Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ίβιτς: «Πιο δυνατοί από πέρσι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος για τη συνέχεια παρουσιάστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς μιλώντας στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ».

- Πέρυσι η ομάδα ήταν διαφορετική, όπως και ο ρόλος σου μέσα στο γήπεδο.
«Πέρυσι έπαιξα κυρίως σαν εξάρι. Με βολεύει περισσότερο να έχω το παιχνίδι μπροστά μου, έχω δυνάμεις και δεν με ανησυχεί αυτό. Με βολεύει να παίζω με φόρα από πίσω, παρά να έχω παίκτη στην πλάτη μου συνεχώς. Στα 32 μου χρόνια, έχω παίξει αρκετές φορές πίσω από τον φορ και δεν έχω πρόβλημα, αλλά το καλύτερο για εμένα είναι να είμαι πρόσωπο στην εστία. Τώρα, όσον αφορά την ομάδα, την πιστεύουμε, ξέρουμε ότι μπορεί να παίξει πολύ πιο καλό ποδόσφαιρο. Ακούω για συστήματα, κάποιοι ασχολούνται με το αν θα παίζουμε 4-3-3 ή 4-4-2, όμως, μόνο ο προπονητής ξέρει πώς μπορεί να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάθε ημέρα βρίσκεται στην ομάδα και αντιλαμβάνεται ακριβώς τι συμβαίνει».

- Πολλά ακούστηκαν για τις σχέσεις μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια.
«Η ομάδα είναι πιο δυνατή από πέρυσι. Ολοι το καταλαβαίνουμε αυτό και είναι καλό για τον ΠΑΟΚ. Από την αρχή της σεζόν έχω ακούσει πολλά για κακό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά δεν είναι έτσι. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει και αυτό δεν είναι κακό. Είμαστε 25 διαφορετικοί άνθρωποι και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ξέρουμε ότι αν χάσουμε τη θέση στην ενδεκάδα, είναι δύσκολο να επιστρέψεις, αλλά αυτό κάνει καλό σε μία σοβαρή ομάδα. Οι καινούργιοι παίκτες μπαίνουν στο ρυθμό της, έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί ο ΠΑΟΚ και τι θέση πρέπει να έχει στο πρωτάθλημα».

- Εσύ πάντως ξεκίνησες με προβλήματα.
«Εχω χάσει δέκα ημέρες στην προετοιμασία. Οταν ξεκινήσαμε τους αγώνες ήμουν πιο φρέσκος από τους άλλους. Μόλις ξεκινήσαμε πρωτάθλημα, φάνηκε η έλλειψη των προπονήσεων που έχασα. Δεν είχα τόση δύναμη όσο θα ήθελα και εγώ, αλλά και ο προπονητής. Πλέον, είμαι καλά, έχω ανακάμψει και μπορώ να αποδώσω σύμφωνα με αυτά που μπορώ».

- Αυτό που συνέβη με τον Μπιζέρα σε τρόμαξε;
«Πρώτη φορά μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ημουν τρελαμένος, γιατί είχα καταλάβει ότι συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Οταν τον άκουσα πώς ούρλιαζε από τους πόνους, γνωρίζοντας μάλιστα πόσο δυνατό παιδί είναι, κατάλαβα ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Ακόμη και τώρα μου έρχεται συχνά η εικόνα του τραυματισμού και δεν αισθάνομαι όμορφα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα. Οσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματισμούς, μας έχουν στοιχίσει πολύ. Εχουμε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις επιθετικούς, σε κάποια φάση δεν είχαμε κανέναν, είχαμε κενά στην άμυνα στην αρχή και τη μεσαία γραμμή. Ευτυχώς γυρνάνε τα περισσότερα παιδιά και σε λίγες ημέρες θα είμαστε πλήρεις».

- Σε πείραξε που αποκλειστήκατε από την Ευρώπη;
«Πάρα πολύ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ μέτρια ομάδα, που μας έκανε μόλις μία φάση και μας απέκλεισε. Ημασταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια, αλλά ήμασταν πολύ άτυχοι».

- Ο χρόνος φέτος θα είναι υπέρ του ΠΑΟΚ;
«Πέρυσι, μπήκαμε πλέι οφ ως δεύτεροι και τελειώσαμε τέταρτοι. Για πολλούς λόγους, όχι μόνο αγωνιστικούς. Εχουμε ευθύνη ως ποδοσφαιριστές, αλλά όχι 100%. Η ψυχολογία μας είναι ότι πρέπει να νικήσουμε τους πάντες για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ας μπούμε στα πλέι οφ και ελπίζω ότι φέτος θα τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα».

- Για τα ντέρμπι; Ερχεται ένα με τον Παναθηναϊκό...
«Εχουμε έμπειρους παίκτες και μπορούμε να νικήσουμε. Πρέπει πάνω από όλα να το πιστεύουμε. Εχουμε τέτοια ομάδα ώστε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Για τον Παναθηναϊκό δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

- Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έφυγε από την ομάδα. Πώς το αντιμετώπισες ως γεγονός;
«Ο Ζαγοράκης έκανε ό,τι καλύτερο γίνεται για τον ΠΑΟΚ σε μόλις δύο χρόνια. Θυμάμαι πώς ήταν ο ΠΑΟΚ πριν από τον Ζαγοράκη και ο πρώην πρόεδρος ήρθε και τα έφτιαξε όλα. Καλή ομάδα, σωστά τα οικονομικά, σε συνεργασία πάντα με τους ανθρώπους του. Βεβαίως μας πόνεσε, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Τον Ζήση Βρύζα τον ξέρουμε και πιστεύουμε πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα».

- Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι...
«Στον ΠΑΟΚ είμαι ενάμιση χρόνο και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Ξέρω σε τι ομάδα βρίσκομαι και είμαι έτοιμος να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Το τι θα γίνει, δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, αλλά έχει να κάνει και με τη διάθεση του ΠΑΟΚ».

- Η ζωή σου ως παντρεμένος;
«Ο γάμος με ηρεμεί και είμαι μια χαρά. Η γυναίκα μου στέκεται δίπλα μου με τον καλύτερο τρόπο και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ όμορφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: