Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Βόμβες σε μπαρ στην Ουγκάντα

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-12/1278898722_uganda_250x.jpgΔύο χωριστές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (11/7) στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι που παρακολουθούσαν σε μπαρ τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε 13 άνθρωποι στο εστιατόριο Αιθιοπικό Χωριό και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν, ενώ περισσότεροι από δέκα σκοτώθηκαν στη λέσχη του ράγκμπυ", δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Κέιλ Καγιχούρα σε δημοσιογράφους στον τόπο της μιας από τις εκρήξεις.

Το Αιθιοπικό Χωριό βρίσκεται στην περιφέρεια Καμπαλαγκάλα της Καμπάλα, η οποία έχει πλούσια νυχτερινή ζωή και ήταν γεμάτο φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

"Οι βόμβες εξερράγησαν σε μπαρ που ήταν εντελώς γεμάτα καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε τον τελικό του Παγκσομίου Κυπέλλου", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζούντιθ Ναμπακούμπα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για το ποιος πραγματοποίησε τις επιθέσεις.

Πέρυσι η σομαλική ανταρτική οργάνωση αλ Σαμπαάμπ είχε απειλήσει να επιτεθεί στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας. Η χώρα διατηρεί στρατεύματα στη Σομαλία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: