Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Λύση η αύξηση Μ.Κ κατά 15 εκ. ευρώ

Ο Αδαμάντιος Πολέμης θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκ ευρώ. Την άποψή του αυτή την έχει αναλύσει στους μετόχους της ομάδας. Εκείνο που απομένει είναι πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Η UEFA, σε περίπτωση που η ομάδα προκριθεί στους ομίλους του Champions League είναι μια ... πηγή.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν  ο κάθε μέτοχος μπει στην αύξηση ανάλογα με το ποσοστό του, ενώ σημαντικό θέμα είναι και το τι θα γίνει με το 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού ο ίδιος είχε τονίσει πως θα λειτουργεί ως μέτοχος του 30% ενώ κατέχει το 54.7%. Αυτό σημαίνει ότι σε μία ΑΜΚ 15 ή 20 εκατ. ευρώ θα πρέπει να βάλει μίνιμουμ 9 εκατ. ευρώ ή ακόμα και 12 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο να το δεχθεί.

Οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι θα κληθούν να συμμετάσχουν, ο Βγενόπουλος με 1,8 εκατ. ευρώ και οι Πατέρας, Γιαννακόπουλος και η τριανδρία Ξυλά, Νίκα, Πολέμη με 900.000 ευρώ περίπου. Σε περίπτωση που δεν γίνει ΑΜΚ, τότε στον Παναθηναϊκό θα κληθούν να στραφούν σε άλλες λύσεις, όπως η πώληση παικτών. Το καλό για το «τριφύλλι» είναι πως το καλοκαίρι λήγουν αρκετά «βαριά» συμβόλαια (Ζιλμπέρτο) ενώ υπάρχει ενδιαφέρον γι αρκετούς πράσινους από ομάδες του εξωτερικού.

Πέρσι είχαν έρθει προτάσεις από την Μπενφίκα για τον Λέτο, ενώ  ενδιαφέρον είχε εκφράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Νίνη. Αν επανέλθουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες, με προτάσεις που ικανοποιούν τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πωλήσεις. Στο θέμα Τζιμπρίλ Σισέ, οι «πράσινοι» έχουν ξεκαθαρίσει πως ο παίκτης δεν πωλείται, αλλά αν κάποια ομάδα προσφέρει τη ρήτρα του και ο ίδιος ικανοποιηθεί, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: