσει. Μπήκε στη διαδικασία να κάνει πράγματα μόνος του, στην καθημερινότητα του. Έχει δυνατότητες, αλλά είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση οι επιλογές που κάνουν αυτά τα παιδιά μετά από επιτυχίες. Μένει να δούμε πως θα το διαχειριστεί αυτός, όπως και ο Ολυμπιακός. Είναι σημαντικό κομμάτι για το ελληνικό μπάσκετ. Το μέλλον είναι μπροστά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: