Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Μιχαλαριάς: «Η Κυβέρνηση θέλει να ωθήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ»


Μιχαλαριάς: «Η Κυβέρνηση θέλει να ωθήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ»

Σύμφωνος με την άποψη ότι πίσω από τις βαριές τιμωρίες στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα σχέδιο με στόχο να ωθήσει την ομάδα στη χρήση του ΟΑΚΑ ως έδρα δήλωσε ο Ηλίας Μιχαλαριάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Απολύτως... Βλέπω ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται γιατί η Κυβέρνηση θέλει να ωθήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να μπορεί να συντηρηθεί αυτό. Έχετε δει πως είναι οι χώροι γύρω από αυτό;»!

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς δήλωσε σύμφωνος με την άποψη ότι πίσω από τις τιμωρίες στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα σχέδιο με στόχο να ωθήσει την ομάδα και πάλι στο ΟΑΚΑ μιλώντας στον Σπορ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μίλησε για:

-τις ενδεχόμενες αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών μετά την απόφαση του Υφ. Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή να κλείσει τις Θύρες 13-14 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης»: «Αυτή την στιγμή όλοι μιλάμε ως οπαδοί του Παναθηναϊκού. Είμαι πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αλλά παραμένω και μέλος στη Θύρας 13. Όχι ενεργό πια, αλλά είναι στην καρδιά μου. Θεωρώ αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις και ίσως ακραίες αντιδράσεις. Αν και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δείξει ένα ένστικτο και συγκρατείται όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα. Μπορούμε να θυμηθούμε, άλλωστε, το συλλαλητήριο του 2008. Εμείς ως Ερασιτέχνης, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε στις παραινέσεις, αλλά όχι μέσα από τα ραδιόφωνα και τις ανακοινώσεις, αλλά μέσω συζητήσεων με τον κόσμο. Το οργανωμένο τμήμα των οπαδών λατρεύει τον Παναθηναϊκό και μερικές φορές αυτό γυρίζει σε μπούμερανγκ. Πάντα φοβάσαι ότι μπορούν να ξεφύγουν τα πράγματα. Αλλά έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη. Εγώ πιστεύω ότι το συλλαλητήριο έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει. Για μένα, πρέπει να γίνει ένα συλλαλητήριο και να έχει συγκεκριμένους αποδέκτες. Αυτή την στιγμή απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι η Κυβέρνηση. Αυτή είναι που ελέγχει την ΕΠΟ. Και όταν παρανομεί η Ομοσπονδία, αυτή που μπορεί να την συνετίσει είναι η Κυβέρνηση».

-το εάν πιστεύει ότι υπάρχει πρόθεση της Πολιτείας για «σχέδιο επιστροφής του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ: «Ασπάζομαι αυτή την άποψη απολύτως. Βλέπω ότι με όλες τις κινήσεις που γίνονται, η κυβέρνηση θέλει να ωθήσει τον Παναθηναϊκό, με προφανή λόγο να συντηρηθεί το ΟΑΚΑ. Και πιστεύω ότι θα έβρισκε αφορμή η Πολιτεία ανεξάρτητα από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχετε δει πως είναι το γήπεδο και οι χώροι γύρω από αυτό; Η Λεωφόρος είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν είναι το γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό. Προσέξτε με, δεν λέω ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή αγώνα. Το ΟΑΚΑ έχει ένα τεράστιο λειτουργικό κόστος, το οποίο έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι δύο ομάδες που προσφέρουν λεφτά είναι η ΑΕΚ, που πληρώνει, όμως, ένα μικρό αντίτιμο λόγω της παρουσίας της στη Γ’ Εθνική και τη Football League τα προηγούμενα χρόνια και το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Το κολυμβητήριο για παράδειγμα ‘μπαίνει μέσα’, ενώ το ποδηλατοδρόμιο υπάρχει και δεν υπάρχει. Η Πολιτεία χρηματοδοτεί με 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο το Ολυμπιακό Στάδιο, όταν όλη η χρηματοδότηση για τις Ομοσπονδίες, δηλαδή ολόκληρος ο αθλητισμός, είναι 15 εκατ. ευρώ».

-το ενδεχόμενο «μεταφοράς» των οργανωμένων οπαδών από τις Θύρες 13 και 14 στο απέναντι πέταλο, όπου βρίσκονται οι Θύρες 6 και 7: «Όσες διαφορές και αν υπάρχουν ανάμεσα σε Παναθηναϊκούς, όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, αυτές αμβλύνονται. Δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα. Όταν υπάρχει κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό, είμαστε όλοι ένα και απέναντι σε ένα μέτωπο. Επειδή και οι οργανωμένοι οπαδοί καταλαβαίνουν αυτά τα πράγματα, θα υπάρξει μια αυτοκατανομή στο γήπεδο, κάτι σαν μια αυτοδιαχείριση. Το τι θα γίνει έξω από το γήπεδο, ασφαλώς και με φοβίζει και αυτό έχει να κάνει με τις προκλήσεις. Μπορεί να εγγυηθεί κάποιος ότι δεν θα υπάρχουν προκλήσεις σε ένα συλλαλητήριο; Είτε από τα ΜΑΤ, είτε από την Αστυνομία… Ποιος μου λέει ότι σε μια συγκέντρωση 30-40.000 ανθρώπων δεν θα βρεθούν 5-10 θερμόαιμοι, που μπορεί να προκαλέσουν ένα μπάχαλο με την Αστυνομία…Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του με προβλήματα οικονομικής φύσεως. Κι όταν του προσβάλεις κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να του προκαλεί χαρά, τότε μπορεί να ξεσπάσει εκεί. Αλλά, στο τέλος, δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτές τις καταστάσεις. Εγώ λέω ότι η όποια απόφαση παρθεί, πρέπει να είναι διασφαλισμένη 99,9% ότι δεν θα οδηγήσει σε ακραίες πράξεις βίας και πράξεις γενικότερα που θα βλάψουν τον Παναθηναϊκό».

-το ενδεχόμενο να προσβάλλουν νομικά την απόφαση Κοντονή και οι οργανωμένοι οπαδοί και το εάν έχει αποφασιστεί το πότε και που θα γίνει συλλαλητήριο; «Έχει ακουστεί, αλλά δεν έχει παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση, αφού δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες. Είναι δικαίωμα των φυσικών προσώπων, που έχουν εισιτήρια διαρκείας στις συγκεκριμένες θύρες, να προσβάλουν την απόφαση. Όσο για το συλλαλητήριο, επίσης δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, ούτε για το πότε, ούτε για το που θα γίνει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να καταλήξει στη Βουλή, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: