Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κάσπερτσακ: «Κρίνεται η χρονιά και το μέλλον μου»

Κάσπερτσακ: «Κρίνεται η χρονιά και το μέλλον μου»Κομβικά τόσο για το βαθμό επιτυχίας στη φετινή πορεία της Καβάλας, όσο και για το μέλλον του χαρακτήρισε ο Χένρικ Κάσπερτσακ τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Ολυμπιακό Βόλου και Ολυμπιακό μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Πολωνός προπονητής έθεσε ξεκάθαρο στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ δήλωσε ευτυχής στους «αργοναύτες» και την πόλη που σύγκρινε με το Μονακό.

«Κανείς δεν περίμενε να πάμε τόσο καλά. Είμαστε τέταρτοι στη βαθμολογία και πρόσφατα κερδίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Ο κόσμος μάς σήκωσε στα χέρια! Όμως προτιμώ να κρατώ χαμηλούς τόνους. Το μπάτζετ της Καβάλας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό των μεγάλων ομάδων, αλλά τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Στόχος μας είναι η έξοδος στο Europa League», δήλωσε ο 65χρονος τεχνικός.

Όσο για τα τρία προσεχή ματς είπε: «Αυτοί οι αγώνες θα κρίνουν αν θα μπούμε στα play-offs, αλλά πιθανότατα και το μέλλον μου, γιατί έχω υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν. Μου προτάθηκε να ανανεώσω νωρίτερα, αλλά δεν ήθελα. Προτίμησα να δω πώς θα εξελιχθεί η σεζόν και στο τέλος να αποφασίσω».

Ο Χένρικ Κάσπερτσακ έχει αντιληφθεί τη δύσκολη πραγματικότητα για τους προπονητές στην Ελλάδα. «Είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι προπονητής στην Ελλάδα από ό,τι στην Πολωνία. Η πίεση των ΜΜΕ και των φιλάθλων είναι μεγάλη. Πρόσφατα ένας προπονητής απομακρύνθηκε από τον πάγκο επειδή έφερε μία ισοπαλία στην έδρα του, παρότι η ομάδα του πήγαινε πολύ καλά», δήλωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα επεισόδια που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και στην ομορφιά της Καβάλας. «Είναι μια πανέμορφη πόλη, δίπλα στη θάλασσα, σαν το Μονακό. Όμως εδώ αυτή την περίοδο ο καιρός είναι διαφορετικός, γιατί η Ελλάδα δέχτηκε την επίθεση του χιονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: