Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Να πάρει ο Άρης ό,τι καλύτερο μπορεί»

Mια καλή εμφάνιση ευχήθηκε ο Πέτρος Πασσαλής να κάνει ο Άρης, στον αποψινό του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων» και του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στο αήττητο σερί των Θεσσαλονικέων στα ευρωπαϊκά ματς, ενώ δεν παρέλειψε να χρίσει πρωταθλητή Ελλάδας τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Πασσαλής:

Για το ματς του Άρη με τη Μάντσεστερ Σίτι: «Ο Άρης φέτος έχει δείξει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα. Στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, από εκείνα που έδωσε για να μπει στους ομίλους, ήταν πάρα πολύ καλός. Και αυτό περιμένω και σήμερα. Η Σίτι είναι μια ομάδα που έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά μέσα στο γήπεδο, το μπάτζετ δεν μετράει. Ο Άρης πρέπει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Έχει απέναντί του παίκτες με ποιότητα και με καλή επιθετική ανάπτυξη που μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος».

Για το ευρωπαϊκό αήττητο: «Όλα τα σερί κάποτε σπάνε. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο σήμερα. Κάποια στιγμή θα βρεθεί μια ομάδα που θα κερδίσει. Το σημαντικό είναι να υπάρχει τέτοια απόδοση που θα τον κάνει αντικείμενο συζήτησης, τόσο στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, όσο και στην ποδοσφαιρική Ευρώπη».

Για τη δύναμη της έδρας: «Είναι περισσότερο η θετική αύρα που πηγάζει από τα παιχνίδια του παρελθόντος. Ο κόσμος έχει σωστή αντιμετώπιση σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς του φέτος. Θα πρέπει να μάθει να πηγαίνει στο γήπεδο για να χαρεί το παιχνίδι. Να πηγαίνει στο γήπεδο για να χαρεί αυτό που θα ζήσει για 90 λεπτά. Πολλές φορές οι φίλαθλοι του Άρη, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων ξεχνάνε για πιο λόγο πρέπει να πάνε στο γήπεδο και δημιουργούν προβλήματα».

Για την επιθετική δυστοκία του Άρη: «Έχει προβλήματα επιθετικά τόσο στην εκτέλεση, όσο και στη δημιουργία. Ο Μπομπαντίγια μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτό τον τομέα και φαίνεται ότι είναι ένας φορ που ξέρει να παίζει τη θέση. Ο Νέτο δίνει επίσης βοήθειες, αλλά στα 90 λεπτά που έχει το ματς δεν μετράει ποιος θα είναι ο σκόρερ της ομάδας. Μετράει η ψυχολογία που θα έχει ο παίκτης που θα βρεθεί στη φάση για γκολ. Ο Άρης σκόραρε 3 φορές μέσα στην έδρα της Ατλέτικο».

Για τη διαφορά αγγλικών και ελληνικών ομάδων: «Η διαφορά των ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με τα προηγμένα ευρωπαϊκά (Ιταλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας) είναι ο ρυθμός. Ο δικός τους είναι πολύ έντονος και η ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να αντέξουν παραπάνω από 50-60 λεπτά σε αυτό το ρυθμό. Έχουν επίσης ταχύτητα στην πάσα, στη σκέψη και την εκτέλεση, ενώ πιέζουν συνέχεια».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Είναι ένα από τα 30 ματς που έχουν να δώσουν οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μπορεί να νικήσει στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός, αλλά νομίζω πως είναι αδύνατο να κάνει 7 νίκες στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια του και γκέλες ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ξεκούραστος φέτος αφού έμεινε νωρίς εκτός Ευρώπης και δεν κουράζονταν οι παίκτες του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κουβαλάει την κούραση από το Champions League, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: