Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Μαντσίνι για Σάρι: «Είναι ομοφοβικός και ρατσιστής»


Μαντσίνι για Σάρι: «Είναι ομοφοβικός και ρατσιστής»

Μόλις η Ίντερ έκανε το 2-0 στο Σαν Πάολο κόντρα στη Νάπολι, ο προπονητής της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, έκανε «ντου» στον πάγκο των Παρτενοπέι, αφού ο Μαουρίτσιο Σάρι τον αποκάλεσε «αδερφή».

Τα παιχνίδια μεταξύ της Νάπολι και της Ίντερ στο Σαν Πάολο διακρίνονται πάντα για την ένταση που κυριαρχεί. Λίγο οι φανατικοί οπαδοί της Νάπολι που παρασύρουν και τους παίκτες και παίζουν πιο φανατισμένα, λίγο και ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι, δεν χρειάζονται περισσότερα για να «ανάψουν» τα αίματα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Η Ίντερ έκανε με τον Λιάγιτς το 2-0 στις καθυστερήσεις και η κάμερα πήγε κατευθείαν στον προπονητή της, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος έκανε «ντου» στον πάγκο των Παρτενοπέι.

Πολλοί απόρησαν και ο τεχνικός των Νερατζούρι έδωσε στη συνέντευξη Τύπου την εξήγησή του: «Ο Σάρι με αποκάλεσε αδερφή. Είναι ρατσιστής και ομοφοβικός. Άνθρωποι σαν αυτόν δεν πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Πήγα στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς να του ζητήσω εξηγήσεις, με τον Σάρι να μου ζητάει συγνώμη. Δεν τη θέλω τη συγνώμη του, θα έπρεπε να ντρέπεται», ήταν τα λόγια του Μαντσίνι.

Από τη μεριά του ο τεχνικός της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι, έδωσε την δική του εκδοχή για το συμβάν: «Είμαι εγώ ομοφοβικός; Δεν το νομίζω. Όλα συνέβησαν πάνω στην ένταση. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τελειώνουν πάνω στο χορτάρι. Του ζήτησα συγνώμη και περίμενα το ίδιο από αυτόν. Αυτά τα θέματα πρέπει να τελειώνουν στο γήπεδο μετά από δέκα δευτερόλεπτα. Πάνω στα νεύρα μου δεν θυμάμαι τί του είπα. Δεν κάνω διακρίσεις σε βάρος κανενός. Αν πάντως, χρησιμοποίησα αυτά τα λόγια, τότε ζητώ συγνώμη από τη γκέι κοινότητα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: