Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τούντορ: «Να θυσιαστούμε για την ομάδα»

Και πρόκριση και μεταγραφές. Ο Ιγκόρ Τούντορ δεν έψαξε δικαιολογίες και περιμένει αύριο από τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λοκομοτίβα κι ακολούθως να ενισχυθεί μεταγραφικά η ομάδα.

Τούντορ: «Να θυσιαστούμε για την ομάδα»
Έναν βελτιωμένο ΠΑΟΚ αναμένει ο Ιγκόρ Τούντορ ώστε να έρθει η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League.

«Είμαστε σε μια περίοδο που θα φανεί η δουλειά μας και στις επόμενες ημέρες θα δείτε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ. Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σκληρή δουλειά, να θυσιαστούμε για την ομάδα», είπε ο Κροάτης τεχνικός, παραμονή της ρεβάνς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στην Τούμπα.

«Έχω μάθει να ζω με αυτήν (πίεση) και οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν να ζουν με αυτήν κατά την διάρκεια της καριέρας τους. Ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο που θέλουμε να αλλάξουμε, δεν αποτελεί δικαιολογία ότι δεν έχουν έρθει ποδοσφαιριστές. Περιμένω όπως και εσείς τους νέους παίκτες», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το πρώτο του ματς στην Τούμπα: «Είμαι ενθουσιασμένος αλλά συγκεντρωμένος και στο παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο ματς, θέλουμε να περάσουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα και αν κόστισε η απουσία των Λούκας και Περέιρα: «Για τον Λούκας και τον Περέιρα τα έχω πει. Ο Περέιρα δεν έχει πληρώσει και δεν συμμετέχει, ο Λούκας έδειξε πως θέλει να είναι μέρος της ομάδας, πλήρωσε, είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες, είμαι συγκεντρωμένος σε όλη την ομάδα και κρατάμε την φιλοσοφία μας από την αρχή και όχι ξεχωριστά σε παίκτες. Περιμένω να δω βελτίωση της ομάδας ιδίως στην φυσική κατάσταση.

Στο πρώτο ματς υπήρχαν παίκτες με εφτά προπονήσεις, περιμένω ευκαιρίες αλλά αν πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση θα πρέπει να αμυνθούμε σωστά. Πάντα πρέπει να είσαι θετικός, έχω δει τρεις φορές τον πρώτο αγώνα, είδα πως ήμασταν καλύτεροι, πρέπει να δουλέψουμε στα καλά μας στοιχεία, αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση. Είμαστε σε μια περίοδο που θα φανεί η δουλειά μας και στις επόμενες ημέρες θα δείτε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ»
.

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, δεν μιλάω με ποσοστά, με ενδιαφέρει η καλή και σκληρή δουλειά, να θυσιαστούμε για την ομάδα, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να αμυνθούμε σωστά, η σκληρή δουλειά φέρνει τα αποτελέσματα».

Για την παρουσία των Νομπόα και Ρατς: «Θα είναι σίγουρα στην ομάδα. αλλά δεν νομίζω πως θα ξεκινήσουν βασικοί, γιατί θέλω να είναι στην ενδεκάδα αυτοί που είναι στο μάξιμουμ».

Για την πίεση που θα φέρει ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός: «Έχω μάθει να ζω με αυτήν και οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν να ζουν με αυτήν κατά την διάρκεια της καριέρας τους. Ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο που θέλουμε να αλλάξουμε, δεν έχουν έρθει ποδοσφαιριστές, δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο».

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, ο ρόλος μου είναι να λέω την άποψή μου συμβουλευτικά, περιμένω όπως και εσείς τους νέους παίκτες».

Για την αντίδραση του κόσμου μετά την ήττα στην Κροατία και το τι εικόνα περιμένει να δει αύριο στο γήπεδο: «Γνωρίζω για το αρνητικό κλίμα που προέρχεται από την προηγούμενη σεζόν, θα κάνουμε τους φιλάθλους μας τον δωδέκατο μας παίκτη, μόλις ξεκινήσουμε να παίζουμε καλά. Δεν ξέρω πόσοι θα έρθουν στο γήπεδο, ελπίζω να έρθουν πολλοί γιατί τους χρειαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: