Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Να εξαλείψει τη βία η Ελλάδα, για να γίνει Γερμανία»

Τα σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα για να φτάσει στο επίπεδο της Bundesliga τόνισε ο Δημήτρης Γραμμόζης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο μέσος της Κέρκυρας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για να διατηρηθεί στην Σούπερ Λίγκα, ενώ έδωσε και την ευχή του για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο χαφ των “Φαιάκων” στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για νίκη της Κέρκυρας επί του Πανσερραϊκού: «Ήταν πολύ σημαντική, όμως ξέρουμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, υπάρχει ακόμα δρόμος και ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό ματς μέσα στην Τρίπολη, όπου θέλουμε τη νίκη για να καθαρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με την υπόθεση υποβιβασμός».

Για τη φετινή Σούπερ Λίγκα: «Έχει πολύ ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα, ειδικά όσον αφορά την παραμονή, αφού παλεύουν πολλές ομάδες για τη σωτηρία και πιστεύω ότι έτσι θα πάει έτσι μέχρι τέλους. Μακάρι εμείς να έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας μέχρι τότε».

Για τον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη: «Είχαμε ένα σημαντικό ματς με τις Σέρρες, όπου έπρεπε να κερδίσουμε για πάρουμε ανάσα, το κάναμε αυτό και τώρα με την Τρίπολη πρέπει να πράξουμε το ίδιο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, έχουμε καλύτερη ψυχολογία πλέον και πάμε για ότι καλύτερο».

Για τη μεταγραφή του στην Κέρκυρα: «Ξέρουμε στην Ελλάδα τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Σήμερα είσαι ηγέτης και αύριο τίποτα. Η Κέρκυρα με πήρε για να τη βοηθήσω και ήξερα ότι οι περισσότεροι δεν είναι τόσο έμπειροι όσο εγώ. Εγώ προσπαθώ με όσα έχω μέσα σου και έχω αποκομίσει από την καριέρα μου να βοηθήσω».

Για τις διαφορές γερμανικού και ελληνικού πρωταθλήματος: «Σίγουρα υπάρχουν κάποιες διαφορές. Είναι άλλες οι συνθήκες εκεί, η νοοτροπία του κόσμου για παράδειγμα. Εκεί είναι γιορτή και όχι φανατισμός και βία. Τα γήπεδα είναι διαφορετικά. Από την άλλη βέβαια η Ελλάδα βελτιώνεται, αλλά το πιο σημαντικό είναι να εξαλείψει τη βία».

Για αποψινό παιχνίδι της Σάλκε για το Champions League: «Βλέπουμε σε πολλές ομάδες το φαινόμενο να παίζουν άσχημα στο πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα καλά στο Champions League. Στη Σάλκε έκαναν πολλές αλλαγές και είναι δύσκολο να δέσει μετά η ομάδα. Έχουμε παιδιά (σ.σ. Έλληνες) στη Σάλκε, όπως ο Παπαδόπουλος ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του κόουτς, αλλά και οι Χαριστέας και Πλιάτσικας, οι οποίοι θα δείξουν τη αξία τους. Το Champions League είναι διαφορετικό από τη Γερμανία. Στην Bundesliga η Σάλκε κυνηγάει πάντα τη νίκη, ενώ στην Ευρώπη πάει όχι πάντα. Μπορεί να κατέβει κάπου και για το αποτέλεσμα».

Για το ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει το ψυχολογικό αβαντάζ μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ, ενώ και ο Ολυμπιακός θέλει πως και πώς να κερδίσει. Μακάρι να δούμε ένα καλό ματς και ο καλύτερος να κερδίσει».

Για τον Επστάιν, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης στην Κολωνία: «Έχει βελτιωθεί πολύ από τότε. Το βήμα να έρθει στην Ελλάδα του έχει κάνει πολύ καλό και σαν χαρακτήρα, είναι πλέον πιο έμπειρος και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: