Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ντέρμπι φιλοδοξιών στο Μιλάνο, ισορροπημένο το Βαλένθια-Σάλκε

Με ένα μεγάλο ντέρμπι και ένα αμφίρροπο ζευγάρι επιστρέφει στη δράση το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Μιλάνο, η Μίλαν υποδέχεται την Τότεναμ, ενώ στην Ισπανία η Βαλένθια θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση με αντίπαλο τη Σάλκε.
Μίλαν-Τότεναμ
Η κληρωτίδα της 17ης Δεκεμβρίου ανέδειξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της φάσης των “16”, όταν μετά τη Μίλαν ακολούθησε το όνομα της Τότεναμ. Οι “ροσονέρι” με την πλούσια ιστορία (ωστόσο επιστρέφουν σε νοκ άουτ φάση για πρώτη φορά μετά το 2007) και την εξαιρετική ως τώρα πορεία στο Καμπιονάτο, απέναντι σε μία ομάδα που τώρα προσπαθεί να ξαναφτιάξει το όνομά της, έχοντας τις αναμενόμενες απώλειες.
Η Μίλαν θέλει να αφήσει πίσω της τη φάση των ομίλων, αφού δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της και είναι χαρακηριστικό πως σκόραρε μόλις επτά φορές (τις λιγότερες μαζί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κοπεγχάγημ, από τις ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ άουτ). Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι είναι αήττητη σε δέκα συνεχόμενους αγώνες και θέλει να επεκτείνει το σερί της, αρχίζοντας με μία νίκη απέναντι στους άπειρους “πετεινούς”.
Τα προβλήματα περισσεύουν για τους γηπεδούχους, αφού στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Πάρμα χτύπησε ο Πίρλο και προστέθηκε στη λίστα των απόντων, όπου ήδη βρίσκονται οι Ζαμπρότα, Αμπάτε, Αμπροσίνι. Το σημαντικότερο για τον προπονητή της Μίλαν είναι ότι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος στο “Σαν Σίρο”. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, αφού αμφότεροι συμμετείχαν πριν τη νέα χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η Τότεναμ ξαναδίνει το “παρών” σε νοκ άουτ φάση μετά από 38 ολόκληρα χρόνια. Δεν χρειάστηκε όμως παρά δύο μήνες για να ξαναβρεθεί στο Μιλάνο, εκεί που βρέθηκε να χάνει με 4-0 από την Ίντερ και λίγο έλειψε να πάρει ισοπαλία. Ο πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης, ο Γκάρεθ Μπέιλ, δυστυχώς δεν είναι στη διάθεση του Χάρι Ρέντναπ.
Οι “πετεινοί” είχαν την καλύτερη επίθεση των ομίλων μαζί με την Άρσεναλ, αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην προσπάθειά τους να παρατάξουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αυτό γιατί ο Λούκα Μόντριτς δεν προλαβαίνει τον αγώνα, οι Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς κουβαλούν προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα ο Ρέντναπ να πονοκεφαλιάζει. Ο Άγγλος είναι σίγουρο πως θα εμπιστευτεί τον-σωτήρα του στα τελευταία παιχνίδια-Νίκο Κράνιτσαρ.

Πιθανές 11άδες:

Μίλαν: Αμπιάτι, Όντο, Σίλβα, Νέστα, Αντονίνι, Γκατούσο, Φλαμινί, Ζέεντορφ, Ρομπίνιο, Ιμπραϊμοβιτς, Πάτο
Τότεναμ: Γκόμες, Τσόρλουκα, Ντόουσον, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Λένον, Παλάσιος, Πίεναρ, Κράνιτσαρ, Κράουτς, Ντεφόε

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)


Βαλένθια – Σάλκε
Στο “Μεστάγια” η Βαλένθια δείχνει να είναι το φαβορί στο ζευγάρωμα με τη Σάλκε, αλλά οι Γερμανοί τα πήγαν εξαιρετικά στον πρώτο γύρο, κάτι που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι γηπεδούχοι. Η παράδοση, πάντως, είναι εναντίον τους, αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια με εκπροσώπους της Μπουντεσλίγκα δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη. Οι δύο προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων στο “Μεστάγια” έληξαν χωρίς γκολ.
Oi “νυχτερίδες” του Ουνάι Έμερι επιστρέφουν στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2006-07. Τον τελευταίο καιρό δείχνουν ανεβασμένες και εντός συνόρων και μετά τις πρόσφατες απώλειες της “μισητής” Βιγιαρεάλ απολαμβάνουν τη μοναξιά της 3ης θέσης, αφού γνωρίζουν ότι εκεί είναι το ταβάνι για τις υπόλοιπες ομάδες της Πριμέρα, πλην της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Το περασμένο Σάββατο έλαμψε το άστρο του Χοακίν στο 1-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, σε μία περίοδο που τα προβλήματα λιγοστεύουν για τον Έμερι, αφού επιστρέφει στο τέρμα ο Θέσαρ και πλέον τα περισσότερα από τα βασικά του εργαλεία βρίσκονται στη διάθεσή του. Οι μόνοι που του χαλάνε την ευκαιρία να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή 11άδα είναι οι Χουάν Μάτα και Νταβίντ Αλμπέλδα, με τον πρώτο να είναι τραυματίας και τον δεύτερο να εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής.
Στο στρατόπεδο της Σάλκε ζουν για δεύτερη φορά την εμπειρία των νοκ άουτ αγώνων στο “σεντόνι”, αλλά ο προβληματισμός για την εντός των συνόρων εικόνα περισσεύει. Το 1-0 επί της Φράιμπουργκ απλώς βελτίωσε λίγο τη βαθμολογική θέση της ομάδας του Φέλιξ Μάγκατ, αλλά δεν ήταν δυνατή για να μετριάσει την απογοήτευση των οπαδών, οι οποίοι άλλα περίμεναν (σ.σ ακόμα και πρωτάθλημα) και άλλα βλέπουν (σ.σ προσπάθεια για αποφυγή περιπετειών και τη μισητή Ντόρτμουντ να κάνει περίπατο προς τον τίτλο). Το καλό για τον Μάγκατ είναι ότι στο παιχνίδι της Ισπανίας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και δεν θα προβεί σε αλχημείες.
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιστροφή του Ραούλ στην Ισπανία, με τον πολύπειρο επιθετικό να έχει σκοράρει αρκετές φορές ως αντίπαλος των "νυχτερίδων". Η παρουσία του έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, κάτι που στη Βαλένθια θέλουν να πιστεύουν πως δεν θα επηρεάσει παίκτες και οπαδούς
Πιθανές 11άδες:
Βαλένθια: Γκουαϊτα, Μπρούνο, Στανκεβίτσιους, Ρικάρντο Κόστα, Ζόρντι Άλμπα, Μαντούρο, Τοπάλ, Χοακίν, Τίνο Κόστα, Ερνάντεζ, Σολδάδο
Σάλκε: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτσελντερ, Σμιτζ, Χουράδο, Ανάν, Κλούγκε, Φαρφάν, Ραούλ, Χούντελααρ
Διαιτητής: Αλεκσέι Νικολάεφ (Ρωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: