Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο Ερασιτέχνης ανησυχεί για την ΚΑΕ Πανιώνιος!!

Την ανησυχία του για τη στασιμότητα που παρατηρεί στις ενέργειες της ΚΑΕ Πανιώνιος εν όψει της ερχόμενης σεζόν που θα βρει την ομάδα στην Α2 εκφράζει ο Ερασιτέχνης.

Ο Ερασιτέχνης ανησυχεί για την ΚΑΕ Πανιώνιος
Ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος με ανακοίνωσή του εκφράζει την αγωνία του για τη στασιμότητα που παρατηρείται στις τάξεις της ΚΑΕ για τη δημιουργία ομάδας εν όψει της ερχόμενης περιόδου που θα βρει το σύλλογο στην Α2. Παράλληλα τονίζει πως ο Ερασιτέχνης δεν φέρει ευθύνη γι' αυτό και τονίζει πως η πώληση του Δημήτρη Μωραΐτη έγινε με συμφέροντες όρους για το σωματείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Πανιώνιου ΓΣ θα ήθελε να εκφράσει την ανησυχία του για την αδικαιολόγητη στασιμότητα που παρατηρείται ως προς την οργάνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος, ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Α2.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο φίλαθλο κοινό ότι ο Πανιώνιος ΓΣ κατέχει εκ του νόμου το 10% των μετοχών της ΚΑΕ, συνεπώς ο ρόλος του είναι θεσμικός.

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ή νομικό πεδίο συνεισφοράς χρημάτων εκ μέρους του Πανιώνιου ΓΣ στην ΚΑΕ, είτε απευθείας είτε με την παραχώρηση των εσόδων από τα τμήματα υποδομής και για τον λόγο αυτό θεωρούμε τουλάχιστον ατυχείς τους υπαινιγμούς περί μη οικονομικής συνεισφοράς του ερασιτέχνη στο μπάτζετ της ΚΑΕ. Θεωρούμε ότι οι τοποθετήσεις αυτές γίνονται είτε για να μας καταλογιστούν ευθύνες που δεν μας αναλογούν είτε για να επιμεριστούν οι ευθύνες της μεγάλης καθυστέρησης οργάνωσης της ΚΑΕ.

Ο Πανιώνιος ΓΣ, βάσει καταστατικού, έχει την υποχρέωση να διαθέτει το σύνολο των εσόδων του στην βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους αθλητές των τμημάτων υποδομής και μόνο, ενώ η διάθεση του οποιουδήποτε ποσού από τα έσοδα των υποδομών προς ενίσχυση επαγγελματικού τμήματος είναι πλήρως ασύμβατη με τον σκοπό και τον ρόλο του συλλόγου.

Συμπληρωματικά να σημειώσουμε ότι η “θολή” κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επαγγελματική μας ομάδα μπάσκετ και η δεδομένη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη, μας υποχρέωσαν στην επιλογή της μεταγραφής του αξιόλογου αθλητή Δημήτρη Μωραΐτη, η οποία έγινε με επωφελείς, για τον Πανιώνιο ΓΣ, όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: