Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ρεχάγκελ: «Στο χέρι μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ως πολύ δύσκολη κρίνεται η κλήρωση της εθνικής ομάδας για τα μπαράζ του Παγκόσμιου κυπέλλου του 2010 στη Νότιο Αφρική σύμφωνα με τον Ότο Ρεχάγκελ, ωστόσο ο ομοσπονδιακό προπονητής πρόσθεσε πως τα πάντα είναι στο χέρι της εθνικής μας ομάδας.

«Η Ουκρανία είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Εκτιμώ, όμως, ότι η υπόθεση πρόκριση είναι μοιρασμένη. Και οι δύο έχουμε πιθανότητες 50-50 για να πάρουμε το εισιτήριο. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και τη δική μας παρουσία στο γήπεδο. Ευελπιστώ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τους δύο αγώνες με την Ουκρανία όλοι οι παίκτες μας να είναι υγιείς και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με απουσίες. Το σημαντικότερο για τη θετική έκβαση είναι πως εμείς θα παρουσιαστούμε στα play-off με την Ουκρανία και όχι ο αντίπαλος. Εφόσον μειώσουμε στο ελάχιστο τα λάθη που κάναμε το τελευταίο διάστημα και παρουσιάσουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο θα καταφέρουμε το στόχο μας. Την Ουκρανία την ξέρουμε καλά, αφού την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πιλάβιος: «Καλώ τους Έλληνες να συμπαρασταθούν στους διεθνείς»

Κάλεσμα στους Έλληνες φιλάθλους ώστε να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της εθνικής, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. «Ήταν δεδομένο ότι θα είχαμε αντίπαλο μία ισχυρή ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι, τόσο οι διεθνείς, όσο η τεχνική ηγεσία, θα δώσουν όλον τους τον εαυτό για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη δική του πλευρά και στο μέτρο που του αναλογεί, να στηρίξουμε την προσπάθεια της Εθνικής. Καλώ τους Έλληνες φιλάθλους να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στους διεθνείς στις 14 Νοεμβρίου, ώστε να κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικότερο βήμα για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ του 2010».

Φύσσας: «Ηρθε η ώρα των παικτών»

Βέβαιος ότι οι διεθνείς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας. «Αντικειμενικά ήταν μια δύσκολη κλήρωση. Και ως προς τον αντίπαλο και ως προς τη σειρά των αγώνων. Όμως προσωπικά είμαι χαρούμενος και το νιώθω αυτό γιατί ήρθε η ώρα των παικτών. Περιμένω από όλους τους διεθνείς να δείξουν τι αξίζουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, σε δύσκολους αγώνες. Περιμένω να βγάλουν τον εγωισμό τους και την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο. Στις 14 Νοεμβρίου ελπίζω να είμαστε υγιείς και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: