Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Έγραψαν Ιστορία!

Ιστορική είναι η 9η Μαρτίου για το ποδόσφαιρο της Παλαιστίνης, καθώς σήμερα διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας στη Δυτική Οχθη.

Έγραψαν Ιστορία!
Η ομάδα κάτω των 21 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Ταϊλάνδης στο πλαίσιο των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο στάδιο "Φαϊζάλ Χουσεϊνί" της Αλ Ραμ.

Ήταν η ίδια πόλη που το 2008 είχε φιλοξενήσει τον αγώνα της εθνικής ανδρών με την Ιορδανία, αλλά επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση.

Η Παλαιστίνη αγωνιζόταν πάντα σε άλλη χώρα, καθώς η FIFA έκρινε ότι τα παλαιστινιακά εδάφη δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους αντιπάλους. «Από τώρα, όμως, θα παίζουμε πάντα στην πατρίδα μας. Τέρμα οι αγώνες σε ξένες χώρες» είπε ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας.

Η αναμέτρηση με την Ταϊλάνδη, ωστόσο, δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Παρότι οι Παλαιστίνιοι επικράτησαν 1-0 με σκόρερ τον Αμπντουλαμίντ Αμπουχαμπίμπ στο 43΄ και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στη Μπανγκόκ, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με 6-5 στα πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: