Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Νίκησαν βία και ΠΑΟΚ

Νίκησαν βία και ΠΑΟΚ xilo_pagrati.jpgΓια ώρα η περιοχη του Παγκρατίου έζησε τον τρόμο, με οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να προκαλούν σοβαρά επεισόδια, σπάζοντας βιτρίνες και αυτοκίνητα. Η βία λοιπόν ήταν η μεγάλη νικήτρια του αγώνα του «τριφυλιού» με τον ΠΑΟΚ στο Μετς. Στο αγωνιστικό μέρος γιατί ναι υπήρχε και αυτό, ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε παλικαρίσια με 3-2 των «πρασίνων», έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Ογιάνσιβου και Χεϊτάνεν. Εκπληκτικό σε συγκινήσεις παιχνίδι, που ωστόσο πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα προηγήθηκαν.

Όλη την εβδομάδα υπήρχαν δεκάδες δημοσιεύματα που αναφερόντουσαν στην σοβαρή πιθανότητα να γίνουν επεισόδια στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο ακόμα και για ραντεβού. Όλος ο κόσμος το γνώριζε. Το γνώριζε όπως έδειξε και η αστυνομία, καθώς αυτό φάνηκε με τις δυνάμεις που είχε στην περιοχή. Και όμως παρά τις αστυνομικές δυνάμεις και την σιγουριά, τα επεισόδια δεν έλειψαν και δυστυχώς ήταν και σε μεγάλη κλίμακα. Σπασμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες ήταν ο απολογισμός της τυφλής βίας, που σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν αυτή που κέρδισε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπήρξε ραντεβού, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως οι κινήσεις που έγιναν ήταν λανθασμένες και αν τελικά μπορούμε να πούμε μπράβο μόνο και μόνο που δεν υπήρξαν θύματα, τότε ναι η αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της...

Ναι υπήρξε και αγώνας

Βέβαια εκτός από την βία, στο γήπεδο του Μετς παίχθηκε και βόλεϊ και μάλιστα το θέαμα ήταν πολύ καλό. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ, όμως εκεί που όλα έδειχναν πως θα πάρει εύκολα το τρίποντο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα φέρνοντας το ματς στα ίσια. Στο πέμπτο και τελευταίο σετ οι Θεσσαλονικείς παρότι ψυχολογικά ήταν πίσω, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη με 3-2 (22-25, 21-25, 25-21, 25-19, 16-18). Για να τα καταφέρουν χρειάστηκε η απίστευτη εμφάνιση κυρίως του Ογιάνσιβου και εν συνεχεία του Χεϊτάνεν. Από τους «πράσινους» στα δύο πρώτα σετ δεν ξεχώρισε κανένας, ενώ στην συνέχεια οι Αγκάμεζ, Πανταλέων και Ζαγκούμνι, πήγαν να κάνουν την απόλυτη ανατροπή, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Με μπροστάρη τον Χεϊτάνεν

Στο ξεκίνημα του αγώνα με τους παίκτες να ρωτούν και οι ίδιοι τι έχει συμβεί εκτός γηπέδου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με 9-5. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν στον πόντο, όμως ο «δικέφαλος του βορρά» με τον Χεϊτάνεν σε εξαιρετική κατάσταση κατάφερε να κάνει το 0-1 με 25-22, παγώνοντας το Μετς και του περίπου 300 φιλάθλους που βρέθηκαν στην πρεμιέρα του «τριφυλλιού» στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ομάδα 100%

Βλέποντας τους αντιπάλους τους να κερδίσουν το πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφεραν το σετ στα ίσια μέχρι και το 15-15. Ο ΠΑΟΚ με πολύ καλές επιθέσεις κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμα του μέχρι το 16-18, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 18-18. Ο ΠΑΟΚ όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και με πόντους των Παντακίδη και Χεϊτάνεν έκανε το 19-21. Ο άσος του Χεϊτάνεν ανέβασε την διαφορά στο 19-22 παγώνοντας τους λιγοστούς φίλους του Παναθηναϊκού στο Μέτς. Οι πόντοι του Λίνς και του Ογιανσίβου έκαναν το 20-24 ενώ λίγο αργότερα το λάθος σερβίς του Σμαραγδή έγραψε το 21-25 και το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

Άρχισε η αντεπίθεση

Και ενώ όλοι έβλεπαν τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιει υγιεινό περίπατο και να κερδίζει άνετα το παιχνίδι, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη είχαν διαφορετική άποψη. Με μπροστάρηδες τους Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ και Πανταλέων να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους και τους Μηνούδη και Χριστοφιδέλη να είναι πολύ καλοί, οι γηπεδούχοι αρχικά μείωσαν σε 2-1 κερδίζοντας το σετ με 25-21, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα.

Πυροβολούσε ο Κολομβιανός

Η αντεπίθεση του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε και στο 4ο σετ. Με τον Αγκάμεζ να πυροβολεί από θέση σερβίς και επίθεσης, τον Πανταλέων να πανηγυρίζει έξαλα κάθε πόντο και τον Πολωνό πασαδόρο να συνεχίζει να είναι αλάνθαστος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το 2-2 κερδίζοντας το σετ με 25-19 και πετυχαίνοντας την ανατροπή.

pao-paok.jpgΟγιάνσιβου και μεγάλη νίκη

Μια ανατροπή που ωστόσο δεν ήταν απόλυτη, καθώς στο 5ο και τελευταίο σετ, παρότι ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος αυτός που πανηγύρισε ήταν ο ΠΑΟΚ. Με τα πάντα να κρίνονται σε μια λεπτή γραμμή ο Πανταλέων έκανε το 12-11, ενώ ο Ογιανσίβου το 12-12 ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Ο Ογιανσίβου σε κόντρα επίθεση έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 12-13 αναγκάζοντας τον Καζάζη να ζητήσει τάϊμ-άουτ. Ο Σμαραγδής έκανε το 13-13, ενώ η άστοχη επίθεση του Χεϊτίνεν έκανε το 14-13. Το λάθος σερβίς του Αγκάμεζ έδωσε νέα παράταση στο παιχνίδι με το 14-14. Οι δύο ομάδες έφθασαν στο 16-16.
Εκεί όμως μίλησε η αξία του Ογιανσίβου ο οποίος με δύο άσους έκανε το 16-18 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στατιστικά

Παναθηναϊκός (Καζάζης):
Χριστοφιδέλης 11 (9/18 επ., 74% υπ. - 42% άριστες), Ζαγκούμνι 7 (4 μπλοκ, 1 άσο, 2/2 επ.), Αγκάμεζ 27 (21/42 επ., 4 άσοι), Λάππας 4 (4/9 επ., 60% υπ. - 20 % άριστες), Σμαραγδής 9 (9/14 επ.), Πανταλέων 12 (9/13 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 67% υπ. - 60% άριστες, Μηνούδης 3 (2/4 επ., 66% υπ. - 38% άριστες), Ψάρρας 1, Χατζηαντωνίου.

ΠΑΟΚ (Μέλκας):
Παντακίδης 7 (6/7 επ., 1 μπλοκ), Χιετάνεν 19 (10/17 επ., 5 άσοι, 4 μπλοκ, 71% υπ. - 46% άριστες), Μποζίδης, Μπρούνερ 15 (14/23 επ., 1 μπλοκ), Ογιανσίβου 27 (22/43 επ., 1 μπλοκ, 4 άσοι), Λινς 11 (10/18 επ., 75% υπ. - 58% άριστες) / Δημητρακόπουλος -λ 77% υπ. - 51% άριστες, Πλίκας 1, Ωρολογάς, Χατζηηλιάδης 1, Ντίνας 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: