Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μοιραίοι Ρόμπεν και Φαν ντε Φάαρτ

Με τους Ρόμπεν και Φαν ντε Φάαρτ να είναι οι μοιραίοι παίκτες, καθώς ο πρώτος έχασε μοναδικές ευκαιρίες και ο δεύτερος έκανε τραγικό λάθος στην φάση του γκολ της Ισπανίας, η Ολλανδία ηττήθηκε για 3η φορά σε τελικό Μουντιάλ.Στεκέλνμπουργκ: Μαζί με τον Κασίγιας, ο Στεκέλνμπουργκ ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας και στον τελικό ήταν εξαιρετικός, ενώ στο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει καμία ευθύνη.

Φαν ντερ Βιλ: Ο δεξιός οπισθοφύλακας των Ολλανδών πραγματοποίησε μία εξαιρετική αμυντικά εμφάνιση. Μπορεί να μην βοήθησε στην ανάπτυξη τους «οράνιε», αλλά πίσω ήταν απροσπέλαστος. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες που έδωσε, ενώ στο 76’ με φοβερό τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βίγια.

Χάιτινχα: Απόλυτος κυρίαρχος στην άμυνα της Ολλανδίας. Ο Χάιτινχα κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του Στεκέλνμπουργκ τον Νταβίντ Βίγια. Έκανε μόλις ένα λάθος και αυτό το διόρθωσε αμέσως. Αναφερόμαστε στην φάση του 70’ όταν με τσαφ έδωσε την ευκαιρία στον Βίγια να σκοράρει, αλλά με απίστευτο τάκλιν κατάφερε να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης αντίκρισε δικαίως την κόκκινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Ινιέστα, ένα φάουλ που έπρεπε να κάνει για να μην αφήσει τον Ισπανό να φύγει μόνος του απέναντι από τον Στεκέλνμπουργκ.

Ματάισεν: Και αυτός όπως και ο Χάιτινχα είχε εξαιρετική απόδοση. Ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός ήταν και αυτός πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και εκτός από μία φάση στην οποία ολιγώρησε δίνοντας την ευκαιρία στον Ράμος να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, δεν νικήθηκε.

Φαν Μπρόνκχορστ: Όπως και ο Φαν ντερ Βιλ, έτσι και ο Φαν Μπρόνκχορστ έδωσε μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα και λιγότερο στο να φτιάξει παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος τα πήγε εξαιρετικά, αλλά στην επανάληψη ταλαιπωρήθηκε από τον Νάβας. Μάλιστα ο Ανδαλουσιανός τον πέρασε σαν σταματημένο στην απίστευτη ευκαιρία του Βίγια.

Φαν Μπόμελ: Ο αμυντικός μέσος της Μπάγερν ήταν ο κορυφαίος όχι μόνο της Ολλανδίας, αλλά και συνολικά του αγώνα. Δεν έχασε καμία μάχη στο κέντρο σε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Έριξε και έφαγε πολλές κλοτσιές και ήταν με διαφορά ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως δεν παίζει με μέσον (είναι γαμπρός του προπονητή), αλλά γιατί απλά είναι παικταράς.

Ντε Γιονγκ: Από την στιγμή που δεν αποβλήθηκε μετά το δολοφονικό μαρκάρισμα στον Τσάμπι Αλόνσο στο 28’ θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον… άγιο Γουέμπ. Ωστόσο η απόδοσή του δεν ήταν καθόλου κακή και συνολικά κέρδισε τις περισσότερες μάχες στον χώρο του κέντρου.

Κάουτ: Δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον παίκτη που μπορεί να μην έχει την λάμψη των Ρόμπεν και Σνάιντερ, αλλά ήταν εκ των κορυφαίων συνολικά στο Μουντιάλ. Ο Κάουτ και πάλι πάλεψε, αλλά σήμερα δεν έκανε κάποια καλή προσπάθεια, όπως μας είχε συνηθίσει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Φαν Πέρσι: Από την αρχή του Μουντιάλ, ο αδύναμος κρίκος της Ολλανδίας είναι ο Φαν Πέρσι. Ο επιθετικός της Άρσεναλ σε ένα ακόμα ματς ήταν από κακός έως κάκιστος και δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο την συμμετοχή του. Φάνηκε ξεκάθαρα πως η θέση του μοναδικού προωθημένου δεν του ταιριάζει και ίσως ο Φαν Μάρβαϊκ θα έπρεπε να τον είχε αλλάξει πιο νωρίς προκειμένου να βάλει τον Χούντελαρ. Όποιον και να έβαζε πάντως, χειρότερος από τον Φαν Πέρσι δεν θα ήταν.

Σνάιντερ: Είναι ο βασικός υποψήφιος για να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Ο Σνάιντερ έκανε μια εξαιρετική χρονιά με την Ίντερ κερδίζοντας τα πάντα, ενώ και στο Μουντιάλ με τα πέντε γκολ που είχε πετύχει πριν τον τελικό, οδήγησε την Ολλανδία στον τελικό. Στο πιο σημαντικό ματς όμως ήταν στο μεγαλύτερο μέρος εξαφανισμένος, αλλά και πάλι μια στιγμή έφτανε για να δείξει το πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Στο 62’ με μία μαγική μπαλιά έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Κασίγιας τον Ρόμπεν, ο οποίος νικήθηκε από τον Ισπανό, ωστόσο ο Σνάιντερ την δουλειά του την είχε κάνει.

Ρόμπεν: Πολύ καλός και συνάμα μοιραίος για την Ολλανδία. Ο Άριεν Ρόμπεν ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα της Ισπανίας, ωστόσο δύο φορές βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας σε ανεπανάληπτα τετ α τετ (ειδικά στο πρώτο), αλλά και τις δύο ο τερματοφύλακας της Ρεάλ αναδείχθηκε νικητής. Σίγουρα του άξιζε ένα γκολ, όμως σε σχέση με πολλούς συμπάικτες και αντιπάλους που δεν πάλεψαν, ο Ρόμπεν το έκανε και με το παραπάνω.

Ελία: Μπήκε στον αγώνα όταν η Ολλανδία είχε χάσει τον χώρο του κέντρου και συνολικά δεν φάνηκε καθόλου.

Φαν ντε Φάαρτ: Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε κατάφερε να γίνει ο μοιραίος της Ολλανδίας. Ο μέσος της Ρεάλ στο γκολ του Ινιέστα κάλυψε με τραγικό λάθος τον μέσο της Μπαρτσελόνα, σε μία πολύ άσχημη στιγμή για τον Φαν ντε Φάαρτ.

Μπράαφχαϊντ: Όσο αγωνίστηκε δεν φάνηκε καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: