Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μια ιστορία... προπονητή!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Μάρκο Σίλβα και το αν θα καταφέρει να φέρει τον δικό του ποδοσφαιριστή που θα πιάσει στον Ολυμπιακό...
Έχει πάντα το ενδιαφέρον της σαν ιστορία. Ένα πρώτο δείγμα γραφής. Μια κίνηση «ασφάλειας» από τον νέο προπονητή, με θέα στην... πραγματικότητα του ρόστερ που συναντά. Κάποιος που ξέρει καλά, ότι μπορεί να τον βοηθήσει να «κάνει τη δουλειά». Για τον Λίνεν ήταν ο Χοσέ Χολέμπας. Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ. Για τον Μίτσελ, ο Ρομπέρτο. Για τον Περέιρα ο Φράνκο Χάρα. Μόνο ο Ζαρντίμ δεν μπόρεσε στα χρόνια Μαρινάκη να κάνει μια αντίστοιχη δική του κίνηση.
ADVERTISEMENT
Θα βάλει λοιπόν και ο Μάρκο Σίλβα το όνομα του σε αυτή τη λίστα; Λογικά ναι. Οι πληροφορίες από την πατρίδα του, τον θέλουν να εξετάζει με προσοχή τη λίστα με τους «ανεπιθύμητους» της Πόρτο. Όχι γενικώς να «κοιτάζει» όσους δεν χωρούν στους Δράκους. Για συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να έχει στρέψει εκεί το βλέμμα του. Έχοντας κατά νου κυρίως ένα... δικό του παιδί. Τον Λικά. Εξτρέμ 27 χρονών, που έκανε το «μπαμ» στην καριέρα του με τα χρώματα της Εστορίλ (2011-2013). Και με προπονητη;  Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τον νέο κόουτς των νταμπλούχων.
Ο Λικά πήρε μεταγραφή στην Πόρτο προ διετίας, έπαιξε μια φορά και με την Εθνική ομάδα αλλά τέλος πάντων δεν του βγήκε σε βαθμό να γίνει απαραίτητος. Βρέθηκε λοιπόν τη σεζόν που πέρασε δανεικός στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Βρέθηκε σε ένα πρωτάθλημα όπως η Πριμέρα. Και τώρα που επέστρεψε στην πατρίδα του; Άκουσε την διοίκηση της Πόρτο να του ζητά επί της ουσίας να βρει ομάδα. Σε αυτή την διετία έχει περισσότερα από 55 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει τη θέση του.
Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πάει για δύο εξτρέμ λοιπόν, και με την συγκυρία που προκύπτει φαίνεται πως ο Σίλβα κινείται για τον Λικά. Οι συμπατριώτες του υποστηρίζουν, ότι έχει κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα για εκείνον με την Πόρτο. Και ότι τέλος πάντων υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία που προφανώς θα έχει τη σημασία της για τον 38άχρονο τεχνικό. Αυτή τη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι στα «άκρα» έχουν τον Ντουρμάζ, τον Ντοσεβί, τον Γιαννιώτα και τους Φουστέρ και Μαρτίνες που μπορούν τέλος πάντων να κινηθούν σε αυτούς τους χώρους.
Έχει δρόμο βέβαια μπροστά ο Ολυμπιακός για να πάρει την φετινή τελική του μορφή. Παρότι με την προσθήκη και του Γιάννη Μανιάτη, στο Ζέεφελντ, πλέον είναι 32 ποδοσφαιριστές οι Πειραιώτες απέχουν σημαντικά από την επόμενη «μορφή» τους. Λογικά και αρκετοί θα φύγουν και αρκετοί θα έρθουν, σε αυτό το δεύτερο μισό της μεταγραφικής περιόδου που ξεκινά από σήμερα.
Ήδη είναι αποφασισμένο στο επόμενο κομμάτι της προετοιμασίας, αυτό που θα εξελιχθεί στο Έρμελο της Ολλανδίας να μην ταξιδέψουν επτά-οκτώ από όσους βρίσκονται σήμερα στην Αυστρία. Και προφανώς ο Σίλβα θα ήθελε μέχρι τότε (28/7) ο Ολυμπιακός να είναι σε θέση να επιβιβάσει στην πτήδη για το Άμστερνταμ κάποιο νέο μεταγραφικό απόκτημα. Ο Σίλβα που δεδομένα έχει δώσει το «οκ» για τον (δανεισμό από τη Ζενίτ του Λουίς) Νέτο, σε μια –όχι εύκολη- υπόθεση που επίσης χειρίζεται ο ίδιος. Ή πιο σωστά ο ατζέντης του, που εκτός των άλλων εκπροσωπεί και τον τεχνικό της Ζενίτ, τον Αντρές Βίλας Μπόας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: