Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Χωρίς πρόεδρο η κλήρωση...


Γιάννης Βαρδινογιάννης και Κωνσταντίνος Τσακίρης... Μαζεύτηκαν για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο και τελικά με ψήφους 8-5 αποφάσισαν να αναβάλουν τη διαδικασία, ύστερα από πρόταση του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης απέσυρε την υποψηφιότητα του και παράλληλα άφησε ευθείες βολές κατά του Νικόλα Πατέρα.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου κατέθεσε την πρόταση να πάρει αναβολή η διαδικασία. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικά πέρασε η πρόταση των δύο ΠΑΕ.

Επίσης στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη θα αλλάξει το καταστατικό που θα αναφέρει πως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου μπορεί να είναι μόνος μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ή ιδιοκτήτης και παράλληλα ο άνθρωπος που θα κάθεται στον προεδρικό θώκο θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων.

Ετσι "καίγεται" η υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου, ο οποίος θα χρειαστεί να σβήσει το όνομα του από τον πίνακα, ενώ και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης προανήγγειλε την πρόθεση του να μην μπει ξανά σε αυτή τη διαδικασία.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος μετά τις εξελίξεις δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένμος: "Εχω τσαλακωθεί αρκετά με τις ταμπέλες που μου έχουν κολλήσει. Εγώ είμαι πεντακάθαρος, και θέλω να είναι όλα όπως όταν ξεκίνησε η Λίγκα πριν από πέντε χρόνια. Δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος όποτε γίνουν τελικά οι εκλογές. Εγώ δεν ήθελα τη διάσπαση. Δεν φταίω εγώ, άλλοι φταίνε για τη διάσταση".

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Πάμε σε διάσπαση και φαίνεται ποιος κάνει τη διάσπαση. Το μοντέλο της Σούπερ Λιγκ έλεγε ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται ομόφωνα. Οι τέσσερις πρώτοι πρόεδροι εξελέγησαν ομόφωνα. Ο πέμπτος (Νικόλας Πατέρας) δεν εξελέγη ομόφωνα και εκεί άρχισε η διάσπαση. Ο ίδιος πάει να διασπάσει, σήμερα, τη Σούπερ Λιγκ. Αν πάμε σε διάσπαση, δεν έχει νόημα να είμαστε εδώ και δεν βλέπω το λόγο να παραμένουμε στη Σούπερ Λιγκ. Δεν είμαι ούτε εγκάθετος του Γιάννη Βαρδινογιάννη ούτε ψυχογιός του Θωμά Μητρόπουλου. Είμαι ιδιοκτήτης, κανονικός ιδιοκτήτης".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε από τη συνεδρίαση, λέγοντας στους δημοσιογράφους: "Εγώ ήρθα στη συνεδρίαση για να κάνω τις τοποθετήσεις μου. Εγιναν συζητήσεις, αλλά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται τίποτα. Πάμε πλέον για ψηφοφορία, αλλά όλα αυτά γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Οι προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να μπει κάποιος υποψήφιος κοινής αποδοχής, δεν ευοθώθηκαν (ακούστηκε μάλιστα κάποια στιγμή το όνομα του Κώστα Πηλαδάκη) και έτσι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει μάλλον με τον Γιώργο Μποροβήλο, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος.

Οι πέντε ομάδες που ψήφισαν κατά της αναβολής ήταν: Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΚ, Αρης και Skoda Ξάνθη. "Λευκό ψήφισαν: Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Πανσερραϊκός και η ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: