Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Στο παλάτι η Ισπανία

http://www.contra.gr/images/m/palacespain_120710_m.jpgΣτο Παλάτι Θαρθουέλα, στα προάστια της Μαδρίτης, βρέθηκε η αποστολή της εθνικής Ισπανίας, όπου δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τη βασιλική οικογένεια.Ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος, η Βασίλισσα Σοφία, η Πριγκίπισα Ελενα, η Πριγκίπισα Χριστίνα, ο Πρίγκιπας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια με τις δίδυμες κόρες τους υποδέχθηκαν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές με χειροκροτήματα. Η περιβολή για τους παίκτες του Βιθέντε ντελ Μπόσκε παρέμεινε αθλητική, αφού ακολουθούσε η φιέστα στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο σκόρερ του τελικού, Αντρές Ινιέστα, είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον Βασιλιά. Ο Χουάν Κάρλος, μάλιστα, ρώτησε ειδικά αυτόν και τον Τσάμπι Αλόνσο για τη φυσική τους κατάσταση. Ο Τζουάν Καπντεβίλα χαιρέτισε κανονικά τον Βασιλιά κι αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει, να σπάσει το πρωτόκολλο και να φιλήσει τον Χουάν Κάρλος.

Ακολούθως, ο Βασιλιάς της Ισπανίας έβγαλε ένα λόγο απευθυνόμενος προς τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο: "Είσαι ένα παράδειγμα για όλους μας. Ενα αθλητικό παράδειγμα ευγενείας, ομαδικότητας, πνεύματος υπεροχής για τις μελλοντικές γενεές. Ευχαριστούμε πρωταθλητές εκ μέρους του βασιλικού οίκου και όλων των Ισπανών".

Ο Ικερ Κασίγιας προσέφερε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μία φανέλα. Οι νεαρές πριγκίπισσες Σοφία και η Λεονόρ κάθισαν πίσω από το τρόπαιο, το περιεργάστηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Την ίδια ώρα η Βασίλισσα Σοφία ρωτούσε τον Αλόνσο για το χτύπημα που δέχθηκε από τον Νάιτζελ ντε Γιονγκ.

Συνάντηση με Θαπατέρο

Στις 18:17 η αποστολή βρέθηκε στο παλάτι Μονκλόα, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον ως πρωθυπουργική κατοικία. Εκεί την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και το κλίμα παρέμεινε διθυραμβικό.

Αφού χαιρέτησε κάθε ένα μέλος της αποστολής δια χειραψίας, ο γνωστός ποδοσφαιρόφιλος πρωθυπουργός πήρε το τρόπαιο και το σήκωσε στον αέρα. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε αφιέρωσε αυτήν την επιτυχία στον γιο του πρωθυπουργού (που ήταν παρών στην επίσκεψη), ο οποίος πάσχει από σύνδρομο down.

"Συγχαρητήρια στην Ισπανία γι' αυτήν την σπουδαία επιτυχία. Συγχαίρω και τους 23 παίκτες από καρδιάς, όπως όλη η Ισπανία. Είναι η νίκη 23 παικτών, αλλά με δύναμη από ολόκληρη τη χώρα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θαπατέρο, ο οποίος δέχθηκε ως δώρο από τον Ινιέστα μία εμφάνιση των "ρόχας", υπογεγραμμένη από όλους τους διεθνείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: