Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Λύμπε: "Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα"


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος χάρισε τη νίκη στην Αιντραχτ... Στον ARRENA 89.2 μίλησε ο άσος της Αιντραχτ Φρανκφούρτης, Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο διεθνής επιθετικός αναφέρθηκε στην πιθανότητα επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις φημές που θέλουν την ΑΕΚ να τον έχει πλησιάσει, τη διαφορά του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και την απουσία του από το Μουντιάλ.

Ο Έλληνας άσος δήλωσε:

Για την πιθανότητα επιστροφής του στο ελληνικό Πρωτάθλημα:
"Καταρχάς θέλω να είμαι ρεαλιστής, αυτό προσπαθούσα σ' όλη μου την καριέρα. Τον Αύγουστο κλείνω τα 35 και για να είμαι ειλικρινής το μόνο που δεν σκέφτομαι και δεν με αγχώνει είναι η ποδοσφαιρική μου καριέρα. Έχω αφήσει τα πράγματα όπως θα έρθουν. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έστω και αργά είχα την ευκαιρία ν' αγωνιστώ σε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα. Ότι είναι να γίνει θα το δω εκείνη τη στιγμή".

Για τις φήμες που ήθελαν την ΑΕΚ να τον πλησιάζει αλλά και το μέλλον της καριέρας του: "Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα. Επειδή μας ακούει κάποιο κοινό, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει τέτοιο πραγματικό θέμα. Δεν το γνωρίζω παρότι όντως μπορεί να είναι σκέψη κάποιων. Γι' αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Το μόνο που δεν με αγχώνει είναι αυτό. Και την καριέρα μου να σταματήσω είμαι ικανοποιημένος και γεμάτος. Δεν είπα ότι το σκέφτομαι αλλά έτσι νιώθω".

Για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε νωρίτερα σε ομάδα του εξωτερικού: "Το 'χω πει πολλές φορές και θα το πω άλλη μία. Όντως έπρεπε να εκμεταλλευθώ κάποιες ευκαιρίες που είχαν πριν να το κάνω αλλά δεν κοιτάμε πίσω. Δεν ρίχνω μαύρη πέτρα, παρακολουθώ όλα τα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί μεγάλωσα, εκεί ανδρώθηκα κι εκεί έγινα ότι έγινα".

Για το ελληνικό Πρωτάθλημα: "Είναι φέτος πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν καλές ομάδες κι εκπλήξεις όπως η Καβάλα που δείχνει ομάδα με καλά στοιχεία, ο Πανιώνιος που αν καταφέρει να σταθεροποιηθεί, γιατί έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, θα είναι δυνατός αντίπαλος. Μπορούμε να το βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο αν κάνουμε γήπεδα κι εγκαταστάσεις, αφού υπάρχουν παίκτες μεγάλης αξίας".

Για το αν θα προλάβει να ζήσει καλύτερες συνθήκες στο ελληνικό Πρωτάθλημα ως παίκτης: "Νομίζω ότι δεν θα το προλάβω αλλά ελπίζω να το προλάβω ως φίλαθλος. Πρέπει να δώσουμε στο ελληνικό ταλέντο τα εφόδια να ανθίσει. Νομίζω ότι αν κάνουμε μία απλή συζήτηση, δεν θα είναι δύσκολο να γίνουν εγκαταστάσεις. Δεν μπορεί μία ομάδα όπως η ΑΕΚ να είναι τόσα χρόνια στους Θρακομακεδόνες".

"Μόνο αδιανόητο μπορώ να το χαρακτηρίσω και μου φαίνεται οξύμωρο να έχουμε απαιτήσεις η ΑΕΚνα κερδίσει ομάδες μεγάλου βεληνεκούς όπως η Μίλαν και η Λιλ. Θέλαμε να περάσει ο ΠΑΟΚ τη Χέρενφεν αλλά αν δείτε που κάνει προπόνηση η Χέρενφεν θα καταλάβετε. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι ήρωες. Θα πρέπει να δείτε τις συνθήκες που προπονούνται".

Για τη μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού από τον δεύτερο Ολυμπιακό στη βαθμολογία: "Το θεωρώ όχι νορμάλ. Περίμενα ότι θα γίνει μάχη, περίμενα και τον ΠΑΟΚ δυνατό, αν και στην αρχή έχασε τα πατήματά του. Αν ήταν από την αρχή όπως έπρεπε θα ήταν ακόμα πιο συναρπαστική η μάχη. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός κι έκανε καλές μεταγραφικές κινήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει μία αστάθεια θα έλεγα και γι' αυτό έχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Περίμενα ανταγωνισμό, ότι θα μπορούσε να ήταν και ο Παναθηναϊκός μπροστά, αλλά όχι τη διαφορά 8 βαθμών".

Για την απουσία του από το Μουντιάλ του 2010: "Δεν το θεωρώ κρίμα, ήταν μία απόφαση που είχα καιρό στο μυαλό μου και μετά από ώριμη σκέψη την πήρα. Δεν έχω τη ματαιοδοξία να δηλώσω "παρών" σ' ένα Μουντιάλ. Αλλωστε εκεί που θα έπρεπε να ήμουν και άξιζα να ήμουν... δεν ήμουν"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: