Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Έτσι εξαλείφθηκε η βία στην Αγγλία!!


Έτσι εξαλείφθηκε η βία στην Αγγλία!

Τον… δρόμο για την εξάλειψη της βίας έχει «δείξει» εδώ και χρόνια η Αγγλία και η Καρολάιν Χέιλ αναλύει τις πρακτικές που ακολούθησαν στο Νησί ώστε να δώσουν τέλος στο δικό τους πρόβλημα.

Αν υπάρχει θέληση…

Το «καυτό» θέμα των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο –μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός- είναι η βία που συνεχίζει να σημειώνεται.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Sports Grounds Safety Authority (Αρχής Ασφαλείας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αγγλίας), Καρολάιν Χέιλ, μίλησε στη «Live Sport» και ανέφερε τους τρόπους που ακολούθησαν στο Νησί και εξάλειψαν τη βία. Εξάλειψαν, όχι εξαφάνισαν. Διότι -όπως φάνηκε και χθες πριν το Τότεναμ-Άρσεναλ- παρατηρούνται τέτοια δυσάρεστα γεγονότα εκτός αυτού. Αλλά μόνο εκτός!

«Στην Αγγλία ήθελαν όλοι να αλλάξει η κατάσταση και όλοι συνεργάστηκαν. Η πολιτεία, οι αρχές του ποδοσφαίρου, η Αστυνομία, οι ομάδες, ο Τύπος, οι φίλαθλοι. Με ειλικρίνεια, υπομονή, επιμονή και επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά

«Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα σχετίζεται με τις γηπεδικές συνθήκες, ειδικά τη δύσκολη δεκαετία του ’80. Η λύση δεν ήταν απλή και δεν δόθηκε άμεσα. Χρειάστηκαν προσπάθειες ετών, ώστε να φθάσουμε στο αποτέλεσμα που σήμερα βλέπουμε. Το κυριότερο από όλα είναι ότι απαιτείται κοινή θέληση. Όλοι ήθελαν να αλλάξει η κατάσταση και όλοι συνεργάστηκαν. Η πολιτεία, οι αρχές του ποδοσφαίρου, η Αστυνομία, οι ομάδες, ο Τύπος, οι φίλαθλοι. Είναι θέμα απόφασης. Και ειλικρίνειας. Αν θέλεις να τελειώσεις με αυτό το πρόβλημα θα το πετύχεις. Με υπομονή, επιμονή και επενδύσεις», είπε αρχικά.

Για τα μέτρα που πάρθηκαν, η Αγγλίδα παράγοντας λέει: «Όλα τα γήπεδα έγιναν καλύτερα, χτίστηκαν νέα. Περιορίστηκε ο αριθμός των θεατών με καθίσματα παντού. Η Αστυνομία εξειδικεύθηκε και έγινε πιο σύγχρονη στις μεθόδους της. Τα εισιτήρια στα γήπεδα ακρίβυναν και πολλοί έμειναν έξω από τις εξέδρες. Άλλαξε η σύνθεση του κοινού, ήρθαν κοντά στο παιχνίδι οικογένειες και γυναίκες. Η τεχνολογία έδωσε πρόσθετα εφόδια ώστε να εντοπίζονται και να τιμωρούνται οι παραβάτες. Το πρόβλημα περιορίστηκε».

Όσο για τον τρόπο που έγιναν όλα αυτά: «Η ευθύνη ανήκει στην Κυβέρνηση και δείχνει τον δρόμο. Όμως αν δεν ακολουθήσουν όλοι, δεν αλλάζει τίποτα. Μόνο με συμμαχία δυνάμεων υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο, αλλά αποδείχθηκε ότι μπορεί να συμβεί. Οι καλύτερες τεχνικές βοηθούν, όπως και η συζήτηση με την ομοσπονδία φιλάθλων, το μάνατζμεντ των γηπέδων, που είναι ευχάριστο ότι ανήκει σε ομάδες, άρα έχουμε την ευελιξία να παρέμβουμε. Ωστόσο, δεν μπορείς να εφησυχάσεις. Κάθε μέρα πρέπει να ετοιμάζεσαι ώστε να πας ένα βήμα παρακάτω. Μην ξεχνάτε πάντως, ότι τίποτα δεν γίνεται γρήγορα. Τα πράγματα αλλάζουν με τον καιρό, ακόμα και όταν υπάρχει μια πολύ δυνατή συμμαχία, όλων όσοι εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο. Και θα πρέπει οι αλλαγές να γίνονται αποδέκτες για το κοινό καλό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: