Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Σούπερ Κασίγιας, «killer» Ινιέστα

Με τον Κασίγιας να κρατά ζωντανή την Ισπανία, και τον Ινιέστα να αποδεικνύει στην παράταση πόσο μεγάλος παίκτης είναι, η Ισπανία κατέκτησε το πρώτο μουντιάλ στην ιστορία της. Χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις του γκολκίπερ της Ρεάλ, αλλά μόλις ευκαιρία στον μέσο της Μπαρτσελόνα για να ρίξουν στο καναβάτσο την Ολλανδία 1) Κασίγιας: Ο καλύτερος παίκτης των Ισπανών, επενέβη όποτε χρειάστηκε και αποσόβησε τον κίνδυνο. Μάλιστα, στο 62' πιστώνεται την επέμβαση του αγώνα, όταν στο τετ α τετ με τον Ρόμπεν έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ τον εμπόδισε και στο 84' όταν έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε. Στα 29 του χρόνια κατέχει ένα απίστευτο ρεκόρ και σίγουρα θα θα χρειαστούν αρκετά Μουντιάλ για να σπάσει, αφού κράτησε την εστία του ανέπαφη για 433 λεπτά!!

3) Πικέ: Σταθερός στην άμυνα, έδωσε αρκετές μονομαχίες, αν και υπέπεσε σε λάθη. Στο 62' θα μπορούσε να ήταν ο μοιραίος της Ισπανίας, αφού μετά από κακό υπολογισμό άφησε την μπάλα να περάσει βγάζοντας έτσι τον Ρόμπεν σε πλεονεκτική θέση.

5) Πουγιόλ: Ψυχωμένος και με αυτοπεποίθηση από το νικητήριο γκολ κόντρα στη Γερμανία. Πολλές μονομαχίες, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχε σωστή συνεννόηση με τον Πικέ, μάλιστα σε μια από αυτές, στο 84', λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος, αφού του «έφυγε» ο Ρόμπεν και βγήκε τετ α τετ. Προσπάθησε να βοηθήσει στα στημένα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

6) Ινιέστα: Το χειρότερο του παιχνίδι το επεφύλασσε για την κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού στην παράταση έγινε ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ πρωταγωνιστής του τελικού. Πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 116' και έδωσε το τρόπαιο στην Ισπανία. Στο 90λεπτο ο Ινιέστα, «εγκλωβίστηκε» από τον Φαν Μπόμελ, με πολλές περιττές ενέργειες, χωρίς καθαρό μυαλό δεν βοήθησε όσο ήθελε την Ισπανία. Ανέβασε ρυθμό μετά το 70' χωρίς όμως να απειλήσει. Στο 99' έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, αφού στο τετ α τετ... φοβήθηκε να πλασάρει γρήγορα. Όλα αυτά πάντως ξεχάστηκαν με την άψογη εκτέλεση στην παράταση.

7) Βίγια: Ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών βρέθηκε απομονωμένος στην αντίπαλη εστία, και προσπάθησε με ατομικές ενέργειες να απειλήσει. Βέβαια, στο 70' έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, βρέθηκε μόνος όμως το σουτ έδιωξε στη γραμμή ο Χάιτινγκα. Αντικαταστάθηκε στο 106' από τον Τόρες.

8) Τσάβι: Δεν βοήθησε όσο ήθελε, αφού εγκλωβίστηκε από τους αντίπαλους μέσους. Δεν ήταν κινητικός, δεν μπορούσε να βρει ελεύθερους χώρους, ενώ οι περιττές ενέργειες δεν έδωσαν βοήθειες στην ομάδα του. Στο 92' πάντως θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, όμως ο Γουέμπ δεν είδε παράβαση στην ανατροπή από τον Χάιτινγκα.

11) Καπντεβίγια: Με προβλήματα από την αριστερή πλευρά, έδωσε μάχες, όμως έχασε και αρκετές από τον Ρόμπεν. Προσπάθησε να προωθηθεί, να δώσει βοήθειες στην επίθεση, όμως ο Ντελ Μπόσκε τον κράτησε περισσότερο στην άμυνα για να μην υπάρξουν αρκετά ρήγματα.

18) Πέδρο: Προσπάθησε ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα να βοηθήσει και επιθετικά, είχε κάποιες καλές επιλογές, όμως η έλλειψη εμπειρίας δεν τον βοήθησε τόσο. Δεν φοβήθηκε να σουτάρει, όμως δεν βρήκε και στόχο. Ο Ντελ Μπόσκε τον αντικατέστησε με τον Νάβας στο 60'.

14) Αλόνσο: Δέχθηκε ένα απίστευτα επικίνδυνο μαρκάρισμα από τον Ντε Γιονγκ, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την αποβολή του. Καλός στα ανασταλτικά καθήκοντα, προσπάθησε να μοιράσει μπάλες, όμως δημιουργικά δεν τα κατάφερε τόσο. Αντικαταστάθηκε στο 88' από τον Φάμπρεγκας, αφού δεν είχε πλέον πολλές δυνάμεις

15) Ράμος: Από τους πιο κινητικούς παίκτες της Ισπανίας, βοήθησε και επιθετικά την ομάδα του. Είχε μια καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, καλός στα ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ στο 77' έχασε κλασική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού η κεφαλιά του πέρασε εκτός.

16) Μπούσκετς Πάλεψε αρκετά ο μέσος της Μπαρτσελόνα, έδωσε πολλές μάχες, αν και δεν μπόρεσε να προσφέρει αρκετά επιθετικά. Ήταν κινητικός, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, αν και έχασε μπαλιές.


10) Φάμπρεγκας: Μπήκε στο 88' στη θέση του Τσάμπι Αλόνσο και έδωσε έναν πιο επιθετικό αέρα στην Ισπανία. Ήταν κινητικός, έδωσε ώθηση και στο 95' έχασε μια σημαντική ευκαιρία, ωστόσο το... καλό το φύλαγε για το τέλος, αφού με την ασίστ στον Ινιέστα έδωσε την ευκαιρία στον μέσο της Μπαρτσελόνα να σκοράρει

22) Νάβας: Μπήκε στο 60 στη θέση του Πέδρο και σίγουρα άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Μπορεί να μην ήταν θεαματικός, όμως έδωσε μεγαλύτερη ουσία στο παιχνίδι της Ισπανίας. Κινητικός, με καλές ατομικές ενέργειες βοήθησε και αυτός στην κατάκτηση του τροπαίου.

9) Τόρες: Μπήκε στο 106' στη θέση του Βίγια, ο χρόνος πολύ μικρός για να κριθεί, αν και αποδείχθηκε ο πιο άτυχος του τελικού, αφού μετά το γκολ και σε μια διεκδίκηση υπέστη θλάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: