Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η αγωνιστική πριν από την καταιγίδα;


Η αγωνιστική πριν από την καταιγίδα;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sportfm.gr για την αγωνιστική που προηγείται της κρίσιμης συνάντησης στη Λίγκα και του ντέρμπι «αιωνίων», αλλά και για όσα την καθιστούν παράξενη από κάθε άποψη.

Οτιδήποτε διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη των γεγονότων θεωρώ πως φέρνει παράξενα συναισθήματα. Έτσι όπως τα έκαναν όσοι αυτοί που κρατούν τις τύχες του ποδοσφαίρου, πάμε σε μία αγωνιστική που δεν θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα δεν έχει διεξαχθεί και ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου. Όλα αυτά δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν μπορεί να κυλήσει καν ομαλά το πρόγραμμα.

Προσωπικά περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαιτησίες στα παιχνίδια των τριών «συμμάχων». Από μόνος του ο ορισμός του Στυλιαρά στη Λεωφόρο, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των «πρασίνων». Όπως εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει πως θα σφυρίξουν στα ματς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο Βοσκάκης και ο Παπαπέτρου αντίστοιχα. Αν οι διαιτησίες δεν είναι καλές θα πάμε σε μια μάζωξη της Τρίτης στην Σούπερ Λίγκα, με το κλίμα να είναι ακόμα πιο τεταμένο. Ενδεχόμενες κόντρα διαιτησίες αυτό το διήμερο απέναντι στους «Συμμάχους» θα ερμηνευτούν ως αιτία πολέμου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά αν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι ένα σημάδι για το τι θα επακολουθήσει, αν υπάρξουν προβληματικές διαιτησίες μετά την πρώτη μεγάλη ανοικτή και συντονισμένη επίθεση των «τριών» στην ΕΠΟ.

Κάτι άλλο που θα έχει επίσης ενδιαφέρον αφορά το ποιοί θα βρεθούν την Τρίτη στη Λίγκα. Αν θα πάει ο ίδιος ο Μελισσανίδης και ποιό θα είναι το κλίμα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες-διοικητές των τριών με εκείνους των άλλων ομάδων. Η λογική και η πληροφόρηση λέει πως ο Μαρινάκης δεν θα δώσει παρών στην συγκέντρωση αυτή, αλλά οι ομάδες που είναι με το μέρος του Ολυμπιακού σε κρίσιμες αποφάσεις δημιουργούν ένα σκηνικό δύο στρατοπέδων έτσι κι αλλιώς. Όπως επίσης θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντιμετώπιση που θα έχουν απέναντι στον πρόεδρο της Λίγκας, οι τρεις ή οι εκπρόσωποι τους.

Για το φινάλε καταγράφω τις εντυπώσεις μου για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή. Το μόνο θετικό, είναι πως φαίνεται ν’ αρχίζει ν’ αντιλαμβάνεται πως το όλο πρόβλημα αρχίζει από την αναξιοπιστία. Όμως στη συνέχεια, είναι φανερό πως αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα, ξεκάθαρα σαν πολιτικάντης. Όταν ένας Υφυπουργός σου λέει πως τα πάμε καλύτερα επειδή την φετινή περίοδο δεν είχαμε νεκρό, ενώ πέρσι είχαμε, τότε κατανοείς πώς ο πολιτικός άνδρας, σε μία κρίσιμη στιγμή, αναφέρεται σε ένα σοβαρό θέμα με καθαρά μικροκομματικά κριτήρια. Ή για να είμαι πιο σαφής για δημιουργία εντυπώσεων και συγκρίσεων για καθαρά κομματικό όφελος.

Επεισόδια φέτος, είχαμε πολύ σοβαρά και το γεγονός πως ευτυχώς δεν υπήρξε θύμα είναι καθαρά συμπτωματικό. Για παράδειγμα ο Υφυπουργός λησμονεί πως φέτος υπήρξε εκτός από σύγκρουση οπαδών με την Αστυνομία και σύγκρουση σώμα με σώμα οπαδών στο Περιστέρι, όπου είναι ξεκάθαρο πως έχει χρησιμοποιηθεί φονικό όπλο. Η αμφισβήτηση του κοινού του ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όση αυστηροποίηση και αν χωράνε σε μέτρα, όσο η αναξιοπιστία θα βασιλεύει, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η βία. Όσο για το μέτρο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο το αφήνω ασχολίαστο, αφού έτσι κι αλλιώς το πήγαν πίσω και θα το εφαρμόσουν την προσεχή σεζόν. Αν είναι ακόμα στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και αν μέχρι τότε θα υπάρχει ο τόπος...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: