Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Λούκα Μπάντι μίλησε!

Όλοι μίλησαν. Όλοι εκτός από έναν. Την πέτρα του σκανδάλου. Ο Ιταλός διαιτητής του Μακάμπι-Ολυμπιακός, Λούκα Μπάντι, μιλάει για την «περίεργη υπόθεση» αποκλειστικά στο gazzetta.gr. Τι δηλώνει ο Κολίνα!
Η αναπαραγωγή των όσων δηλώνουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ένα μέρος του ρεπορτάζ. Το… σημαντικότερο, όμως, είναι η ανάδειξη νέων στοιχείων που μπορούν να διαλευκάνουν μια σκοτεινή ιστορία.

Υπό αυτό το πρίσμα, η… ανακάλυψη της πέτρας του σκανδάλου ήταν ένα απαραίτητο κομμάτι στο τελικό παζλ. Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τον μοναδικό ίσως άνθρωπο που δεν μίλησε μέχρι τώρα για όσα τον… αφορούν. Τον Ιταλό διαιτητή Λούκα Μπάντι. Τον άνθρωπο που, πιθανόν και χωρίς να το ξέρει, έχει προκαλέσει το… ΚασέταGATE!

Το δικαιούνταν άλλωστε το δικαίωμα στην άποψη. Διότι Μπέος, Κούγιας, Πατέρας, Μαρινάκης, Δαλούκας είπαν όσα ήθελαν να πουν, όμως εκείνος δεν είχε δώσει μέχρι τώρα καμία απάντηση.

Τα τηλέφωνα δεν είναι κλειστά, τα στόματα όμως είναι σφραγισμένα. Οι Ιταλοί παρακολουθούν από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο επειδή είναι μαθημένοι σε παρόμοια σκάνδαλα, αλλά και γιατί εμπλέκεται ένας δικός τους άνθρωπος στην υπόθεση. Ο διαιτητής Λούκα Μπάντι, που σφύριξε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι.

Έκπληξη και οργή Μπάντι...

Η πρώτη αντίδραση του Ιταλού διαιτητή ήταν φυσιολογική, αλλά και αινιγματική. Όπως πληροφορηθήκαμε, την Τετάρτη μεταφέρθηκε στον Μπάντι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι αποκαλύψεις, οι πληροφορίες. Αυτός ένιωσε τεράστια έκπληξη και οργή.

«Λοιπόν, δεν έχω να πω τίποτα και δεν ξέρω τίποτα γύρω από αυτό το θέμα… Αν θέλεις κάτι, πάρε τον Κολίνα. Δεν έχω άδεια να μιλήσω…» ήταν η απότομη απάντηση του Μπάντι ακούγοντας το τηλεφώνημα από την Ελλάδα. Η σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χρυσός και ο Μπάντι ήξερε ότι μια ντρίμπλα θα τον είχε απαλλάξει από οποιαδήποτε κουβέντα για μια… ανεπιθύμητη υπόθεση.

Το επόμενο τηλεφώνημα ήταν στον Πιερλουίτζι Κολίνα, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και… καλός γνώστης του τι εστί Μπάντι, καθώς μέχρι το καλοκαίρι ήταν αρχιδιαιτητής του ιταλικού ποδοσφαίρου. Οι πληροφορίες από Ιταλούς συναδέλφους τον έφερναν εξοργισμένο με όσα συμβαίνουν. Ήταν μια… άχρηστη πληροφορία, όπως αποδείχθηκε, αφού με το «καλημέρα» το… επιβεβαίωσε: «Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σας φανώ χρήσιμος», ήταν η πρώτη εξαιρετικά αυστηρή απάντηση του Κολίνα.

Κολίνα: «Γνωρίζω τα πάντα»…

Η δημοσιογραφική επιμονή έβρισκε διαρκώς… τοίχο: «Σας είπα, δεν μπορώ να σας βοηθήσω σε τίποτα. Γίνομαι κατανοητός; Απλά θα σας πω ότι γνωρίζω τα πάντα, γνωρίζω για ποιο λόγο με καλείτε, αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω».

Θα ήταν… παράλογο να μην είχε ακούσει κάτι ο Κολίνα. Παρότι δεν το επιβεβαίωσε, άνθρωποι που έχουν μιλήσει μαζί του ισχυρίζονται πως παραπέμπει το θέμα στην ελληνική δικαιοσύνη: «Είναι μία υπόθεση που αφορά την ελληνική δικαιοσύνη και δεν αγγίζει τον Μπάντι. Ουδείς μπορεί να προσάψει κατηγορίες διαφθοράς στον δικό μας διαιτητή. Είναι εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας και τίποτα περισσότερο».

Η «ατάκα» του Μπάντι περί άδειας μας έδωσε το έναυσμα να… τη ζητήσουμε από τον Κολίνα: «Ο κύριος Μπάντι είναι ανεξάρτητος άνθρωπος και απευθυνθείτε σε εκείνον. Αν θέλει να σας πει κάτι, μπορεί να τον καλέσετε».

Μπάντι: «Δεν μπορώ να ηρεμήσω»…

Το νέο τηλεφώνημα στον Μπάντι τον έβγαλε σχεδόν από τα ρούχα του: «Δεν θέλω να είμαι ασεβής απέναντι στη δουλειά σας, σας απολογούμαι», απάντησε κοφτά.

«Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι με έχουν ζαλίσει από το πρωί. Δε μπορώ να ηρεμήσω. Δεν θέλω να πω τίποτα για αυτή την ιστορία. Είναι μια πολύ παράξενη ιστορία. Εγώ ανήκω στην Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία μού έχει πει να μη μιλήσω για αυτό το θέμα».

«Υπάρχει άνθρωπος από την Ελλάδα που ισχυρίζεται πως προσπάθησαν να σας πλησιάσουν στο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Είναι αλήθεια;» ήταν η τελευταία απόπειρα. «Μην επιμένετε. Δεν θα απαντήσω τίποτα για την υπόθεση αυτή»…

Πηγή: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: