Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μπαλάφας: «Είσοδο στους ομίλους»

Μπαλάφας: «Είσοδο στους ομίλους»

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, στο Μπαντ Μπρουκενάου, όπου προετοιμάζεται η ομάδα του ΠΑΟΚ. «Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ πέρσι, ήρθαν στη θέση μου αρκετοί παίκτες, θα ήταν πιο δύσκολο να παίξω. Προτίμησα να πάω σε μια ομάδα που θα έπαιζα. Πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε, όσο να ‘ναι τα παιχνίδια σε βοηθάνε» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Μάριο Μπερέτα τον χρησιμοποίησε ως κεντρικό αμυντικό: «Η θέση μου είναι αμυντικό χαφ, αν μου πει ο προπονητής να παίξω στο κέντρο της άμυνας, θα το κάνω. Υπάρχουν πάλι πολλά χαφ, αλλά είναι καλός ο ανταγωνισμός. Θα υπάρχουν πολλά ματς, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός».

Όσο για το αν είχε ενημερωθεί ότι θα χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ, τόνισε: «Μου είχε πει ο κ. Ζήσης να βοηθήσω στην άμυνα, καθώς θα λείπουν Μαλεζάς και Κοντρέρας. Του είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω και να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί».

Για το αν βλέπει αλλαγές στην ομάδα, επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ κράτησε το βασικό κορμό, ήρθαν οι Ζουέλα και Σαλπιγγίδης, σταδιακά ανεβαίνει επίπεδο η ομάδα».

Για την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διενεργηθεί την προσεχή Παρασκευή, σχολίασε: «Θα γίνει η κλήρωση την Παρασκευή, το πιο σημαντικό είναι το πρώτο ματς, αν κερδίσουμε εξασφαλίζουμε τους ομίλους κάποιας από τις δύο διοργανώσεις. Έχω παίξει σε όμιλο, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είναι μεγάλη εμπειρία».

Επειδή γνωρίζει την ψυχολογία των φιλάθλων ως Έλληνας, ζητήθηκε από τον Μπαλάφα να στείλει κι ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. «Υποσχόμαστε να παλέψουμε για το καλύτερο, να κάνουμε πορεία τουλάχιστον ανάλογη της περσινής και να μπούμε σε ομίλους, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι ο πολύ μεγάλος στόχος, είτε του Γιουρόπα Λιγκ».

Για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Μπαλάφας υποστήριξε: «Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, από τους κορυφαίους της γενιάς μας. Μπορεί να παίξει και σέντερ φορ και πλάγιος χαφ, η παρουσία του μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: