Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σαλίνο: «Πήγαμε για ποδόσφαιρο και ζήσαμε έναν πόλεμο»


Σαλίνο: «Πήγαμε για ποδόσφαιρο και ζήσαμε έναν πόλεμο»

Στα όσα έζησε στην Τούμπα αναφέρθηκε ο Σαλίνο, τονίζοντας ότι ξέφυγε η κατάσταση. «Πήραμε μια σημαντική νίκη και αυτό δεν άρεσε», είπε και εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Για τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας μίλησε ο Λεάντρο Σαλίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέροντας ότι η ομάδα του πήγε για ποδόσφαιρο και πήρε μέρος σε έναν «πόλεμο». Ο Βραζιλιάνος μπακ σχολίασε μέσω της «Real News» πως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι είναι καλύτεροι. «Νικήσαμε και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά και ενώ το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και αναφέρθηκε και στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των πρωταθλητών.

Αναλυτικά μίλησε για:

- τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ: «Εμείς πήγαμε στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Στόχος μας ήταν να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας έφερνε κοντά στον τελικό του Κυπέλλου. Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, θέλουμε και το Κύπελλο και έτσι γνωρίζαμε ότι έπρεπε να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά αντιδράσαμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα και το δείξαμε. Πετύχαμε δύο γκολ με τον Καμπιάσο και τον Φουστέρ, είχαμε ευκαιρία και για άλλα γκολ. Πήραμε μια σημαντική νίκη, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν άρεσε σε κάποιους».

- τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα: «Δυστυχώς δεν το ζήσαμε για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο. Το έχω καταλάβει και εγώ για τα καλά. Πριν από δύο χρόνια μου είχαν πετάξει μια μπανάνα, με είχαν προσβάλει. Είχα ενοχληθεί πολύ αλλά εδώ ξέφυγε η κατάσταση για τα καλά. Όπως και τότε φυσικά. Πετούσαν πολλά αντικείμενα και ένα από αυτά βρήκε και τον προπονητή μας. Μπήκαν μέσα, προσπάθησαν να χτυπήσουν και συμπαίκτες μου. Κινδυνεύσαμε για τα καλά. Αυτές δεν είναι εικόνες ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω ειλικρινά τι προσπαθούσαν να κερδίσουν με αυτή τη συμπεριφορά. Με τέτοιες ενέργειες προσβάλουν τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων».

- το πως αισθάνθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού για τα επεισόδια: «Όλοι ήμασταν απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι. Εμείς μπήκαμε για να παίξουμε έναν αγώνα. Κερδίσαμε δίκαια και δεν τους άρεσε αυτό. Ζήσαμε όμως δύσκολες στιγμές και εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και δεν τιμούν κανέναν. Έβαλαν φωτιές στις εξέδρες, κατέστρεψαν το γήπεδο της ομάδας τους. Πέταξαν μπουκάλια με κρασί, όπως είδαμε μετά στις φωτογραφίες. Εκείνη την ώρα τρέξαμε για τα αποδυτήρια, αλλά αργότερα είδαμε όλες αυτές τις θλιβερές εικόνες».

- το πως βλέπει ο ίδιος την κατάσταση με τα συνεχόμενα θλιβερά γεγονότα: «Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι πως στο ποδόσφαιρο πρέπει να παραδέχεσαι και την ήττα. Εμείς λίγες μέρες πριν χάσαμε στο γήπεδό μας από την Άντερλεχτ. Δεν υπήρχαν όμως τέτοιες αντιδράσεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορείς να κερδίσεις, αλλά πρέπει να ξέρεις και να χάνεις. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως δεν ισχύει. Όλοι μας πάντως είμαστε προβληματισμένοι. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, φεύγουμε από τα σπίτια μας για να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να συμμετέχουμε σε έναν πόλεμο επειδή αρέσει σε κάποιους. Έχετε αναρωτηθεί πως αισθάνονται οι δικοί μας άνθρωποι, οι οικογένειές μας, βλέποντας αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση; Περιμένουν να δουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου και στο τέλος ανησυχούν για την υγεία μας».

- τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Εμείς πριν από λίγες μέρες πανηγυρίσαμε το 43ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μεγάλη επιτυχία. Συνήθως σε πολλά πρωταθλήματα ο τίτλος κρίνεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Εμείς ξεκινήσαμε από την αρχή ένα πολύ καλό σερί με νίκες. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί μας έχαναν βαθμούς, κάτι που μας βοήθησε να αποκτήσουμε μια διαφορά. Ωστόσο, αυτό δεν μας καθησύχασε και παλεύαμε κάθε εβδομάδα για το καλύτερο. Κρατήσαμε το αήττητο για μεγάλο διάστημα. Σημασία έχει ότι εξασφαλίσαμε και μαθηματικά νωρίς τον τίτλο και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό».

- την απόφαση της ματαίωσης του Κυπέλλου: «Πληροφορηθήκαμε αυτή την απόφαση. Ο σύλλογος είναι αυτός που παίρνει θέση για τέτοια θέματα και εξέδωσε ήδη μια ανακοίνωση. Εμείς θέλουμε να παίζουμε όλους τους αγώνες και φυσικά επιθυμία μας ήταν να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Το κάναμε την περσινή χρονιά, θέλαμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα».

- τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού: «Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο στο Champions League. Σταθήκαμε καλά. Καταφέραμε να συλλέξουμε 9 βαθμούς και να παίζουμε την 6η αγωνιστική την πρόκριση στης 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν τα καταφέραμε με την Άρσεναλ, όμως προκριθήκαμε στο Europa League. Στο μυαλό μας ήταν οι αγώνες με την Άντερλεχτ, από την οποία διεκδικήσαμε την πρόκριση. Νομίζω ότι αν είχαμε σκοράρει στο Βέλγιο, θα είχαμε πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης εμείς, αλλά ήμασταν άτυχοι εκείνη τη μέρα. Χάσαμε 1-0 και στο γήπεδό μας καταφέραμε να φέρουμε τη σειρά στα ίσια. Όμως, δεν τα καταφέραμε στην παράταση. Το γκολ μας έφερε απογοήτευση και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Όλοι μας στεναχωρηθήκαμε γιατί είχαμε πιστέψει πως μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Οφείλουμε όμως, να κοιτάξουμε μπροστά. Ο κόσμος μας στεναχωρήθηκε, αλλά πρέπει να ξέρει ότι κι εμείς θέλαμε το καλύτερο».

- το συμβόλαιο που λήγει και το μέλλον του: «Μακάρι να συνεχίσω. Είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή να έρθω στον Ολυμπιακό. Πήρα τίτλους με την ομάδα, έζησα μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη. Θα δούμε».

- το κλίμα στον Ολυμπιακό και την αγωνιστική του εικόνα: «Όλα τα παιδιά είμαστε σαν μια οικογένεια. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Αυτό νομίζω φαίνεται και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο για να φτάσουμε στις επιτυχίες μας. Δεν μπορείς να πας ψηλά αν δεν έχεις καλό κλίμα. Εμείς νιώθουμε μια οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου. Γι' αυτό γράφω συνέχεια (σ.σ. στα social media) τη λέξη οικογένεια. Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα, νομίζω πως παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε πολλά ματς της χρονιάς. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι ως το τέλος της χρονιάς θα συνεχίσουμε έτσι, ώστε να δώσουμε στον κόσμο μας τη χαρά να πανηγυρίσει κι άλλες νίκες που θα συνοδευτούν από καλό θέαμα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: