Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Νέος τεχνικός της Τσεχίας ο Μίχαλ Μπίλεκ


Ο Μίχαλ Μπίλεκ Ο 44χρονος Μίχαλ Μπίλεκ είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Τσεχίας. Ο παλαίμαχος διεθνής διαδέχεται στο "τιμόνι" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Ιβάν Χάσεκ, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντά του ομοσπονδιακού τεχνικού, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του ως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (CMFS).

"Ο βασικός αντικειμενικός στόχος του νέου εκλέκτορα είναι η πρόκριση για το EURO 2012", δήλωσε ο Χάσεκ μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της CMFS, και συμπλήρωσε: "Το συμβόλαιό του ισχύει μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία".

Η εθνική Τσεχίας δεν θα δώσει το "παρών" στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καθώς κατετάγη τρίτη στον 3ο όμιλο με 16 βαθμούς, μένοντας πίσω από Σλοβακία (22) και Σλοβενία (20 βαθμοί). Τους τελευταίους μήνες ο Μπίλεκ ήταν βοηθός του Χάσεκ στην εθνική, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί παλιότερα στη Σπάρτα Πράγας, ενώ είναι ο τέταρτος προπονητής που αναλαμβάνει την εθνική Τσεχίας από την αρχή του χρόνου, καθώς προηγήθηκαν οι Πετρ Ράντα, Φράντισεκ Στράκα και Ιβάν Χάσεκ.

Ο Μπίλεκ θα κάνει ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-18 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ιράκ και του Αζερμπαϊτζάν.

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ο Μπίλεκ, ο οποίος φόρεσε 35 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο (11 γκολ), αγωνίστηκε στη Σπάρτα Πράγας και την Μπέτις. Το 1989 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Τσεχοσλοβακία, ενώ την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ιταλία. Ως προπονητής, έχει εργαστεί στις Σπάρτα Πράγας, Τσμελ Μπλσάνι, Τέπλιτσε και Βικτόρια Πλζεν, καθώς και στο εξωτερικό (στη Σλοβακία με τη Ρουζόμπεροκ και στην Κόστα Ρίκα με την Καρταγκίνες).
(20/10 18:51)

Δεν υπάρχουν σχόλια: