Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Έκανε το θαύμα του!

Ο Ανρές Ινιέστα επιβεβαίωσε πέρα για πέρα το παρατσούκλι του «Θαυματοποιού» που του έχουν προσδώσει στη Βαρκελώνη και με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ολλανδία αναδείχτηκε δικαίως MVP του τελικού! Ο Ισπανός μέσος μπορεί να μη «φάνηκε» κατά τη διάρκεια του τουρνουά, μπορεί η σεζόν που πραγματοποίησε με τη Μπαρτσελόνα να μην ήταν στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει, όμως το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ολλανδία και ο τίτλος του MVP του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι υπεραρκετά ώστε να βάλει όλα τα προβλήματα της περασμένης χρονιάς πίσω του.

Ο μετριοπαθής αυτός Ισπανός μέσος, ένας από τους ποιοτικότερους στον κόσμο βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ένας Καταλανός, που εν μέσω των διαδηλώσεων για απόσχιση της Καταλωνίας από την Ισπανία, έρχεται να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην …ενωμένη προς το παρόν Ισπανία.

Ένας τελικός που έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όμως ο κοντοπίθαρος μέσος της Μπαρτσελόνα έλυσε το γόρδιο δεσμό για λογαριασμό των «Φρούριας Ρόχας» και τους έδωσε στα χέρια το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία τους! Ο Ινιέστα, λοιπόν, είναι το πρόσωπο του τελικού με το τέρμα που πέτυχε στο 116' της αναμέτρησης.

Ένας από τους «εργάτες» της μεσαίας γραμμής και όχι ένας από τους «σταρ» της επίθεσης, οι οποίοι βρέθηκαν σε κακή μέρα. Ο 26χρονος μέσος δικαιούται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, να αναγνωρισθεί η προσφορά του και σε δύσκολους καιρούς να φέρει την ομοψυχία στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: