Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Μπέου

Αποκαλύψεις, μέρος 2ο! Ο Αχιλλέας Μπέος, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott», έτσι ώστε να «απαντήσει» σε όσα του καταλογίζονται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις... περιβότητες κασέτες.

Νωρίτερα ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου εξέδωσε ανακοινωσησχετικά με δημοσιεύματα που τον ήθελαν να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του Πανιωνίου για νίκη απέναντι στην Λάρισα.

Το ThePlayer βρίσκεται στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου και θα σας ενημερώνει συνεχώς για τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου...

«Καταρχήν, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να πω για άλλη μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους. Αντί να εκθειάζεται το έργο που έχω επιτελέσει στον Ολυμπιακό Βόλου, ασχολούμαστε με μια πραγματικά στημένη υπόθεση από έναν άνθρωπο που δυστυχώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν προσωπικός μου φίλος. Σκοπός του είναι να στιγματίσει εμένα προσωπικά, μετά την ρίξη που είχαμε σε Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Πατέρα. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε στενές σχέσεις και βρισκόμασταν τακτικά. Μιλάγαμε τηλεφωνικά και όπως μου είχε εκμυστηρευτεί είχε καταγεγραμένες συνομιλίες άλλων ανθρώπων, όμως, ποτέ δεν πίστευα όρτι μπορεί να κάνει το ίδιο και με εμένα. Αυτό δείχνει το ποιόν του.

Κι εσείς οι δημοσιογράφοι δεν είστε άμοιροι ευθυνών, αφού επιτρέπετε στον κάθε κ. Κούγια να θίγει υπολείψεις και οικογένειες.

Ουδέποτε ήμουν ρουφιάνος και δεν σκοπεύω στα 52 μου να γίνω. Αυτοί που δημιούργησαν αυτή την ιστορία να είναι σίγουροι ότι θ τους γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτά που ακούγονται στις κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο ή προανακριτικό υλικό. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, τα όσα ακούγονται δεν αποδεικνύουν τίποτα. Ρωτήστε νομικές υπηρεσίες και θα σας το πουν αυτό.

Υποκλοπέας των τηλεφωνημάτων είναι ο κ. Πατέρας. Θα αποδειχτεί και θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις κασέτες, δεν έχω καμία στην κατοχή μου. Ενημερώθηκε από το ίντερνετ, όπως και όλοι. Έχω να δηλώσω ότι είναι προϊόν γενικών συνομιλιών, πολλών μηνών, άρα και υποκλοπών. Συρραφή από επιλεκτικά αποσπάσματα. Κατασκευασμένες στα μέτρα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα. Η φωνή που ακούγεται στο διαδίκτυο είναι δική μου. Περιέργως, μιλούσα εντελώς μόνος μου σε έναν τοίχο και μαγνητοφωνούσα τον εαυτό μου. Για τους Πατέρας και ΚΟύγια ταιριάζει η παροιμία: «Πήγαν για μαλλί, αλλά θα... βγουν κουρεμένοι».

Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους πόθους του κ. Κούγια. Επειδή αυτός θέλεινα τιμωρήσει εμένα. Αν είναι άντρας να κατονομάσει ποιοι τον πήραν τηλέφωνο να μην δώσει στην δημοσιότητα πλήρης οι κασέτες. Παραδέχτηκε σε τηελοπτική εκπομπή, ότι πρώην μεγαλοπαράγοντας και επιφανής επιχειρηματίας, τον πήρε να του δώσει τις κασέτες. "Φωτογράφιζε" τον κ. Πατέρα. Μετά τα άλλαζε.

Πως δέχτηκες Αλέξη Κούγια να συμμετέχεις και να γίνεσαι συνεργός σε αλλοίωση στοιχείων. Ντροπή σου. Προκαλώ την ηγεσία της ΕΠΟ. Αποδέχεστε τους χαρακτηρισμούς του κ. Κούγια. Κύριοι Πιλάβιε, Βασσάρα, Τεροβίτσα, αν σας έχω υποδείξει διαιτητή ή εκβιάσει, καταγγείλτε το τώρα.

Ακόμα και οι εχθροί μου, σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Αλέξη Κούγια έχεις ακόμα την ευκαιρία και τον χρόνο να αποκαλύψεις την αλήθεια.

Με τον κ. Δαλούκα, τις όποιες διαφορές θα τις λύσουμε στα δικαστήρια, αφού έχει υποβάλλει μήνυση. Ουδέποτε μίλησα μαζί του πριν το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Μετά το παιχνίδι, πράγματι, μίλησα μαζί του σε έντονο ύφος με αφορμή το πέναλτι που έδωσε. Καλώ τον εισαγγελέα να κάνει άρση απορρήτου του τηλεφώνου του δικού μου και του Νίκου Πατέρα, για μετά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Να αποδειχτεί ποιος πήρε ποιον. Και αν μπει σε αυτό τον κόπο για να μάθουμε την αλήθεια, ας επιχειρήσει, μήπως κατά σύμπτωση ο κ. Πατέρας έχει επικοινωνήσει και μερ τον κ. Δαλούκα πριν το παιχνίδι. Για να πέσουν οι μάσκες. Αυτή η βρομερή υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει ρίχνουμε λάσπη χωρίς αποδείξεις. Δεν θα αποκρυφτεί όπως ο ξυλοδαρμός του κ. Βασσάρα, που κάποιοι φρόντισαν οι καταγγελίες να μείνουν στα συρτάρια του Α.Τ. Καμινίων.

Μέχρι την Δευτέρα έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση τόσο στον κ. Πατέρα, όσο και στον κ. Κούγια για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος μου. Δικηγόρος μου σε αθλητικά θέματα, ουδέποτε ήταν ο κ. Θανάσης Κανελλόπουλος. Από σήμερα, παύει να είναι και προσωπικός μου δικηγόρος σε επιχειρήσεις, γιατί η βρομιά αυτών των ανθρώπων φτάνει παντού.

Μέσα από 50-100 συνομιλίες επιλέξανε αυτό που ήθελαν. Αν είναι μάγκες ας εμφανίσουν τις γνήσιες κασέτες. Αυτές που έχουν προσκομίσει, ούτε στην Ταρζανία δεν θα τις δέχονταν. Και κάθεστε εσείς και τις λαμβάνετε υπ' όψιν σας. Κι εγώ αύριο παίρνω μια κασέτα, την μοντάρω και πάω και κατηγορώ οποιονδήποτε.

Είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε ότι θέλετε».

Για το γιατί πήρε τηλέφωνο τον Γιώργο Δαλούκα: «Τον πήρα γιατί είναι ένας διαιτητής από τον Βόλο. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του. Είμαι ένας παράγοντας πυο έχω δικαίωμα να εκφράζω την θέση μου. Τον πήρα να του εκφράσω τα παράπονά μου για το πέναλτι που έδωσε και ότι εκτός από τον εαυτό του, εξέθεσε και τον Βόλο».

Για φράσεις που ακούγονται στις κασέτες, περί Τσετσένων και Βούλγαρων: Για κάτι που δεν γνωρίζω δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Εγώ, λοιπόν, πιστεύω ότι με την σημερινή τεχνολογία, όταν υπάρχει μια συνομιλία μπορούμε να επιλέξουμε από μία συζήτηση, πέντε-δέκα κουβέντες και να κάνουμε ένα κείμενο. Είναι πολύ εύκολο. Μαζέψαν αυτό που θέλανε και το μοντάρανε. Θα αποδειχτεί αν είναι γνήσια η κασέτα. Αν δεν είναι, κακώς συζητάμε. Αυτός που μιλάει μαζί μου είναι ο Νικόλας Πατέρας.

Για το γιατί έκανε μια τέτοια κίνηση ο κ. Πατέρας: «Το γιατί το έκανε ο κ. Πατέρας, ρωτήστε τον ίδιο. Είμαι η αιτία που ο κ. Πατέρας φεύγει από το ποδόσφαιρο μια για πάντα και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Φεύγει ως αποτυχημένος. Το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους, υποκλοπείς. Έχει ανάγκη από αρσενικούς».

Για το αν είναι στόχος ο Ολυμπιακός Βόλου: «Το αποκλείω. Στόχος είμαι εγώ. Το είχε πει και μετά από Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας».

Για όσους λένε ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα: «Κάποιοι άλλοι στη θέση μου θα το θεωρούσαν τίτλο τιμής, να μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό να πάρουν πρωτάθλημα. Οι σχέσεις μου τα τελευταία χρόνια με τον Νικόλα Πατέρα, αλλά και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν νομίζω ότι δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να νομίζει ότι εγώ συμμετείχα σε πράξεις ανιδιοτελής ή να υπήρχαν σκοπιμότητες για να ωφεληθεί κάποιος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και έχω δικαίωμα να μιλήσω μαζί του. Είναι δικαίωμά μου να επιλέξω και πότε θα σταματήσω να είμαι φίλος με τον καθένα».

«Χθες με ενημέρωσαν ότι θα ξαναέρθει ο ΣΔΟΕ με εντολή του κ. Καπελέρη, ο οποίος γνωρίζουμε ότι είναι φίλος του Νικόλα Πατέρα. Ας έρθουν. Έχουν έρθει τόσες φορές και δεν έχουν βρει τίποτα».

Για το αν θεωρεί ότι είναι ανεπιθύμητος στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Ο κ. Πατέρας δεν είναι τίποτα πλέον στο ποδόσφαιρο. Απλά κάθεται στο μπαλκόνι και μετράει τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται, μονά-ζυγά. Το ότι δεν είμαι αρεστός είναι γνωστό επειδή είμαι αυθόρμητος και ειλικρινής. Πήρα μια ομάδα που χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά, πριν δυο χρόνια. Πλέον δεν χρωστάει σε κανέναν και αγωνιστικά παίζει ένα ποδόσφαιρο πολύ εντυπωσιακό. Θέλετε να πάρουμε ένα παράδειγμα, όπως ο κ. Κιντής που παίρνουν ομάδες και τις καταστρέφουν. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην ΑΕΚ. Μην πάρουμε άλλες ομάδες... Εμένα θα με κρίνετε για το έργο μου ως παράγοντας στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό Βόλου. Κοιτάξτε που κατάντησε ο Πανιώνιος από όταν έφυγα».

Για το τι εννοεί ότι οι κασέτες είναι πλαστές: «Παραδέχτηκα ότι είναι φωνή μου. Πλαστές, εννοώ ότι είναι συρραφή. Έχουν πάρει επιλεκτικές λέξεις και τις έχουν βάλει μαζί.».

Για τις επικοινωνίες με τον Γιώργο Δαλούκα: «Ξαναλέω. Ζητάω άρση απορρήτου. Δεν μίλησα ποτέ πριν το ματς Άρης-Παναθηναϊκός μαζί του. Μίλησα την επόμενη μέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου».

Για το αν έχει σχέση με το άλλο απομασγνητοφωνημένο κείμενο που αφορά το Μακάμπι-Ολυμπιακός και για το αν υπάρχουν άλλες γνήσιες κασέτες: «Πρέπει να τις δούμε, να ακούσουμε τον διάλογο. Δεν ξέρω αν θα παρουσιαστεί μια κασέτα αυθεντική. Αυτός που τις έγραφε να τις παρουσιάσει. Μπορεί από τις χίλιες φορές που μιλήσαμε να μαγνητοφώνησε τα πάντα ή μόνο πέντε συζητήσεις. Αυτά μπορούμε να τα δούμε κανονικά μόνο αν προσκομιστούν οι κασέτες».

Για την δήλωση με την οποία προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου και αν έχει αλλάξει απόφαση: «Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, γίνομαι πιο δυνατός. Η δήλωσή μου για αποχώρηση είχε να κάνει για μια προσωπική στιγμή με μια μικρή μερίδα φιλάθλων. Αν το καλοκαίρι βρεθεί κάποιος καλός παράγοντας και επενδυτής, όχι στυλ Νίκου Πατέρα, εγώ θα αποχωρήσω. Δεν θα το κάνω επειδή είμαι ή δεν είμαι αρεστός στον κ. Μπιτσαξή. Λέω το όνομά του χωρίς να θέλω να τον θίξω. Αντιθέτως κάνει πολύ καλή δουλειά ο άνθρωπος. Σήμερα έμαθα ότι ο κ. Αδαμίδης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, όπως έκανε η κ. Θάτσερ. Φοβερά πράγματα».

Για τα όσα ακούγονται στις κασέτες για να παίξει ο Δαλούκας 52-48 υπέρ του Άρη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: Σας είπα και προηγουμένως. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αν ήταν αυτούσια η κασέτα. Μιλούσα λέει ο κ. Κούγιας με έναν φίλο μου δημοσιογράφο. Άκουσε δηλαδή την άλλη φωνή, αλλά όταν τα πήγε στον εισαγγελέα αυτή η φωνή εξαφανίστηκε. Το έκανε για να προστατέψει τον... φίλο μου τον δημοσιογράφο. Ξαναλέω μπορούμε να το συζητήσουμε μόνο αν εμφανιστούν γνήσιες κασέτες».

Για το αν ξέρει, αν μίλησε ο Νίκος Πατέρας με τον Γιώργο Δαλούκα πριν το Άρης-Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω. Απλά είπα μια υπόθεση που κάνω. Ας ανοίξει το απόρρητο ο εισαγγελέας να δούμε».

Για την διαμάχη του με τον Γιώργο Δαλούκα: «Δεν θα επεκταθώ τώρα. Θα τα πούμε στο δικαστήριο αυτά».

Για το αν θα καταγγείλει στον Αλέξη Κούγια και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: «Με τον κ. Κούγια θα το φτάσω μέχρι το τέρμα».

Για το αν θα πρέπει και τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα να «κυνηγήσουν» τον Αλέξη Κούγια: «Ε όχι. Αν τον κυνηγήσουν όλοι θα εξαφανιστεί. Είναι καλό που και που να βγαίνει ο Κούγιας να μιλάει για να γελάει και η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: