Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Οι… γρίφοι και τα μπερδέματα

Οι… γρίφοι και τα μπερδέματα

Τελικά ποιος από όλους είναι πιο μπερδεμένος;
Ο Κόκε με τον Γκρασιάν που έχουν «πέσει» ο ένας πάνω στον άλλο και …λαθεύουν τις θέσεις τους;
Ο Ιομάρ Μαζίνιο, που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τους ρόλους μέσα στην ομάδα ;
Ή μήπως «φταίει»ο κόσμος που είναι απαιτητικός ή στην τελική η διοίκηση(!!!) που φρόντισε να συγκεντρώσει 26 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές από τους οποίους ο προπονητής δεν ξέρει ποιόν να «πρώτο χρησιμοποιήσει»;
Ό,τι κι΄ αν συμβαίνει, όσο μικρό ή μεγάλο κι΄ αν είναι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί.
Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά στον Άρη και αυτό που οφείλουν να κάνουν οι έχοντες και κατέχοντες είναι να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση όσο είναι νωρίς

Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού

Αυτοί που ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το νέο Άρη ήταν αναμφίβολα δύο άνθρωποι. Ο Μαζίνιο και ο Κόντης. Αυτοί επέλεξαν ποιους θα κρατήσουν από τους παλιούς για το σκελετό της ομάδας, αυτοί εντόπισαν τους καινούριους, κι΄ αυτοί προχώρησαν στην μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνώντας με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης το περσινό μπάτζετ.
Τι δεν πήγε καλά και γιατί δεν πέτυχε -μέχρι στιγμής- το μπόλιασμα, το ξέρουν μόνο ο προπονητής και ο συνεργάτης του, ο Ντονάτο Σίλβα, ούτε καν ο εκτελεστικός διευθυντής ο οποίος «βγήκε πλέον από το παιχνίδι». Για τη δουλειά στο γήπεδο και τις τελικές επιλογές ευθύνονται μόνο οι δύο Βραζιλιάνοι, κατά κύριο λόγο ο Μαζίνιο και δευτερευόντως ο Ντονάτο.
Όπως τα έμπλεξαν μπορούν και να τα ξεμπλέξουν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης πέταξε το μπαλάκι στον προπονητή και μάλιστα του άναψε και το πράσινο φως για να προχωρήσει σε ό,τι είδους αλλαγές κρίνει ο ίδιος αρκεί να συνέλθει η ομάδα.

Ο πρώτος γρίφος η συνύπαρξη Γκρασιάν-Κόκε

Από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα κιόλας φιλικά, φάνηκε το πρώτο μεγάλο μπέρδεμα αναφορικά με τη συνεννόηση του Γκρασιάν με τον Κόκε. Όλοι οι παροικούντες στο Κλ. Βικελίδης προβληματιζόμασταν για τη συνύπαρξη των δύο αστέρων με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε. Τελικά, το πόσο δίκιο είχαμε φάνηκε στην πορεία, αφού όχι μόνο δεν μπορούν να συνδυαστούν οι δύο τους αλλά προβληματίζουν κιόλας -αμφότεροι -με τις μέτριες εμφανίσεις τους.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα οι πειραματισμοί του τύπου «να χωρέσουν και οι δύο» με τον Κόκε να παίζει αριστερό εξτρέμ και τον Αργεντίνο να κάνει μόνος του παιχνίδι μάλλον απέτυχαν. Το ίδιο και το αντίθετο «τρικ».Κάτι πρέπει να αλλάξει επομένως. Ας το βρει ο Μαζίνιο.

Ο δεύτερος γρίφος με τον Φερναντέζ έρχεται…

Κι ΄αν πιστεύετε ότι το δίλημμα αυτό είναι το μόνο που απασχολεί κάνετε μέγα λάθος. Εκτός από το Ναφτί που επέστρεψε, σιγά- σιγά με το καλό γυρίζει και ο Νάτσο. Ποιος θα παίξει και ποιος θα μείνει εκτός; Κι΄ αν για τον Φλάβιο είναι πιο εύκολο να οπισθοχωρήσει στον πάγκο, ο Φερνάντεζ που θα χωρέσει; Όμορφος προβληματισμός που φέρνει όμως αρκετά δυνατό πονοκέφαλο.
Ο Ιομάρ Μαζίνιο έχει και τη στήριξη και την ανοχή ενώ απολαμβάνει και της καθολικής εμπιστοσύνης των παραγόντων. Ας προχωρήσει λοιπόν και ας βρει τη λύση. Αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το καρπούζι. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: